Beşiktaş'ın geçen sezonu ile bugünkü hali arasında siyah ile beyaz kadar fark var. Bunun nedenlerini belki Sergen Hoca dahi bilmiyor. Peki ne oldu da son dönemin en iyi kadrosuna rağmen takım bu hale geldi?

ŞAMPİYONLUĞUN EN GÜÇLÜ ADAYININ DURUMUNA KİM INANIR?

Kim inanırdı şampiyonluğun en güçlü adayının ligin 13. haftasında zirveden bu kadar uzaklaşacağına... Ligde üst üste 3 maç kaybedeceğine... Şampiyonlar Ligi'ni de katarsak sürekli kaybeden bir Beşiktaş var. Beşiktaşlılar böyle bir takıma alışık değil.

ANORMAL OLAN BEŞİKTAŞ'IN DURUMU

Alanyaspor özelinde yenilgi normal. Anormal olan Beşiktaş'ın durumu. Böyle skorlar olur ama oyun ileri gideceğine sürekli geriliyor. Yıldız oyuncu olarak görülen Miralem Pjanic, Alex Teixeira ve Rachid Ghezzal'in katkısı yok denecek kadar az. Geçen sezon kiralık olarak geldikleri Beşiktaş'ta takımı taşıyan Valentin Rosier ile Ghezzal'in bonservisi alındıktan sonra performansları ortada. Stoperler Vida ve Wellinton'u söylemeye gerek bile yok. Acemi gibiler...

SERGEN YALÇIN'IN ENERJİSİ BİTMİŞ

Beşiktaş'ın bu duruma düşmesindeki en önemli etken hem takımın hem de Sergen Yalçın ve ekibinin enerjisinin bitmesi. Zaten Alanya maçı sonrası yaptığı açıklamalarda Sergen Hoca bunu açık açık dile getirdi. Böyle bir ortamda başarı nasıl gelecek? Kafası dağınık, moralsiz bir Sergen Yalçın oyuncularını nasıl motive edecek?

ÜMRANİYE'DE ARKADAŞLIK YOK

Geçen yıl iki kupa geldiğinde herkes Ümraniye'deki arkadaşlıktan bahsediyordu. Bu sezon o hava dağılmış. Yabancı oyuncular birbiriyle vakit geçirmiyor. Herkes kendi halinde. Bazı oyuncular, geçen yılki ortamın olmamasından şikayetçi.

YÖNETİCİ EKSİKLİĞİ VAR

Teknik ekipten bunu düzeltmek için bir hamle gelmeyince sıkıntı had safhaya çıktı. Ümraniye'den sorumlu yönetici Emre Kocadağ, Sergen Yalçın'ın komşusu, yakın arkadaşı. Bu durumda Kocadağ, profesyonel anlamda Sergen Hoca'ya gerekli uyarılarda bulunabilir mi? Duygusallıkla bu iş olmaz. Sergen Hoca'yı hata yaptığı zaman uygun dille uyaracak, Ümraniye'de disiplini sağlayacak birinin eksikliği görülüyor.

ÜMRANİYE DÜZELMEDEN İŞLER ZOR

Ümraniye düzelmeden Beşiktaş'ta işlerin yoluna gireceğini söylemek çok iyimser bir tahmin olur. Geçmişteki bu tip kriz dönemlerinde gerek yönetim gerekse teknik ekip olaya müdahale ederdi. Tam gün mesaisine geçilir, oyuncuların beraber vakit geçirmesi sağlanırdı. Şu an ise tam tersi bir durum var. Örneğin idmanlar 12.00'de yapılıyor. Öğle yemeğinin kaçta yapılacağı düşünülmüyor. Plansızlık hakim. Bu sorunlara neşter vurulmadıkça Beşiktaş'ın düzelmesi imkansız gibi.

SERGEN YALÇIN DIŞINDA BİRİ OLSA GİTMİŞTİ

Beşiktaş yönetimi, çok iyi bir kadro kurdu ancak gidişata müdahale etmekte gecikirse yaptıklarının bir önemi kalmayacak. Başka bir teknik direktör olsa şu ana kadar çoktan giderdi ancak Sergen Yalçın'ın geçen sezondan büyük bir kredisi var. Olmalı da.... Ancak kendisinin bu krediyi iyi kullanması gerek. Kimse Beşiktaş'tan üstün değil.