Siyah beyazlıların, İnönü Stadı yıkılıp yerine Beşiktaş Vodafone Park olarak yeniden inşa edildiği 2016-2017 sezonuyla beraber oynadığı büyük maçlarda sergilediği başarılı performans istatistiklerde kendini gösterirken, 3 büyük rakibi arasında üstünlük kurmakta en fazla zorlandığı takım bordo mavili ekip oldu.


Vodafone Park’ın açıldığı senenin oynandığı 2015-2016 sezonundaki Beşiktaş-Trabzonspor maçı stadın açılışından önceki tarihte olduğu için Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmış ve 22 Ağustos 2015 tarihinde oynanan maç Trabzonspor’un 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı. 

SİHİRLİ SKOR: 2-2

Bu tarihten sonra Vodafone Park’ta oynanan Beşiktaş – Trabzonspor maçlarının hiçbirinde siyah beyazlılar rakibine boyun eğmedi. Fakat ilginç bir istatistik; oynanan 4 maçın yalnızca birini kazanabildi. Geri kalan 3 maçın skoru da 2-2 oldu. 

Şenol Güneş’in 2’nci sezonunda , yani 2016-2017 sezonunda takımının başında çıktığı Trabzonspor mücadelesinde, siyah beyazlılar 5 Kasım 2016 tarihinde rakibini 2-1’lik skorla mağlup ediyordu. 

Bu sezonun ardından gelen 3 sezonda da Vodafone Park’ta oynanan tüm Beşiktaş-Trabzonspor maçları aynı skorla bitiyor (2-2) ve ilginç bir istatistik olarak tarihteki yerini alıyordu. 

Bu sezonlardan ilki olan 2017-2018 sezonunun 7’nci haftasında bordo mavili rakibini ağırlayan Beşiktaş, teknik direktörü Şenol Güneş’in cezası nedeniyle takımının başında çıkamadığı maçta rakibiyle 2-2 berabere kalıyordu.

PEKTEMEK'İN SON DAKİKA KAFASI

Ertesi sezon olan 2018-2019 sezonunun 16’ıncı haftasında konuk ettiği rakibiyle bir kez daha yenişemiyor ve 90’ıncı dakikada Mustafa Pektemek’in kafasından bulduğu golle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılıyordu. 

SON DAKİKA EŞİTLEYENİ SÖRLOTH

Son olarak, geçtiğimiz yıl, 2019-2020 sezonunda, şu anki teknik direktör Sergen Yalçın’ın takımının başında çıktığı maçta bu kez son dakikada beraberliği kurtaran taraf bordo mavili ekip oluyordu. 
0-1 geriye düşmesine rağmen, taraftarının da desteğini arkasına alarak oynadığı baskılı oyunla maçı 2-1’e çeviren Sergen Yalçın’ın öğrencileri geçen senenin gol kralı Alexander Sörloth’un son dakikadaki golüne engel olamıyor ve maç, önceki 2 sezonda olduğu gibi aynı skorla (2-2) sona eriyordu. 

COVID ENGELİNE TAKILMIŞTI

Ayrıca, siyah beyazlıların bu sezonun ilk yarısında deplasmanda 3-1 galip geldiği maçta başarılı teknik adam covid prosedürü gereği takımının başında yer alamamıştı. 

 Duhuliye.com   / ÖZEL HABER