"BU MAÇ HATAY'DAN ANLATILIR"

Ne olursa olsun, Beşiktaş'ta eksikler var, 3 eksik var, çok sayıda maç oynadılar ve yıpratıcı maçlar... Beşiktaş cephesinden anlatmaya ne kadar çalışsak da bu maç Hatay cephesinden anlatılır.

"ÖMER ERDOĞAN BAŞARILI"

Lige daha geçen sene çıkmış, 2. sırada, Trabzonspor ile arasında 4 puan fark var. Ömer Erdoğan bu ligin yeni takımlarından. Geçen sene de son derece başarılıydı, bu sene de başarılı.

"HATAY BAŞKA BİR ŞEY OYNADI"

Beşiktaş ne zaman ceza sahasına yerden girse etkili olur, hep olmuştur. Bugün, ilk devrenin 2. yarısında Hatay takımı başka bir şey oynamaya başladı, savunma hattını arkaya aldı. Baskıyla başlayıp, sert bir baskı yaptılar, o kadar yüksek enerjiyle tüm maçı oynayamazsınız. Ondan sonra Beşiktaş ceza sahasına hep havadan girdi. O zamanlarda da ya Fatih'e, ya Burak'a çarptılar. İkisi çok başarılıydı.

"RIBEIRO ÇOK DOĞRU OYNADI"

Ribeiro, maçın son 5 dakikası hariç 95 dakikayı çok başarılı oynadı, bıktırıcı bir oyun tarzı vardı. Bir tane topu yukarı atmadı, boşa bir tane oynamadı. Ya ayağa oynadı, ya yüzünü sahaya dönerek rahatlamayı sağladı. Baskı yapıldığı anlarda bile o baskıdan çıkmayı başardı. Bu maç, Hatayspor üzerinden anlatılacak bir maç.

"BEŞİKTAŞ OYUNUNDAN UZAK"

Beşiktaş kendi oyun pratiği üzerinden çok uzaktaydı. Kulübeden girenler etkili olamadı, hiçbiri olamadı. Hatayspor da Beşiktaş'ı kendi oyun pratiğinden uzaklaştırdı, çok yüksek eforla baskı yaptılar ve çekildiğinde de iyi savunma yaptı.

"HATAYSPOR İKİLİYİ BOZDU"

Geriden oyun kurmada da zaaflar görüyoruz Beşiktaş'ta. Beşiktaş'ın en etkili ikilisi, Rosier ve Ghezzal'dır. Bu ikili birlikte oyuna girerse, durdurulması zordur. O ikiliyi bugün Hatay bozdu.

"BASKI NOKTALARINI İYİ BELİRLEDİLER"

Beşiktaş geriden oyun kuracakken Hatay, Vida'nın sağını kapattı. Rosier'e dönmesine engel oldu. Bazen alır Rosier, biraz sürer, öndeki Ghezzal ile film başlar. Bir tanesi bu. Bugün yapılamamasının bir nedeni, Hatay'ın baskı noktalarını iyi belirlemesi ve organize şekilde yapmasıydı.

Duhuliye.com