Siyah-beyazlılar, Avrupa'da bu sezon oynadığı 4 karşılaşmada da rakiplerine mağlup oldu. Beşiktaş'ta sezon başında kadroya dahil edilen yeni transfer ise istenilen performansı sergileyemedi.
 

AVRUPA'DA SIFIR ÇEKTİ

Michy Batshuayi, Alex Teixeira, Miralem Pjanic, Salih Uçan, Mert Günok ve Can Bozdoğan gibi önemli isimleri kadrosuna katan Beşiktaş bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 maça çıktı. Siyah-beyazlılar bu karşılaşmaların tamamında rakiplerine mağlup oldu. Siyah-beyazlılar bu karşılaşmalarda rakip fileleri 2 kez havalandırırken, kalesinde 12 gol gördü.

SÜPER LİG'DE 8 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATAMADI

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan siyah-beyazlılar, 2021-2022 sezonuna da oldukça iyi başladı. İlk 5 hafta sonunda rakiplerine karşı sadece 2 puan kaybı yaşayan ve 13 puan toplayan Beşiktaş, sonraki 8 haftada ise sadece 2 galibiyet alabildi. Sergen Yalçın'ın öğrencileri bu süreçte oynanan 8 karşılaşmada da kalesini gole kapatamadı.

MERT GÜNOK BU SEZON 3 MAÇTA OYNADI

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın rapooru doğrultusunda kadroya dahil edilen Mert Günok bu sezon 3 karşılaşmada forma giydi. 32 yaşındaki file bekçisi bu süreçte kalesinde 7 gol gördü.

1 GALİBİYET, 2 MAĞLUBİYET

Siyah-beyazlılar, Mert Günok'un kaleyi koruduğu karşılaşmalarda 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Beşiktaş bu maçlarda Antalyaspor'u mağlup ederken, Altay ve Başakşehir karşısında sahadan puansız ayrıldı.

3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş, Mert Günok'u yaz transfer döneminde kadrosuna dahil etti. Siyah-beyazlılar, A Milli Futbol Takımı'nda da forma giyen tecrübeli file bekçisi ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

1 MİLYON 300 BİN EURO

Beşiktaş, sezon başında kadrosuna kattığı Mert Günok için Başakşehir'e 1 milyon 300 bin euro bonservis bedeli ödedi. Ersin Destanoğlu ile forma rekabetine girerek kaledeki form durumunun yükselmesini bekleyen siyah-beyazlılar 32 yaşındaki file bekçisinde umduğunu bulamadı.

22 KEZ MİLLİ OLDU

Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez A Milli Futbol Takımı kadrosuna dahil edilen Mert Günok, Ay-Yıldızlı formayla 22 mücadelede forma şansı buldu. 32 yaşındaki tecrübeli eldiven son olarak 31 Mayıs'ta Gine oynanan özel maçta A Milli Futbol Takımı'nın kalesini korumuştu.

KOCAELİ ALTYAPISINDA YETİŞTİ, F.BAHÇE'DE OYNADI

Profesyonel kariyerine Kocaelispor altyapısında başlayan file bekçisi, 2000-2001 sezonunda Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Tecrübeli fike bekçisi 2015-2016 sezonunda ise Bursaspor'un yolunu tuttu. Mert Günok, 2017-2018'de transfer olduğu Başakşehir'in ardından Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.

ERSİN'E TALİPLER VAR

Beşiktaş'ta gösterdiği performansla A Milli Futbol Takımı'na kadar yükselen Ersin Destanoğlu ise Mert Günok'un tam tersi bir şekilde kariyerindeki yükselişine devam ediyor. Siyah-beyazlılarda geçtiğimiz sezonu çifte kupa ile tamamlayan genç eldivene Avrupa'dan dev kulüpler transfer için ilgi gösteriyor.

UTKU GERİ DÖNEBİLİR

Öte yandan Beşiktaş sezon başındaki transfer döneminde Utku Yuvakuran için Fatih Karagümrük ile anlaşmaya vardı. İstanbul ekibine kiralanan genç file bekçisi henüz forma şansı bulamadı. Ersin Destanoğlu'nun devre arasındaki olası satış ihtimalinde Utku Yuvakuran yeniden takıma çağrılabilir.


Kaynak: Skorer