Gelecek sezonun kadro yapılandırmasını oluşturmak adına çalışmalarını yürüten Beşiktaş'tan sürpriz bir hamle geldi.

Başkan Ahmet Nur Çebi, transferden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları ve teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde çalışmalarını yürüten siyah beyazlılar, rotasını bonservissiz veya maliyeti uygun isimlere çevirdi.

ORTA SAHAYA DİNAMO

Hollanda basınında yer alan habere göre Beşiktaş'ın istediği o yıldız, orta sahanın göbeğinde, ön liberoda ve stoper bölgelerinde forma giyebiliyor. Fr-fans.nl adlı internet sitesinin konu ile ilgili okuyucularına aktardığı bilgiler şu şekilde; 

"Türkiye'nin gözde kulübü, Renato Tapia transferi için savaşa girdi. Renato Tapia, bu ay başında Feyenoord'dan ayrıldı. Şu anda oyuncu serbest statüde bulunuyor. Yıldız futbolcu Feyenoord ile toplamda 82 maça çıktı ve 3 golü rakip filelere göndermeyi başardı. Perulu futbolcunun talibi çok. Rangers, Cruz Azul, Boca Juniors, Angers ve Celta Vigo şu anda oyuncuya ilgi gösteren kulüpler arasında bulunuyor. Peru basınında yer alan habere göre, Türkiye'nin en iyi kulüplerinden biri olan Beşiktaş da, 24 yaşındaki orta saha oyuncuyu için transfer görüşmelerinde bulunuyor.

İSPANYOLLAR 'BİTTİ' DEDİ AMA...

Öte yandan İspanyol basını, oyuncunun Celta Vigo ile anlaşma derecesine geldiğini iddia ediyor. Tapia'nın menajerlerinin konu ile ilgili görüşmelerini sürdürdüğü ve kısa süre içerisinde oyuncunun yeni takımına imzayı atacağı kaydedildi."

RENATO TAPIA KİMDİR?

28 Temmuz 1995 tarihinde Peru'nun Lima şehrinde dünyaya gelen Renato Tapia, defansif orta saha oyuncusu olarak göze çarpıyor. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanabilen Tapia, Peru ile beraber Hollanda kimliği de taşımaktadır. Kariyerine Club Esther Grande de Bentín takımında başlayan Tapia, daha sonra Twente U21, Twente, Feyenoord ve Willem II kulüplerinde oynadı. Kariyeri boyunca 161 müsabakada rol alan Tapia, 11 gol attı ve 5 asist üretti.

MİLLİ TAKIMDA DA OYNUYOR

Renato Tapia, Peru Milli Takımı ile şimdiye dek 53 maça çıkarken 3 gol kaydetti.