Sözlerine, "Galatasaray'a attığım golün aynısını 2 gün önce antrenmanda atmıştım. Tam olarak aynısı." diyerek başlayan Josef De Souza, Beşiktaş'a rakip olduğu günlere de değindi.

İşte Souza'nın açıklamaları:

"DERBİLERE FARKLI BAKIYORUM"

"Derbilere normal bir maç olarak bakmıyorum. Sanki bir savaşmış, sanki bir kavgaya çıkıyormuş gibi bakıyorum. Derbilere farklı bir bakış açım var."

"ATIBA, ÖRNEK ALINACAK BİR FUTBOLCU"

"Fenerbahçe'de oynadığım günlerden beri Atiba'ya büyük bir hayranlık duyuyorum. O zamanlar onun 25-26 yaşında olduğunu düşünüyordum. Benim için örnek alınacak bir futbolcu."

"BEŞİKTAŞ, MİLLİ TAKIM GİBİYDİ"

"Fenerbahçe'de oynarken Beşiktaş sanki bir milli takım gibiydi. Çok kaliteli bir takımdı, açıkçası bizim kadromuzdan daha iyi bir kadroları vardı. Benfica maçında Beşiktaş taraftarından çok etkilenmiştim. O maç bende büyük bir iz bıraktı."

"ZOR OLACAĞINI DÜŞÜNMÜŞTÜM"

"Beşiktaş'a gelirken daha önce Fenerbahçe'de oynadığım için başlangıçta zor olacağını düşünmüştüm. Özellikle Quaresma ile yaşadığımız bir pozisyon vardı. Fenerbahçe taraftarından da tepki bekliyordum. Beşiktaş'a kendimi yeniden ispatlamaya geldim."

"TARAFTARIN KALBİNİ FUTBOLLA KAZANACAĞIMI BİLİYORDUM"

"Beşiktaş taraftarı beni sevsin diye Fenerbahçe hakkında kötü sözler kullanabilirdim. Bunu yapmak çok kolaydı ama benim karakterim böyle değil. Beşiktaş taraftarının kalbini sahada oynayacağım futbolla kazanacağımı biliyordum. Beşiktaş için sahaya çıktığımda hayatımı veririm. Bununla ilgili hiçbir şüpheniz olmasın."

"LEMOS'TAN ÖZÜR DİLEDİM"

"Fenerbahçe maçında Lemos'la yaşadığım bir pozisyon var. Herkesin gözünden çok sert bir pozisyon gibi, sanki Lemos'un ayağını kırma niyetindeymişim gibi gözüktü. Maçın son anlarındaydık. Orada oyunu durdurmak için her şeyi yapmaya hazırdım. Kendimi riske attım, o pozisyonda belki kırmızı kart görebilirdim. Hiçbir zaman başka bir oyuncuyu sakatlamak gibi bir niyetim olmadı. Maçtan sonra Lemos'un sakatlandığını öğrendiğimde çok üzüldüm ve hemen onu aradım. Özür diledim."

Duhuliye.com