İşte Ersin Destanoğlu'nun açıklamaları:

"SPOR BÖLÜMÜ OKUMAK İSTİYORUM"

"Evde çalıştığımızla sahada çalıştığımız bir olmuyor. Evde hocalarımızın verdiği program dahilinde çalışıyoruz. İdman dışında üniversite sınavına hazırlanıyorum, test çözüyorum. Dizi-film izliyorum. Lisede web tasarım bitirdim, üniversitede spor bölümü istiyorum. Umut abinin bölümü Hukuk, o bizi aşar. Ben 3 senedir tesiste kalıyordum, ailemi haftada bir görüyordum. Şimdi beraber vakit geçiriyoruz. 1 aydır annemin yemeklerini yiyorum. 3 senenin hasretini 1 ayda kapattık. Boşnak böreğini, mantısını çok seviyorum, kilo almamak içn çok yememeye çalışıyorum."

BEŞİKTAŞ'LA YOLLARI NASIL KESİŞTİ?

"Bayrampaşa'da oynarken Beşiktaş'la U13 maçımız vardı. 0-0 bitti. O zaman Beşiktaş U13 takımı rekorlar kırıyordu. Öyle bir takıma karşı 0-0 berabere kalabilmeyi başardık. O maçı çok hoca izliyordu Beşiktaş'tan. Hocalarım da Beşiktaş'ın benimle ilgilendiğini söylüyorlardı. Sene sonu Beşiktaş'a transfer oldum. Bayrampaşa'daki hocam beni çağırıp "Beşiktaş seni istiyor, gider misin?" dedi. "Koşarım" dedim. Ailece Beşiktaşlıydık. O yüzden annem babam arkadaşlarım da çok heyecanlıydı. İlk başlarda heyecandan ne yapacağımı bilemedim."

"ONUNLA ÇALIŞMAK BÜYÜK KEYİF"

"Sergen hocanın maçlarına yaş icabı yetişemedim ama ailem, hocalarım sürekli anlatırlardı. Altyapıda uzun yıllar oynamış bir isim. Altyapıda oynayan her oyuncunun amacı A Takıma yükselip uzun yıllar hizmet etmek ve şampiyonluklar yaşamaktır. Sergen Hoca bunları bilen bir isim. Altyapıdan yetişmiş birinin hocamız olması büyük şans. Herkes gibi ona hayranlıkla bakıyorum, onunla çalışmak çok güzel."

"TAKIMDA HERKESLE ARAM ÇOK İYİ"

"Takımda herkesle aram çok iyi. İdman öncesi ve sonrasını bütün abilerimle sohbetle gülerek geçiyoruz. Yaşım daha yakın olduğu için Utku abi ve Dorukhan abiyle daha yakınım. Burak abi, Necip abi, Caner abi de çok yakın davranıyorlar, çok yardımcı oluyorlar. Yabancı dilimiz iyi olmasa da yabancı oyuncularla da anlaşabiliyoruz."

"OYUN KURMA VE YAN TOP KONUSUNDA İYİYİM"

"Hayatım boyunca her şeyi geliştirmem lazım. Hepsini geliştirmek için çalışıyorum. Beni ön plana çıkan özelliklerim de var. Yerden oyun kurma ve yan top konusunda kendime güveniyorum. Tabi ki iyi olan özelliklerimi de daha da geliştirmem gerekiyor. Kalecilik konusunda uzun yıllardır Neuer'i örnek alıyorum. Fizik yapısını kendime benzetiyorum. Ayakları da iyi. Bütün kalecileri izliyorum ama onu örnek alıyorum."

"KENDİMİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM"

"Duyguları kontrol etmek zor ama bunun bilincinde olarak bu işi yapıyoruz. Korku ya da yalnızlık hissetmiyorum. Sahaya çıktığımda elimden geleni yapacağımı biliyorum. 16-17 yaşında sahaya çıktım, tribünlerin beni çağırmasını yaşadım. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Anlatılmaz yaşanır bir duygu. Taraftarlar beni çok destekliyor, bunun farkındayım. Bu beni çok mutlu ediyor. Gelen şansları iyi kullanmak önemli. Hedefim Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet edip şampiyonluklar yaşamak, kaptanlık pazubandını takmak. Her futbolcunun Avrupa hayali vardır ama önce bir kendi takımımızda formayı giyelin, Avrupa da olur. Milli takıma şu an zaten gidiyorum. U19 ve U21'de şans buldum. A Milli takımda ve seneye oynanacak Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak istiyorum."

Duhuliye.com