Alexander Sörloth; aldığı 2 maç ceza sonucunda, Türkiye Kupası'ndaki Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor maçından sonra hafta sonu Sivasspor karşısında da cezalı olacak. Sörloth bu durumda ligin 23. haftasındaki Beşiktaş maçında sahadaki yerini alabilecek.

Daha önce Sörloth'un Profesypnel Futbol Disiplin Kurulu'na 43. maddeden sevk edildiği açıklanmış, bu maddenin karşılığı kurallarda 3 ila 6 maç olarak belirlenmişti. Kuralın doğru uygulanması durumunda Sörloth en az 3 maç ceza alacak ve Beşiktaş maçında da cezalı durumda olacaktı.

Sörloth'a verilen 2 maçlık ceza Beşiktaşlıların büyük tepkisini çekti. Federasyon'un Sörloth'u Beşiktaş maçına yetiştirmek için elinden geleni yaptığı ironisini paylaşan Beşiktaşlılar, ayrıca geçmişte Beşiktaş'a karşı uygulanan kuralları örnek gösterdi.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

2017 - 2018 sezonunun iç sahadaki Başakşehir maçında; Caner Erkin televizyon görüntüleri baz alınarak sportmenliğe aykırı hareketten 6 maç cezaya çarptırılmış, bu ceza uygulandıktan sonra TFF, başka hiçbir oyuncuya "televizyon görüntüleri" gerekçesiyle ceza vermemişti.

Q7 5 MAÇ

Yine aynı sezon Türkiye Kupası'nda oynanan Fenerbahçe derbisinde olayları başlatan Fenerbahçeli Mehmet Ekici ve Josef De Souza'ya yaptırım uygulanmamış, karşılık veren Ricardo Quaresma 5 maçlık bir cezaya çarptırılmıştı.

ELNENY 3 MAÇ

İçinde bulunduğumuz sezonun 4. haftasında Beşiktaş formasıyla henüz ilk maçına çıkan Elneny, Gaziantep FK oyuncusu Kayode ile yaşadığı benzer olay neticesinde 3 maçlık cezaya çarptırılmıştı. Sörloth'un birini kupada çekeceği 2 maçlık cezası Beşiktaşlılara şu soruyu sorduruyor:

Adalet nerede?

Duhuliye.com