Siyah-beyazlıların bu hamlesindeki detaylara Duhuliye.com ulaştı.

Futbol dünyasında gittikçe yükselen "Taraftar Token" rüzgarı, Türkiye'de de önemli bir aşama kaydetti. Fenerbahçe ve Galatasaray başta olmak üzere pek çok kulüp "Taraftar Token"leri ile yeni bir kazanç kapısı açarken gözler Beşiktaş'a çevrildi.

Bir süredir "Taraftar Token" projesi üzerinde çalıştığı belirtilen siyah-beyazlıların birçok teklif aldığı bilinirken henüz resmi bir anlaşma yapılmış değil.

İLK HAMLE GALATASARAY'DAN GELDİ

Türkiye'de Taraftar Token konusunda ilk adımı Galatasaray atarken sarı-kırmızılılar, $GAL Fan Token'i Şubat 2020'de 10 lira değerle satışa sundu. Sahiplerine Socios.com uygulaması üzerinde kulüp oylamalarında oy kullanma, taraftar ödülleri kazanma ve daha birçok kulüple etkileşim imkanı tanıyan $GAL Fan Token, bir sezonda 100 milyon TL’nin üzerinde gelir üretti.

TRABZONSPOR 5 DAKİKADA 5 MİLYON KAZANDI

Galatasaray'ın ardından Trabzonspor Kulübü de Socios.com ile işbirliği yaptı. Bordo-mavililer, taraftarlarına sunduğu $TRA Taraftar Token'lerinden 5 dakikada 5 milyon lira gelir elde etti. Eylül 2020'de satışa sunulan Token'lerden 5 aylık süreçte ise 10 milyon TL kasaya girdi.

FENERBAHÇE'YE ÖNEMLİ GELİR

Fenerbahçe ise geçtiğimiz ağustos ayında Paribu ile Taraftar Token konusunda anlaşmaya vardı. Fenerbahçe Token’ın ön satışı 1,5 saat içinde tamamlanırken kulübün toplam hasılatı 436 milyon TL olduğu açıklandı.

BEŞİKTAŞ'IN TOKEN'İ MERAKLA BEKLENİYOR

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kripto para sektöründeki ilerleyişi böyle devam ederken Beşiktaş'ta da taraftarlar merakla "Taraftar Token" projesinin açıklanmasını bekliyor. Siyah-beyazlıların "geç kaldığı" şeklinde yorumlar yapılırken önümüzdeki günlerde ciddi adımlar atılacağı konuşuluyor.

EN CAZİP TEKLİF KOİNTRA'DAN

Beşiktaş, Taraftar Token için Binance, Bitci, BTC Türk ve Kointra gibi firmalarla görüşmeler yaparken edinilen bilgiler Kointra'nın teklifinin şu an için ön planda olduğu  yönünde.

Duhuliye.com / ÖZEL HABER