Valerien İsmael ile ilk iki maçında sahaya farklı bir oyun koyan Beşiktaş, bu kez istediklerini uygulayamadı. Ev sahibi Giresunspor'a karşı maçın başından sonuna dek topa sahip olan siyah-beyazlılar, ceza sahası içerisine girmekte zorlandı. Giresunspor'un takım savunmasını kanat organizasyonlarıyla aşmaya çalışan Beşiktaş, kenar ortalarında başarılı olamazken ceza sahasına organize giriş yapmakta da güçlük çekti. Özellikle Perez'in savunmada dikkat çeken performansıyla Batshuayi etkisiz kaldı. Beşiktaş sürekli olarak dış şuta yöneldi. Maç boyunca çektiği 14 şutun 11'i ceza sahası dışından geldi. Rakibinin iki katından fazla pas yapan Beşiktaş açık kovalasa da başarılı olamadı. Giresunspor, 20 top çalma, 12 pas arası ve 29 uzaklaştırmayla oynadığı maçta rakibine defansif olarak güçlü duruş sergiledi. İki takımın da savunmacılarının iyi bir gece geçirdiği ancak hücum oyuncularının zayıf kaldığı karşılaşmadan gol sesi çıkmadı.

İLK YARI BEYAZ İKİNCİ YARI SİYAH

Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısında 11 şut denemesinde bulunup 4 isabet sağladı. Siyah-beyazlı ekip, 4. kez en çok rakip kaleyi yokladığı ilk 45'i çıkarırken dün akşamki şut denemelerinin 9'u ceza sahası dışından geldi. Kartal, ikinci yarıda ise bambaşka bir görüntü sergiledi ve bu yarıyı 2 isabetsiz şutla kapattı. Giresunspor ise mücadeleyi 9'da 3 isabetle tamamladı.

TOPA HÜKMETMEK YETMEDİ

Beşiktaş, Vodafone Park'ta 4-1 mağlup ettiği Aytemiz Alanyaspor karşısında yüzde 33.3 topa sahip olma oranıyla oynamıştı. Siyah-beyazlılar, Giresunspor maçında ise yüzde 69.1'lik topla oynama oranı yakaladı. Ancak Kartal'ın meşin yuvarlağa hakim olması, galibiyet için yetmedi.

Kaynak: AA