Beşiktaş tribünlerinin uzun yıllardır önemli görsel çalışmalarına imza atan Çarşı Depo, faaliyetlerini sonlandırdığını açıkladı. Grubun tribün organizasyonları için hazırladığı pankart ve bayrak çalışmalarının stadyumda sergilenememesinin kararın alınmasında etkili olduğu belirtildi.
Çarşı Depo'nun afiş çalışmalarını yapan Dewe Erol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ÇARŞI DEPO KAPANMIŞTIR..." ifadeleriyle faaliyetlerini noktaladığını duyurdu.
Dewe Erol, paylaşımında Çarşı Depo'nun çalışmalarının uzun süredir büyük bir emekle hazırlandığını belirterek, "Bunu bu titizlikte çizebilecek birileri daha yok. Bırak Türkiye'yi, Avrupa'da bile çok az" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 30 kişinin bir yıldır emek verdiğini belirten Dewe Erol, hazırladıkları üç tribün organizasyonunu stadyumda sergileyemediklerini söyledi.
2 bin 500 metrekare pankart, 900 bayrak
Çarşı Depo'nun hazırladığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Dewe Erol, ellerinde 7 dev pankart, yaklaşık 2 bin 500 metrekare boyanmış çalışma, elle boyanmış 900 adet 3 metrelik bayrak, 35 dev kale arkası bayrağı ve 50 İtalyan pankartı bulunduğunu aktardı.
Erol ayrıca son olarak hazırladıkları çalışmanın da stadyumda sergilenemediğini ifade etti.
"Tribünde iki arkadaş var, onlardan izin alacaksın"
Kararının arkasındaki gerekçeyi de anlatan Dewe Erol, tribünde bazı kişiler tarafından kendilerine yönelik bir izin mekanizması oluşturulduğunu öne sürdü.
Erol, "Ne zaman sorsam 'tribünde iki arkadaş var, onlardan izin alacaksın' imalı cümleler... Ben de bunu kibarca reddediyorum ve bırakmaya karar veriyorum" dedi.
Son hazırladıkları pankartın stadyumdan sökülerek götürüldüğünü de belirten Dewe Erol, yaşananların daha büyük bir tartışmaya dönüşmesini istemediğini söyledi.
"Sahneyi bizi kovdurmaya uğraşan arkadaşlara bırakıyorum"
Dewe Erol, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Stad görevlileri bile... Bunun sonu kavga dövüş. Ben istemiyorum böyle bir şey olsun. Sahneyi bizi kovdurmaya uğraşan arkadaşlara bırakıyorum. Taraftar salak değil, merakla bekliyoruz görsellerinizi."
Dewe Erol, kararını yaklaşık bir yıl boyunca değerlendirdiğini ve bu süreç sonunda Çarşı Depo'nun faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığını belirtti.
"Serdal Adalı'nın olanlardan haberi olduğunu sanmıyorum"
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'ya da veda mesajı gönderdiğini belirten Dewe Erol, başkanın yaşananlardan haberdar olduğunu düşünmediğini ifade etti.
Dewe Erol, "Başkanımız Serdal abiye de veda mesajı attım. Onu seviyorum zaten de olanlardan haberi bile olduğunu sanmıyorum" dedi.
Çarşı Depo'dan diğer takımlara mesaj
Dewe Erol, uzun süredir Türkiye'nin diğer takımlarından da pankart ve koreografi tasarımı konusunda kendilerine teklifler geldiğini belirterek, bundan sonraki süreçte bu talepleri değerlendirebileceklerinin sinyalini verdi.
"Türkiye'de kimse bizim gibi tribün görseli hazırlayamaz" diyen Dewe Erol, diğer kulüplere yönelik olarak, "Varsa isteyen diğer takımlar kurumsal olarak görüşebiliriz. Tasarım, boyama, hatta uygulama... Neden olmasın?" ifadelerini kullandı.
Paylaşımının sonunda Bertolt Brecht'in "Önce ekmek gelir, ardından ahlak" sözünü hatırlatan Erol, "Çarşı Depo kapanmıştır. İstenmiyoruz. Hem ağlarım hem giderim. Bye. Bu son paylaşımım" ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.
Bu açıklama ile Beşiktaş tribün kültüründe uzun yıllardır hazırladığı görsel çalışmalarla yer alan Çarşı Depo'nun faaliyetleri sona ermiş oldu.
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (22)
Korkak tavuk ORTEGA afişini hazırlayıp FB li taraftarın eline tutuşturup maç boyunca sallattırmaları dünyadaki unutulmaz en Zeki ve en yaratıcı afişlerden biriydi Şimdi burada Çarşıya sallayanlar küfürden başka torbalarında biraz kültür birikimi olsaydı o parkartları belki anlayabilirlerdi
Maalesef tum stadlarin tribunleri artik tek partinin kontrolune girdi, bundan sonra futbol bile zevksiz bu ulkede!
Demekki çok büyük rant var bu işte söylemleri onu gösteriyor beşiktaş sevgisi parayla değişilmez. Hangi kulübe yaparsa yapsın pankartı.
Daha olayi anlamamis kimseler bos bos yorum yapmis. Olay besiktasla degil besiktas tribunu icindeki olusumlarla alakali. Adama asamazsin dedikleri pankarti besiktas kulubu degil tribun lideriyim diye gezinen birileri soyluyor. Renkli'nin tribun liderini gorduk tutuklanirken. Besiktasa da boyleleri coreklenmeye calisiyor anladilan. Son yaptogi pankart Trossard icindi. Elle tek tek boyadi. Vlahovic e bakalim kim ne yapacak gorecegiz.
Mesele para mı yani diyer takımlar diyene kadar anlamamıştım
Insallah tamamen su kulüpten ciktiginizi görmek nasip olur…gibt kime ne ciziyorsan ciz…isin ucu yine para para para
Görsel şovda çok iyiler uzun yıllardır görüyoruz müthiş projelere imza attılar bizim yaratıcılığımız ve duyarlılığınız defalarca dünya basınında yer buldu ama sorun tam olarak ne bilmiyoruz maddi olabilir siyasi olabilir yeni yapılanma olabilir vs vs olabilir de olabilir
@Stankoviç Sen onlara mi yaptiriyorsun? Yabanciya gitmeseydin
Yabancı hocalara yalakalık pankartları yaparken Sergen hocaya kepçe kulak Sergen pankartı yapmışlardı en son hatırladığım, dükkanı kapatmaları isabet olmuş.
@Gerçek Beşiktaş biri seni skmeli hic saglikli fikirlerin yok.
@Gerçek Beşiktaş bulsan o kepce kulaklari bile yalarsin dimi, bende oyleyim.
Sonuna kadar haklısın fakat diğer teklif olayı olmamış abi Beşiktaş derken başka takım olmaz hakkını burda ara taraftar seni zaten biliyor
Şuan kim var konusmayi bilmeyen tipler isini duzgun yapan ender insam var onlarda birakiyor
sona doğru kibir gösteriyor, o yüzden üzülmedim ve hatta iyi oldu diyorum, hocam Beşiktaş'tan kimse büyük değildir anlayın artık bunu, ne bu kibir
Tribünde eşkiya ve zorba tipler var. Her durumu kendilerine hak görüyorlar. Dışarda zorba tipler nasıl işi zorlaştırıyorsa tribünde aynı çözüm yok. İnsanlar sıkıntı görünce uzaklaşıyor. Tahminim bu emek arkadaşları bu ekip zorbalıyor
O iki tane egolu arkadaş kimmiş? Merak ediyoruz.
Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan tribünüdür, taraftarıdır. Dünyanın neresine giderseniz gidin Beşiktaş denildiğinde akla tribün gelir, taraftar gelir. Beşiktaş tribünü denilince de Çarşı gelir, Optik Başkan gelir, Alen, Bakü, Sarı Murat, Apoçino gelir. Bu adamlar olmasa emin olun Beşiktaş yine çok büyük olurdu ama tribünü öksüz kalırdı. Pandemide ki kopuş giderilmelidir, tribün geleneklerimiz kaybolmamalı yeni nesillere aktarılmalıdır. Beşiktaş'ın kalbi tribünde atar, kalp solda atar!
Vay bee.. 2008 ve 2021 yillari arasinda cok tribunde bulundum, ozellikle avrupa deplasmanlari. Dewe Erol herzaman vardir, yazik oldu, emekciler birer birer eksiliyor masadan
Güle güle başka takımlara yaparsın talep varmış
Dewe değil, Deve Erol, eski davulcu. Çarşı zaten kendini de lağvetmeli, gereksiz siyaset, rant vs Beşiktaş değil dertleri. Hiç bir grup da tribüne hakim olmamalı, hiç bir kimse. Tribün tüm Beşiktaşlılarındır.
Bir kültürü bu kadar da yok etmenin ne anlamı var acaba?
Bazı pankartları kendi düşüncelerini yansıtıyordu yani İtalianonun kalmasını da gitmesini isteyebilir çok normal ama bunu pankart yapıp tribüne asamaz herkesin bir fikri var taraftarın ortak noktada buluşacağı karşı takımı ti ye alan ne bileyim şuan mesela italianoya takıma bağlılık ya da kareografi yapabilirler kimse itiraz etmez ama 3-5 kişinin fikri tribüne asılamaz. Ayrıca bu açıklamaya kadar kalmaları tarafındaydım ama diğer takımlarla kurumsal görüşme falan niyet belli ediyor. Ayrıca o iki şahıs her kimse onlarda tribünden temizlenmeli.