"KAPALI BİR TÜNEL VARDI"

"Önder hoca lider ruhlu bir hocanın yerine geldi göreve. Çok düzgün bir hoca. Futbol eğitimini de görmüştür mutlaka ama Oyuncunun isimleri teknik direktörün üstünde kalmayacak. Beşiktaş'ta kapalı bir tünel vardı. Ucu gözükmüyordu. Valerien gelecek planlaması adına çok doğru bir zamanda geldi."

"OYUNCU PUANA GÖRE HAREKET EDER"

"Geçiş dönemlerinde oyuncu puana göre hareket eder. Bu maç sanki geçen yılın Beşiktaş'ının kutlamalarına benzer bir görüntü vardı. Bir şahane bir İstanbul havası. İki Beşiktaş'ın Trabzonspor maçında izleyicilere verdiği keyif."

"EN DEZAVANTAJLI KULÜP"

"Bu maça tempolu başlayacağı belliydi fakat hem golü buldu, bir şok gol yedi ve tekrar öne geçti. Burada hocanın ve yönetimin çıkaracağı çok önemli dersler vardır. En büyük dezavantajlı kulüplerden bir tanesi Beşiktaş. Çünkü 14 oyuncunun kontratı bitiyor. Bu yüzden teknik direktörün çok sağlıklı bir şekilde kararlar vermesi lazım."

"CİĞERDEN OYNAMAYA BAŞLARLAR"

"Futbol güzel bir oyun dememiz için bugünü örnek almamız gerekiyor. 40 bin seyirci statta olunca ciğerden oynamaya başlıyorsunuz. Alanyaspor takımı ligimize renk katan takımlardan bir tanesi. Bu tip takımlar oynamak isteyen takımlardır. Bunlara karşı da büyük kulüplerin oyun iştahı artar. Alanyaspor gelip burada sahanın içine gömülebilirdi. Biz de tatsız tutsuz bir maç izleyebilirdik. Alanyaspor futbolu çirkinleştirmiyor. Çirkeflik yapmıyor ve göze hoş gelen bir oyun koyuyor sahaya."

"İKİ OYUNCU KENDİ KALİTESİ ALTINDA"

"Beşiktaş'ta iki oyuncu kendi kalitesi altında kaldı. Teixeira oynadığı bölgenin oyuncusu olmadığını bize hissettiriyor. can'da bir şeyler yapmak istiyor ama... Ghezzal bu oyun düzeninde niye iyi oynuyor? Bu maç attığı pas muazzamdı. Teknik direktör taktik olarak bir şeyler deniyor. 3-1'ken bir değişiklik yaptı. 3-5-2'ye döndü. Pjanic'i ortaya aldı."

"EKSİKLERİ GÖRMEK ZORUNDA"

"Sonuç olarak futboldan keyif aldım. Ama eksiklerinizi görmek sorundasınız. Risk altında oynayan 3 tane futbolcunuz var. Her an kırmızı kartla atılacak oyuncu vardı. Welinton'un ikinci yarı gördüğü kart aslında ilk yarı görmesi gerekirdi. Beşiktaş'ın 7 oyuncusu sınırda. Hepsi de risk altında oynuyor."

"EN AZ 2 STOPER ŞART"

"Beşiktaş'ta ileriye çıkan Welinton ve Montero'yu gördük ama dönüşlerde sıkıntı yaşamamak için Beşiktaş'ın en az 2 stopere ihtiyacı var. Şu anda bu kadroda bu sisteme uygun bir oyuncu yok. Beşiktaş'ta pas oyunu yok artık. Hocanın oynattığı sistemde sürat ve çabukluk olarak bakarsak Abdulkerim taransferi çok da farketmez. Biraz hızlı olabilir ama bir şey değişmez."

"SOL BEK OLSAM GELMEM BEŞİKTAŞ'A"

"Ben sol bek olsam gelmem Beşiktaş'a Büyük kulübe giderken o takımın iyi ve kötü bölgelerine bakarım. Önde Larin kalırsa hiç problem olmaz ama 2 stoper şart. Atınç ile ilgileniyor. Bu oyun formatında bu da olmaz. Pjanic'in fizik gücü bu tempoyu kaldıramayacağını düşündüğü için biraz daha önde oynattı."

"BEŞİKTAŞ ISMAEL İÇİN FIRSAT"

"Valerien Ismael için Beşiktaş bir fırsat. Teklif gittiğinde kaçırmayayım bunu demiştir. Belki de kariyerinin en büyük kulübüne geldi. Çocukları gelmiş artık 5'te kalkıyor falan demezler. Eşine 'biz cennete geldik, şahane yerdeyiz' diyorudur hoca. Ama ben uyarayım. Burası Türkiye, burada dün yok. Valerien Ismael nereye geldiğinin farkında."

Duhuliye.com