StasBomb'un sitesinden yayınlanan duyuru metninde şu ifadeler kullanıldı: "Beşiktaş, StatsBomb'un analitik hizmetlerinden yararlanan ilk Süper Lig ekibi oldu. Anlaşma oyuncuların yeteneklerini belirleme ve performans analizini belirleyerek geliştirme içeriğini kapsıyor. Beşiktaş anlaşmanın bir parçası olarak IQ Scout ve IQ Tactics araçları dahil olmak üzere StatsBomb IQ platformuna da erişebilecek. 

Beşiktaş, IQ Tactics sayesinde rakiplerinin maçlardaki planlarını görselleştirebilecek ve analiz edecek. 

Beşiktaş bu anlaşma ile StasBomb verilerini kullanan 100'den fazla profesyonel futbol takımlarından biri olacak. Bir maçta 3400'den fazla değeri analiz ederek raporlayan StasBomb birçok benzersiz içeriğe sahip.

Anlaşma hakkında konuşan StatsBomb İş Geliştirme Lideri İsmail Tari, "Türkiye'deki ilk müşterimizin Süper Lig'de zengin bir tarihe sahip olması bizi heyecanlandırıyor. Beşiktaş'ı gelişmiş verilerle desteklemeyi ve performans analizi departmanlarının temel yönlenerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı dört gözle bekliyor" dedi." 

STATSBOMB NASIL ÇALIŞIR?

StatsBomb sayesinde dünyanın neredeyse her yerinden futbolcuların bireysel ve takım performansı en ince ayrıntısına kadar kapsamlı şekilde değerlendiriliyor.
 
Veri analizi futbolun gelişiminde giderek önemli bir rol oynarken, StatsBomb'un bu alandaki yükselişi ve getirdiği yenilikler de dikkat çekiyor. Çok detaylı futbol verilerini sunan StatsBomb, dünyanın en büyük kulüpleri ve futbol federasyonlarıyla çalışıyor. Ayrıca kaleci ve savunma pozisyonlarıyla ilgili veri toplamak için en gelişmiş teknolojilerden yararlanıyor.

DUHULİYE.COM / ÖZEL HABER