"DERSLERİ ÇOK ACI OLUYOR"

Beşiktaş'ın öne doğru baskı yapayım düşüncesi, skoru koruma düşüncesiyle takımın kendi yarı alanında olmasına neden oldu. Bu oyuncularla ciddi tehlike yarattı Ankaragücü, 2 penaltı buldu. Futbolun içerisinde bunlar var, dersleri çok acı oluyor.

"FATURA AĞIR ÇIKIYOR"

Ne kadar tecrüben olursa olsun, ne kadar güçlü olursan ol, futbolun içinde yapılmaması gereken hataları yaptığında faturası ağır olabiliyor. Beşiktaş kendi tercihleriyle kendi etti, kendi buldu diyebiliriz. Bu dönem için faturası ağır oldu diyebiliriz.

"OYUNU ÇABUK OYNAYAMADI"

Beşiktaş'ın bazı oyuncuları vasata yakındı. Bu tür durumlarda ekstra oyuncuların çıkması önemli. 2 gol Kulusic'ten geldi. Ghezzal denedi oyun içinde, özellikle ortalarla, Larin ve N'Koudou'nun bölgesine yapmaya çalıştığı ortalar var. Oyunu çok çabuk oynayamadığınızda, rakip savunmayı dengesiz yakalayamadığınızda, bu tür ortaları ne kadar yaparsanız yapın, etkili olmuyor. Larin'in savunma arkasına inebildiği 1 pozisyon dışında pozisyon yok.

"N'KOUDOU HAYAL KIRIKLIĞI"

N'Koudou, maçın hayal kırıklıklarından biri oldu. Penaltıyı kaçırması bence onu da diğer oyuncuları da etkiledi.

"ŞAMPİYONLUK BASKISI VAR"

Süre kısaldı, zaman daraldı, şampiyonluk baskısı dediğimiz bir şey var. Biz yaşyanlar olarak bunu iyi biliriz. Hedefe doğru yaklaştıkça daha çok soru sorulmaya başlar, 'Başaracak mıyız, şampiyon olacak mıyız...' Bir kere şampiyon olduğunuzda anlamını bilirsiniz ama başarmamış oyuncularla bunu devam ettirebilmek ve süreklilik getirmek zor. Bunu anlatamazsınız, sahada icraatle yapabilirsiniz, bunu yapabilecekler de lider oyuncular. En başta Atiba yapabilir ama çok üst üste maç oynadı, biraz genel performansının altında. Oğuzhan var, erken çıktı. Mensah da duygu olarak yapamaz. Josef de çok iyi değil, geçen maçta da çok iyi bir Josef yoktu.

"HÜCUM GÜCÜNÜ TUTTU"

Beklerden çıkacak oyuncuları bekliyorsun, Rosier'i oyuna hiç çıkarmadılar, bence Beşiktaş'ın en etkili silahlarından biri. Paintsil ilk yarıda çok yok ama Ghezzal'ı da oynatmadı. Rıdvan'ı da takip ettiler. Ankaragücü çok bir şey oynamadı ama hücum gücünü tuttu Beşiktaş'ın.

"ABOUBAKAR YÜZDE 50"

Aboubakar, Beşiktaş'ın yüzde 50'si. Hem oynuyor, hem oynatıyor, takımı çıkarıyor, pas trafiğini yönetiyor, kontrata çıkarabiliyor, şutu var, çıkıyor, top alıyor, ne istersen var!

Sporx