Beşiktaş'ta Valerien Ismael ile yeni bir dönem başladı. Siyah beyazlıların teknik direktörü fizik kapasitesi yüksek bir takım oluşturmaya çalışıyor.

Ismael imza töreninde yaptığı konuşmada "Benim oyun felsefem tamamen yüksek tempoya dayalı. Bu tempo için yüksek bir enerji gerekiyor. Bu enerjiyi sahada rakibiniz hissetmeli. Takımın da yüzde yüzünü her zaman sahaya koyması gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı. 

- Beşiktaş'ın yeni taktiği

Görevinin başında henüz 1 haftayı doldurmayan Fransız teknik adam, antrenman temposunu arttırdı. Valerien Ismael, uygulatacağı taktiği de oyuncularına detayları ile aktarıyor.

"Ben son 3 yıldır takımlarımı 3-4-3 dizilişi ile oynatıyorum. Bu formasyonla 150 maçın üzerinde bir deneyimden bahsediyoruz. Şampiyonlar Ligi ön elemeleri, Avrupa Ligi, Lask Linz dönemim ve İngiltere'de Premier Lig ekiplerine karşı bunu oynadık. Bu artık benim uzmanlaştığım bir alan."

Beşiktaş, Süper Lig'de bu hafta oynayacağı Trabzonspor derbisinde ve kalan 7 haftada 3'lü savunma dizilişi ile mücadele edecek.

Gelecek sezonun sistemini şimdiden takımına uygulatmaya başlayacak olan Fransız çalıştırıcı, yeni sezonun kadro planlamasını da taktik anlayışına uygun isimleri tercih ederek yapacak.