Beşiktaş Kulübü'nün 2020 yılı 3. Olağan Divan Kurulu Toplantısı 7 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin göreve gelirken sözünü verdiği 10 yıllık dönemle ilgili inceleme sona erdi.

Denetim tamamlandı. Hazırlanan rapor denetim kurulu tarafından incelemeye alındı. 7 Kasım’da yapılacak Mali Genel Kurulda okunması için son hazırlıklar tamamlandı. Daha önce pandemi nedeniyle Vodafone Park’ta yapılması düşünülen Mali Genel Kurul’un online gerçekleşeceği gelen bilgiler arasında.

Mario Gomez için ödenen yüzde 39 komisyon krize neden oldu

Dünyanın en büyük denetmenlik firmalarından birisi olan KPMG’ye hazırlatılan bu rapor içinde Mario Gomez’in transferi ciddi anlamda baş ağrıtacak cinsten… bir yıl için 5 milyon Euro ödenen Alman oyuncunun menajerlerine toplamda 1.9 milyon Euro komisyon ödendiği raporda yer aldı.

Normal şartlarda en yüksek komisyon ücreti yüzde 10’a karşılık gelen 500 bin Euro olması gerekirken siyah-beyazlı yönetimin 3 farklı menajere toplamda 1.9 milyon Euro ödemesi dikkat çekti. Yönetimin yüzde 39’a denk gelen bu komisyonun ödenmesi için imzası bulunlardan açıklama istediği de gelen bilgiler arasında.

Çebi kendisiyle ilgili o iddiayı da araştırttı

KPMG tarafından hazırlanan raporda  ''çatı danışmanlığı faturası'' ve ''ücreti vekalet faturası'' konuları hakkında birer rapor hazırlandı. Belki de üzerinde en fazla tartışılacak konu stat inşaatı ile ilgili hazırlanan raporlar oldu. Çünkü denetmenlik firması; stat inşaatı ile ilgili ihale, alım satım, teslim tesellüm zabıtları, yıkım hafriyat işinin ehli yapı kontrol firmalarınca  statik projesi, ihzarat tutanakları, keşif özetlerinin değerlendirilmesi konularını tek tek inceledi. Ayrı ayrı raporlar hazırladı.

Ayrıca Eski yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun gündeme getirdiği, futbol direktörü Ali Naibi’ye maç başı çift prim ödenerek bunun birinin kendisine verildiği iddiası da bizzat Başkan Ahmet Nur Çebi’nin isteğiyle araştırma yapıldı. Rapor sunuldu.

Kulübe borç veren kişilere geri ödemelerde döviz değeri üzerinden işlem yapıldığı iddiaları, vergi usul ve KDV mevzuatının uygulanıp uygulanmadığı konuları da yine araştırma konusu oldu. Bunlarla ilgili de raporlar tamamlandı.

15 gün önce yapılan toplantı dikkat çekici

Ahmet Nur Çebi yönetiminin 500 bin TL karşılığında inceleme yaptırdığı KPMG’nin denetmenleri ilk etapta kendilerine statta tahsis edilen locada çalışmalarını yaptı. Bu dönemde bazı denetmenlerde COVID-19 tespit edilmesi üzerine ofislerinde işleme devam ettiler. Ancak en fazla dikkat çeken denetmenlik firmasının yetkilileri ile Ahmet Nur Çebi yönetiminin 15 gün önce bir toplantı yaptığı oldu. Orman yönetiminden bazı isimler bu toplantının denetim raporu teslim edilmeden önce yapıldığını iddia ediyor.  

Kaynak: Fotospor