Federasyonun açıkladığı harcama limitlerinden sonra transferde hesaplarını daha net bir şekilde yapma olanağı yakalayan Beşiktaş yönetimi, sadece oyuncu göndermekle kalmayıp kadroda tutmayı planladığı oyuncularla da indirim görüşmeleri yapacak.

Karius, Ruiz, Burak Yılmaz, Boateng gibi yüksek ücret alan oyuncularla yollarını ayıran, Gökhan ve Caner konusunda da verebileceği ücretleri net bir şekilde ortaya koyan yönetim, gözünü takımın en fazla para kazanan oyuncuları Ljajic, Vida ve Oğuzhan ile yapacağı görüşmelere çevirdi.

Ekstralarla birlikte kazançları yıllık 4 milyon Euro'yu bulan Vida, 2,5 milyon Euro kazanan Ljajic ve 2,5 milyon Euro'luk mukavelesi bulunan Oğuzhan Özyakup ile mukaveleleri hakkında görüşme yapacak olan yönetim, indirim isteklerine olumsuz cevap alması halinde oyunculara gelecek olan teklifleri değerlendirecek.

Adem Ljajic'ten kendisine takım bulmasını istemeyi düşünen Beşiktaş yönetimi, Oğuzhan Özyakup'a maaşında yüzde 50 indirim teklifiyle gidecek. 7,5 sezon aralıksız Beşiktaş forması giydikten sonra son 6 ayını Feyenoord'da kiralık geçiren oyuncu indirime yanaşmazsa, Beşiktaş yönetimi Oğuzhan'dan da kendisine kulüp bulmasını isteyecek. Bu iki oyuncu hem indirime yanaşmaz, hem de kulüp bulamazlarsa yönetim kararıyla kadro dışı bırakılacak.

Beşiktaş yönetimi, eldeki kadrodan yapacağı satış ve sözleşme indirimleri ile, Federasyon'un verdiği bütçede 10 milyon Euro'luk bir tasarrufa giderek, yapılacak olan transferlerde hareket alanını genişletme düşüncesinde.

Duhuliye.com ÖZEL HABER