SORU: Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında net bir skorla son 6 maçta beşinci galibiyetini elde etti. Bu seriyi yükselişteki futbolculara mı yoksa Sergen Yalçın’ın sihrine mi yazmalıyız?

MEHMET ASLAN

KESİNLİKLE TEKNİK ADAM BAŞARISI

1- Ben, Sergen Yalçın derim hiç tartışmasız. Bu takımın her bireysel hem de takım olarak sezon başından bu yana yükselişi teknik adamın başarısıdır. Hatırlayın sezon başındaki Beşiktaş’ı. Transfer konusunda da, finansal açıdan da, psikolojik olarak da rakiplerinden geri kalmış, camia karamsarlığa bürünmüştü. Adım adım tüm bu engelleri yıktı Beşiktaş. Ayakta kalan ve hep ayakta tutan isim Sergen Yalçın’dı. Kendisinin de söylediği gibi, futbolculuğunda sahada sorun çözüyordu, şimdi kulübede yapıyor aynı şeyi.

UĞUR MELEKE

15 OYUNCU BİRDEN YÜKSELİŞTE

Aslında futbolcuların yükselişte olmasını da Sergen Yalçın’ın hanesine yazmalıyız bence. Çünkü bir takımda 3-5 futbolcu yükselişteyse bunlar bireysel çıkışlar olabilir ama 15 oyuncu birden yükseliyorsa bunun temelinde muhakkak bir hoca parıltısı vardır. Beşiktaş’ta da durum bu. Rıdvan yükseliyor, Rosier-Ghezzal uçuyor, Josef-Atiba üzerine koyuyor, Montero güven kazanıyor, Aboubakar hayata döndü, Larin yeniden doğdu. Özellikle şu 21 günlük aradan sonra Beşiktaş bir Sergen Yalçın takımına dönüştü. Yeni Malatya-Denizli-Başakşehir-Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarını belli bir standartta oynadı. Ligin en fazla topla oynayan ve en fazla şut atan takımı olma yolundalar bence. Bunun da mimarı Sergen Yalçın’dır kesinlikle.

GÜNTEKİN ONAY

ABOUBAKAR, GHEZZAL VE ATİBA SAĞLIKLI OLURSA...

Kadroda eksikler varken, krizli bir süreçte 3 güçlü rakibe karşı alınan 9 puan ve atılan 10 gol Beşiktaş açısından son derece olumlu. Yarışa tutundular ve gelecek için umut vadettiler. Sergen Yalçın sakin kaldı takımına güven aşıladı. Aboubakar ve Ghezzal çok kaliteli oyuncular. Atiba, özel bir karakter ve örnek bir sporcu profili. Bu oyuncular sağlıklı kaldığı sürece, Oğuzhan, Dorukhan ve N’koudou gibi isimlerin de zamanla performans anlamındaki katılımıyla Beşiktaş, bu yarışın güçlü adaylarından biri olmaya devam edecektir.