Beşiktaş'ın eski futbolcularından Fabian Ernst, altyapı okulları üzerine proje geliştirmek üzere siyah beyazlı kulüple işbirliği anlaşması imzaladı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da katıldığı toplantıda anlaşmanın detaylarıyla ilgili bilgiler verildi.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, işbirliği anlaşmasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"Ernst bizim ailemizin bir parçası. Kendisiyle bu projeyi uzun süredir hayata geçirmek istiyorduk. İnşallah Beşiktaş'a yetenekli gençler yetiştireceğiz. Fabian Ernst'in önderliğinde Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde futbol okulları açacağız. İnşallah Beşiktaş'a faydalı gençler yetiştiririz. Ülkemizi ve kulübümüzü temsil eden ahlaklı sporcular yetiştirmek istiyoruz. Fabian Ernst bizim ailemizin bir parçası olarak kaldı. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur."


ERNST: "BEŞİKTAŞ'TAN HİÇ GİTMEDİM"


"Buraya geldiğim için çok mutluyum. Kulübün bana bu fırsatı vermesi beni çok mutlu etti. Almanya'da şu anda altyapı okulum var ve 200 futbolcu yer alıyor. Almanya ve çevresinde ciddi bir antrenör havuzumuz var. Yıllardır olan tecrübemizle birlikte Beşiktaş'ın kültürüne yakışacak şekilde eğitim sağlayacağımızı düşünüyorum. Ben hiçbir zaman Beşiktaş'tan gitmedim, gönlüm hep buradaydı. Yetenekli bireyleri tekr teker keşfederek eğitmek istiyoruz. Türkiye'de eğitim alan futbolcuların yurt dışında tecrübe kazanmasını da çok istiyoruz."