MÜTHİŞ GERİ DÖNDÜ

Beşiktaş'ın oyuncu değişiklikleri belki etkili oldu ama oyunda ikinci yarıda kopmalar oldu. Beşiktaş'ın 11. haftadaki halinden sonra yaptığı müthiş bir geri dönüş oldu. Beşiktaş'ın 11. hafta sonunda 19 puanı vardı. Son 9 maçta 25 puan topladı.

BUGÜN LJAJIC KATKI VERİYOR

11. haftada Alanyaspor maçına çıktığında 1 maç eksiğiyle 7 puan gerideydi. Sergen Yalçın'ın o dönemde kendi hataları da vardı tabii ama bugün Ljajic'in katkı verdiğini görüyoruz.

1 HAFTA SONRA OYNATAMIYORSUN

12 kişilik yabancı esame listesi de sorun yaratıyor. Galatasaray maçında ilk 11 oynayan Montero'yu 1 hafta sonra kadroya bile alamıyor. Yabancı sınırı hocaların seçim yapmasında zorluk yaratıyor.

GHEZZAL'I ÇIKARMAZDIM

Ghezzal'ı ben çıkarmazdım. Hocanın bu konuda dikkatle olması lazım. Ghezzal'ın Ljajic'e yaptığı gol pasını herkes yapamaz. Bu değişiklik özellikle kazanmayan durumdayken tehlikeliydi.

TARTIŞMASIZ PENALTI

Halil yerdeyken Ersin topu aldı ve taca attı. Hangi açıdan bakarsanız bakın, Ersin kontrolsüz bir şekilde rakibine çarptı. Bu pozisyon tartışmasız penaltıydı.

VAR NASIL ÇAĞIRMAZ?

Bu penaltı verilse maç 2-1 Göztepe lehine olacaktı ve bambaşka bir görüntü oluşacaktı. Hakem nasıl vermez, VAR nasıl çağırmaz anlamıyorum. Bu pozisyon için hakem olmana bile gerek yok. VAR'dakinin çağırması lazım. Acaba büyüklere dokunmayalım da bize ne mi diyorlar.

İTİRAZ KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALI

Beşiktaş, bu penaltıyı yemiş olsaydı da maçı kazanabilirdi. Rakibin penaltısının verilmediği bir maçta Sergen Hoca sarı kart görüyorsa, dikkatli olmalı. Kendisini çok severim ama itiraz konusunda daha dikkatli olmalı.

HATA HATAYLA DÜZELTİLMEZ

Atiba'ya ve Ljajic'e yapılan faulleri vermedi. Hakemin kafası penaltı pozisyonunda kaldı. Hatayı hatayla düzeltme işine bir son verilmesi lazım. Sergen Yalçın da zaten faul pozisyonlarına itirazından kart gördü.

İNANILMAZ OYNADI

Beşiktaş'ta Aboubakar maçın adamı oldu. Attığı gol, arayışları, sayılmayan golüyle inanılmaz oynadı.

KOITA BEŞİKTAŞ OYUNCUSU DEĞİL

Koita forvet oynuyor, nerede oynatacaksın? Aboubakar şu an Türkiye'nin en etkili santraforu. Koita, Beşiktaş kalibresinde bir oyuncu değil. Hulk'u istiyorsun diyelim. O zaman Ghezzal'ı oynatmayacaksın.

SANTRAFORA DOKUNMAM

Beşiktaş'ta her yerde çokluk var, bütün mevkilerde yeterli sayı var. Aboubakar gibi oyuncun var, 1-2-3 kaçırır 4. de yapıştırır. Sürekli arayan bir oyuncu, ben olsam transferde santrafora dokunmam.

PARAYA KIYMALI

Ben olsam stoperi cebime koyarım. Beşiktaş'ın paraya kıyarak çok iyi bir stoper alması lazım. Alınması gereken oyuncuda birinci şart çabuk olması.

TFF DEĞİŞTİRMELİ

Türk futbolundaki en büyük sorunlardan birisini söyleyim. Kulüpler sezon içinde dilediği kadar teknik adam değiştirebiliyor ama teknik adamlar maksimum 2 kulüp değiştirebiliyor. Bunun değişmesi lazım.

TFF YALAN SÖYLÜYOR

Yabancı sayısını kademe kademe düşüreceğiz diyorsunuz ama yalan söylüyorsunuz. Sürekli dediklerinizin tersini yapıyorsunuz. Sayı sürekli artıyor. Şu an kulüpler federasyonu yönetiyor, federasyon kulüpleri değil.

MAYIS'TA BÖYLE KALIR

Mayıs'ta olacak olanı söyleyim. Bu böyle kalsın diyecekler, gelecek sezon 16 yabancıyla devam edilecek. Nihat Özdemir'in açıklamalarına bakalım. Bu konu üzerine çalışıyoruz dediler, meğerse yabancı sayısını artırmaya çalışıyorlarmış.

Kaynak: NTV