Beşiktaş, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapatırken Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylar gündeme damga vurdu
Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown’un kırmızı kart gördüğü olaylarda Mert Hakan Yandaş’ın polislerle tartışması ve Eren Elmalı’nın yerdeki bir futbolcuya tekme attığı iddiası da tartışmaların odağına yerleşti. Şimdi gözler TFF ve PFDK’nın vereceği kararlarda.
Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek zirve yarışında önemli bir galibiyete imza attı.
Siyah-beyazlılar, Hyeon-gyu Oh ve Junior Olaitan’ın golleriyle üç puanı hanesine yazdırırken şampiyonluk yarışındaki iki önemli rakibi Galatasaray ve Fenerbahçe derbide karşı karşıya geldi.
Galatasaray’ın 2-1 kazandığı mücadelede son düdüğün ardından yaşanan olaylar, maçın önüne geçti.
Derbide son düdükle birlikte ortalık karıştı
Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte iki takım futbolcuları arasında başlayan gerginlik kısa sürede büyüdü.
Saha içinde itişmeler ve fiziksel müdahaleler yaşanırken Abdülkerim Bardakcı ile Archie Brown olayların ardından kırmızı kart gördü.
Derbinin ardından gündeme gelen görüntülerde futbolcuların birbirlerine yönelik sert müdahaleleri de tartışma konusu oldu.
Mert Hakan ve Eren Elmalı da gündemde
Olayların en çok konuşulan isimlerinden biri Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş oldu.
Mert Hakan’ın saha içindeki olaylara müdahale eden polislerle tartıştığına ilişkin görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Galatasaraylı Eren Elmalı’nın ise arbede sırasında yerde bulunan bir futbolcuya tekme attığı öne sürüldü. Bu iddiaya ilişkin görüntüler de sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Futbolcular arasında saç çekme ve tırmalama gibi fiziksel müdahalelerin yaşandığı yönündeki iddialar da derbinin ardından gündeme taşındı.
Beşiktaş üç puanını aldı, gözünü PFDK’ya çevirdi
Başakşehir galibiyetiyle puanını 18’e yükselten Beşiktaş, derbide Fenerbahçe’nin puan kaybetmesiyle haftayı avantajlı tamamladı.
Siyah-beyazlılar sahadaki işini galibiyetle bitirirken ezeli rakiplerinin derbisinde yaşanan olaylar, haftanın en çok konuşulan konusu haline geldi.
Şimdi gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapacağı disiplin sevklerine ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun vereceği kararlara çevrildi.
Hangi futbolcular ceza alacak?
Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown’un gördüğü kırmızı kartların yanı sıra maç sonundaki diğer olayların hakem ve temsilci raporlarına nasıl yansıyacağı merak ediliyor.
Mert Hakan Yandaş ve Eren Elmalı hakkında gündeme gelen görüntülerin disiplin sürecinde değerlendirilip değerlendirilmeyeceği de yanıt bekleyen sorular arasında.
Şampiyonluk yarışındaki rakiplerini yakından takip eden Beşiktaş camiası açısından da alınacak kararlar önem taşıyor.
Beşiktaş haftayı üç puanla kapattı, ezeli rakiplerinin derbisinden ise geriye kırmızı kartlar, tartışmalı görüntüler ve yanıt bekleyen disiplin soruları kaldı.
duhuliye.com
YORUMLAR (5)
Hasır altı etmek için çalışmalara başlamışlardır. Cezalar sadece Beşiktaş'ı engellemek ve hınç almak için uygulanır. Bunu yıllardır biliyoruz.
Rakiplerin aldığı ceza bizi ilgilendirmemeli, maçlara en iyi şekilde hazırlanıp maçlarımızı kazanarak yola edelim inşallah.
Gostermelik bir iki ceza, sonra devam. Bak bizde olsa sinir disi edilmeye kadar gider, lobimiz yok sifir. Hocayla ridvanin sevincine ceza gelmesinde, asiri sevincten 3er mac ceza, sasirmam. Kendi icimizde birbirimize giydirme de ustumuze yok ama, medyamizda dahil
@Bozkır Gartalı Ya adamlar konuşmadılar bile dün gece kırk kişi birbirine vuruyor polis sahaya giriyor ama haber değeri taşımıyor.
Fener maçı kurtarmak için Mert Hakanı alıyorsa, beni rakibim değildir zaten biz ts ve gs ye bakalım