“10 KİŞİ KALANA KADAR”
Denizlispor deplasmanında Beşiktaş’ı çok beğendim. 10 kişi kalana kadar oyunu tek taraflı oynayan, kontrolü elinde tutan, rakibi ceza sahasına sokmayan bir Beşiktaş vardı. 10 kişi kaldıktan sonraki düşüş ise gözle görülür oldu. Beşiktaş neredeyse 3-0’dan maçı verecekti. Maçı tutma, skoru koruma üzerine de çalışması lazım Beşiktaş’ın. Ama böyle bir kriz döneminde ara sonrası deplasmanda başlayıp Denizli deplasmanından galibiyetle dönmek her ne olursa olsun iyidir.

“ERSİN BU HALİYLE…”
Beşiktaş’ın kalesinde bir zaaf olduğu çok açık. Kaleci Ersin çalışıp kendini geliştirmediği ve maç içinde de konsantrasyonunu yüksek tutmadığı müddetçe, bu haliyle şampiyonluğa oynayan, büyük takımın kalecisi olamaz. Ersin’in bu haliyle Beşiktaş’ın kaleciye ihtiyacı var.

“SAMET HOCA’YI UNUTMAMAK LAZIM”
Sergen Yalçın’ın “tarihin en zor antrenörlüğü” sözlerine ben katılmıyorum. Beşiktaş’ın zor zamanları çok oldu. Samet Hoca’nın Feda sezonunu bir defa unutmamak lazım. Sergen Yalçın’ın elindeki kadro Samet Aybaba’nın kadrosuna göre çok daha iyi. Aboubakar, Josef, yeni gelen Rosier ve Ghezzal gayet üst seviye oyuncular. Tarihin en zor antrenörlüğü kısmını uzun uzun konuşmak lazım. N’Sakala, Welinton gibi transferleri ben de onaylamıyorum ama bu kadro bu sözün söyleneceği kadar zayıf bir kadro değil.

“BEŞİKTAŞ, MALATYA MAÇINI KAZANIR”
Beşiktaş, Denizli maçını kazanarak rahat bir nefes aldı. İçinde bulunduğu krizden çıkıp nefes almasını sağlayan bir galibiyet oldu. Bu galibiyeti alıp biraz olsun rahatlamışken, kendi evindeki Malatya maçına daha rahat ve özgüvenli çıkacaktır Beşiktaş. 1200 kişilik bir seyirci grubu da localarda olacak, statta en azından bir izleyici grubu olacak. Bazen az, çoktan daha fazla tesir eder. Beşiktaş’ın bu koşullarda Malatya maçını kazanarak yoluna kayıpsız devam edeceğini düşünüyorum.

“HAVLU ATMAK DİYE BİR ŞEY YOK”
Beşiktaş ilk 5 maç ve kadro yapısı itibariyle şampiyonlukta rakiplerine oranla geride kalmış durumda. Beşiktaş’ın adı bile şampiyonluğa oynar ama şampiyonluğun güçlü favorisi değil, zayıf favorisi Beşiktaş. Fenerbahçe iyi bir takım kurdu, iyi yönetiliyor. Galatasaray yine daha güçlü bir kadroya sahip. Beşiktaş bunlara göre daha zayıf favori ama daha 35 maç var, neyin ne olacağı belli olmaz. Öyle fırsatlar yakalarsınız, rakipleriniz öyle düşüşler yaşar ki bir anda kendinizi şampiyonluk yarışında önde bulursunuz. Henüz ligin bu haftalarında şampiyonluğa havlu atma düşüncesi çok yanlış. Beşiktaş çıkıp sahada maçlarını kazanacak, önemli olan bu.

Duhuliye.com ÖZEL HABER