Siyah-beyazlıların iki yeni transferini, futbolcularla Alanyaspor'da birlikte çalışan teknik direktör Mesut Bakkal anlattı. N'Sakala ve Welinton, Beşiktaş'a faydalı olur mu? Bakkal hem bu sorunun yanıtını verdi hem de Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın PAOK ile oynayacağo maç hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Mesut Bakkal'ın açıklamaları şu şekilde:

"Beşiktaş, N'Sakala ve Welinton'u transfer ederek doğru karar verdi"

Beşiktaş'ın N'Sakala ve Welinton'u transfer ederek çok doğru hamleler yaptığını ifade eden Bakkal, "N'Sakala oynadığı takıma her şeyini veren bir futbolcu. Alanyaspor'da öyleydi. Sağlam bir duruşu olan, tam bir büyük takım oyuncusu. Caner gittikten sonra sol bekte oynar ama çok başarılı olacağına inanıyorum. Bence Beşiktaş, N'Sakala'yı alarak çok isabetli bir karar verdi" ifadelerini kullandı. 

"Welinton'u büyükler neden almıyor diye sorguluyordum"

Mesut Bakkal, Welinton'un da Beşiktaş'ta çok başarılı olacağına inanıyor. Deneyimli çalıştırıcı, "Ben N'Sakala ile ilgili ne söylediysem aynı şeyi Welinton için de söyleyebilirim. Hakimiyeti, savaşçı yapısı ve karakteriyle tam bir futbolcu. Hatta ben Welinton'un Alanyaspor'da yaptıklarını düşündüğümde, 'Yahu bu adamı büyük kulüpler neden düşünmez?' diye söylüyordum. Tam da olması gerektiği zamanda oldu bence. Beşiktaş'a bence kısa sürede adapte olur ve uyum sağlar. Beklenenden daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

"PAOK elenmeyecek bir takım değil"

Beşiktaş, Salı günü deplasmanda Yunan ekibi PAOK ile karşı karşıya gelecek. Bu maç için ise Mesut Bakkal, "Açıkçası PAOK kolay lokma değil. Ama elenmeyecek bir takım da değil. Beşiktaş'ın ne kadar hazır olduğuna bağlı. Sergen Hoca takımı iyi hazırlamıştır diye düşünüyorum. Ben Beşiktaş'ın PAOK'u eleyeceğini düşünüyorum ve başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı transferler

Beşiktaş, Welinton'u 3 yıllığına renklerine bağladı ve geçen sezon Sivasspor'da oynayan Fatih Aksoy'u da bonservisiyle Alanyaspor'a verdi. Fabri N'Sakala ile de 2+1 yıllık anlaşma yapılmıştı. Beşiktaş transfer döneminde ayrıca Bernard Mensah'ı da 1 yıllığına kiralık olarak renklerine bağlamıştı. 

Kaynak: Radyospor