Koronavirüs melanetine rağmen dünyada “doğru” bellenen yanlışları da gün yüzüne çıkardı. Başta sudan bahanelerle özelleştirilen eğitim ve sağlık alanında... Bizim konumuz futbolda da öyle. Hele ki ülkemizde... 

“Yanlış yönetiyorlar” diye bas bas bağırmamıza rağmen bağımlıların müptelalığına benzer davranışlar gösteren, adölesan dönemini tamamlayamamış büyük kalabalığı arkasına alan yöneticiler bildiğini okudu da, çok az insan dışında sesi çıkan olmadı... Elbette bu akçeli süreç, yöneticiler arasında “varsıl bireyler” de çıkarmadı değil!..

Yapabilmek için öğrenmek gerekir
Bugün futbolu yönetenler ne yapacağını şaşırmış durumda. Çünkü, “doğru yönetmek” bilmedikleri bir iş ve kimse bilmediği işi yapamaz! Yapabilmek için öğrenmek gerekir. Futbolcu yetiştiremediği için, “Futbol iyi futbolcuyla oynanır” gibi sudan bahanelere sığınan teknik adamların eline düşmüş ülke futbolu çöktü. Kimse ne yapacağını, nasıl davranacağını bilmiyor. Örneğin Beşiktaş... Başta Burak Yılmaz olmak üzere sözleşmesi süren oyuncuların eline düşmüş görünüyor!.

Burak’ın maaşı uzun döneme yayılsın
Yerine adam koymaya cesaret edemeyen teknik adamlar, onları tercih eden yöneticiler ve abartılmış sözleşmelerle şımartılmış Burak Yılmaz haklı olarak alacağını istiyor! Yapacağı bir şeyi yok Beşiktaş’ın, öyle ya da böyle ödeyecek. Beri yandan Milli Takım’a kadar yükselmiş Güven Yalçın’ın adını anan bile yok. Bu daha da ilginç... Yılda 2.5 milyon Euro garanti para kazanan, ki ekstra kazançlarını bilmiyoruz, Burak Yılmaz’ın “İndirim için gelmeyin” diye set çektiğini duyuyorum. Haklı mı? Haklı!. Almış alacağını, neden indirime gitsin? Onun haklı inadı, şimdiye değin yanlış yönetilen işlerin kaçınılmaz sonucu. Ben yönetici olsam kesinlikle alacağını yayabileceğim en uzun zamana yayarım. Öyle ya, “mücbir sebep” zamanlarından geçiyoruz ve Beşiktaş öyle değilmiş gibi gösterilse bile yıllardır batakta!..

Yeni sınırları çizmek gerek
Buna rağmen duyuyorum ki, 800 bin Euro’ya oyuncu almaya çalışıyorlarmış! Aman bunu, Burak Yılmaz ve menajeri duymasın! Oysa yapılacak şeyler çok basit?!.. Başa, en başa futbolun ve oyunun doğrularına dönmek. Ancak dönemeyecekler çünkü kendilerinden önceki dönemlerle hesaplaşmadan, yeni sınırları çizmeden başa dönülemez. Hâlâ transferin kaçınılmaz olduğunu bellemiş yönetici ve teknik adamlar iş başında ne yazık ki!.. “Ben gol atmayı öğretemem” diyen teknik adam... “Transfer kaçınılmaz” diyen “sihirbaz yönetici”... 30 yaş üstü oyuncuları el üstünde tutan “garantici” anlayış!.. Bunları biz değilse bile göreceksiniz korona sonrası yaşam değiştirecek. İstedikleri kadar dirensinler. Biraz daha para kazanmaya çalışır sonra birlikte sahneden çekilirler.