Beşiktaş'ın yeni sezon formaları için Adidas'la anlaştığı haberlerinin ardından hem Duhuliye.com'da hem de sosyal medyada taraftarlar Adidas'la ilgili eleştirilerini ifade ettiler. Beşiktaş taraftarları özellikle iki sezondur, özgünlükten uzak ve diğer takımların formalarıyla aynı formaları Beşiktaş için de üretmesinden rahatsızlar.

Adidas, birkaç yıldır dünyaca ünlü takımlar dışında diğer takımlara "katalog forması" denilen formaları üretiyor. Takımlar yaklaşık 10 forma içerisinden istediklerini seçip kendi renklerine göre uyarlıyorlar. Hal böyle olunca formalar özelliksiz ve birbirine benzer nitelikte oluyor.

Bu sezon başında Adidas'la sözleşmesi sona eren Beşiktaş'ta Fikret Orman yönetimi uzun süre diğer firmalarla görüşmeler sağlayıp, forma fiyatları ve kar konusunda anlaşamadı. Ardından uzun süredir kulübün forma tedarikçisi olan Adidas ile bir yıllığına yeniden anlaşıldı.

Sezon başında Beşiktaş için duyurulan ilk forma 3. forma olarak giyilecek olan kırmızı formaydı. Adidas'ın bu yıl hazırladığı katalogda yer alan "Stipped 19" kodlu forma kulüp açıklamadan sosyal medyaya sızdırıldı. Kırmızı forma duyurulduktan bir süre sonra eleştirilerin ardından 'fake' olduğu iddiasıyla geri çekildi.

Ancak sonradan öğrenildiği üzere aynı forma Fenerbahçe'nın iç saha maçlarında kullandığı formanın aynısıydı. Beşiktaş alternatif forma (3. forma) olarak başka bir tercih yaptı ancak  o formada da Fenerbahçe'nin alternatif formasıyla birebir aynıydı.

Beşiktaş'ın özelllikle hazırlık maçları ve ligin ilk haftasında giydiği ancak daha sonra rafa kaldırılan mor forması, Fenerbahçe'nin bu sezon giydiği lacivert forma ile birebir aynı.

Bu forma Adidas kataloğunda "Tiro 19" koduyla yer alıyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki renk farkından dolayı Türkiye'de pek anlaşılmasa da Beşiktaş'ın mor formasının hem renk hem de tasarımı aynı olan başka bir takım daha var.

Brezilya'nın Sao Paulo takımının forması biz Beşiktaşlılara hayli tanıdık geldi.

Aynı birebir benzerlik geçtiğimiz sezon Beşiktaş ve Sivasspor deplasman formalarında da görülmüştü. Tepki gören bu olayın ardından Adidas, Sivasspor'a gönderilen 600 adet kırmızı formayı geri almıştı.

Beşiktaş'ın bu sezon birinci forma olarak kullandığı beyaz forma aslında vazgeçilen yukarıda bahsettiğimiz kırmızı forma ile hayli benzerlik taşıyor.

Fenerbahçe'nin de iç saha maçlarında giydiği formanın dikey çizgileri yan çevrilerek Beşiktaş'ın beyaz forması oluşturulmuş.

Kaleci formaları konusunda Adidas zaten yıllardır eleştiri oklarının hedefinde yer alıyor. Bu sezon da Beşiktaş kaleci formaları katalog formalarından seçildi.

Oysa önceden kaleci formaları her zaman sahada dikkat çeken ve özgün tasarım diline sahip olan formalar olarak göze çarpardı.

Adidas kaleci formalarında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sınıfta kaldı.

Formasına büyük değer veren ve her zaman diğer takımlardan kendisini ayrı bir yere koyan Beşiktaş taraftarı, Adidas'ın özellikle son iki yılda takımın ruhunu yansıtmayan ve diğer takımların kopyası formalar ürettiği için tepki koyup, firmayı eleştiri yağmuruna tutuyorlar.

Duhuliye.com ANALİZ HABER