İşte Levent Kalkan'ın yazısından satır başları:

"Bu süreçte hiç oynamamasına rağmen yokluğundan bahsedilmeyen bir başrol oyuncusu var sarı-lacivertli takımda.
Evet bildiniz, Enner Valencia'dan söz ediyorum. Valencia son 5 maçta hiç oynamadı. Son 7 maçta ise sadece 5 dakika sahada kaldı.

Bilen bilir Valencia benim için B sınıfı bir forvettir. Mücadelesi, hırsı, enerjisi harika... Fakat, tekniği kabul edilebilir seviyenin altında, bitiriciliği vasat, inanılmaz kolay top kaybediyor ve zaman zaman egoistleşiyor.

"Benim önerim Cyle Larin"

"Peki çözüm nedir derseniz, benim önerim Cyle Larin olur...

Malumunuz Larin'in Beşiktaş'la sözleşmesi bitmek üzere ve yeni bir anlaşma zor görünüyor. Larin yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret istiyor, Beşiktaş ise şu an için 1.7 milyon euronun üstüne çıkmıyor.

Beşiktaş, Fenerbahçe ile sözleşmeleri biten Gökhan Gönül ve Caner Erkin'i 2016'da nasıl aldıysa, sarı-lacivertliler de Cyle Larin'i bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katabilir. Muhtemelen 1 milyon euro düzeyinde bir imza parası ve yıllık 1,8-2 milyon euro arası bir ücretle bu iş pekala bitebilir.

Cyle Larin henüz 26 yaşında ve 11 milyon euro güncel bonservis verisiyle Süper Lig'in en değerli 9. oyuncusu durumunda bulunuyor. Belli bir oyun standardı olan, üçlünün solunda enerjisi ve golleriyle kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir oyuncuyu bu koşullarda yakalamak her zaman mümkün değil."

"Sonuç olarak Fenerbahçe'nin 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Valencia ile vedalaşıp Larin'i kadrosuna katması gayet akılcı bir hamle olur. Valencia'ya Süper Lig'den en az 4-5 talip çıkacağını da düşünürsek Fenerbahçe'nin çok cazip görünen Larin fırsatını kaçırmaması gerektiğine inanıyorum..."

Kaynak: Milliyet