Ezeli rekabette birçok futbolcu her iki takımda da forma giydi.
Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinin geçmişinde iki takım formasını da giyen çok sayıda futbolcu bulunuyor.
Birol Pekel'den Feyyaz Uçar'a, Sergen Yalçın'dan Tümer Metin'e, Rüştü Reçber'den Gökhan Gönül'e kadar Türk futboluna adını ezberletmiş birçok futbolcu listede yer alıyor.
Cengiz Ünder de Avrupa'da geçen yıllarının ardından Türkiye'ye Fenerbahçe ile geri döndü. Sarı-lacivertli formayla beklentileri karşılayamayan 28 yaşındaki kanat oyuncusu, Beşiktaş ile satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiralık olarak anlaşmaya vardı.
İki takımın kadrosunda da yer alan unutulmaz futbolcular şunlar:
Birol Pekel, Selim Soydan, Ali Soydan, Şenol Birol, Adem İbrahimoğlu, Ali Kemal Denizci, Engin İpekoğlu, Tayfur Havutçu, Feyyaz Uçar, Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Alpay Özalan, Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Ali Güneş, Tayfun Korkut, Mustafa Doğan, Murat Şahin, Tümer Metin, Mert Nobre, Fahri Tatan, Mehmet Yozgatlı, Rüştü Reçber, Burak Yılmaz, Yusuf Şimşek, Mehmet Aurelio, Egemen Korkmaz, Mamadou Niang, Uğur Boral, Sezer Öztürk, Caner Erkin, Gökhan Gönül, İsmail Köybaşı, Jeremain Lens, Tolgay Arslan, Jose Sosa, Josef de Souza, Mehmet Topal, Salih Uçan, Mert Günok, Michy Batshuayi, Umut Nayir, Cenk Tosun, Anderson Talisca, Cengiz Ünder.

DAUM VE DENİZLİ 2 TAKIMDA DA SÜPER LİG'İ KAZANDI
Christoph Daum ile Mustafa Denizli, iki takımla Süper Lig şampiyonluğu yaşayan teknik direktörler olarak göze çarpıyor.
Geçen yıl yaşamını yitiren Alman teknik adam, Beşiktaş'la 1994-1995, Fenerbahçe'yle de 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında mutlu sona ulaştı.
Daum eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası, yeni adı ise Süper Kupa olan organizasyonda 1993-1994 sezonunda siyah-beyazlı takımla, 2009-2010'da ise sarı-lacivertli ekiple kupaya uzandı.
Türk çalıştırıcı Mustafa Denizli de 2000-2001'de Fenerbahçe'yle, 2008-2009 sezonunda da Beşiktaş'la Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

2 TAKIMDA ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN HOCALAR
Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları altında 12 futbolcu şampiyonluk yaşadı.
Bu oyunculardan Birol Pekel, Şenol Birol, Engin İpekoğlu, Tümer Metin, Mert Nobre, Rüştü Reçber, Yusuf Şimşek, Caner Erkin ve Gökhan Gönül, Süper Lig şampiyonluk kupasını iki takım formasıyla da havaya kaldırdı.
Milli futbolcular Salih Uçan ile Mert Günok ise hem Fenerbahçe'de hem de Beşiktaş'ta Türkiye Kupası şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.
Ayrıca daha önce Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Mert Günok ve Mehmet Topal da Süper Kupa'da şampiyonluk sevincini tattı.

BİRÇOK TRANSFERDE BONSERVİS ÖDENMEDİ
İki takım arasında son dönemde yaşanan oyuncu transferlerinin büyük bölümünde bonservis bedeli ödenmedi.
Siyah-beyazlı kulüple futbolculuk dönemlerinde sözleşme konusunda anlaşamayan ya da ayrılık kararı alan Feyyaz Uçar, Tümer Metin, Cenk Tosun ve İsmail Köybaşı gibi isimler bedelsiz bir şekilde Fenerbahçe'ye transfer olarak kamuoyunda büyük ses getirmişti.
Uzun yıllar sarı-lacivertli takımda forma giyen Rüştü Reçber, Caner Erkin ve Gökhan Gönül, kulübüyle yeni sözleşme imzalamadı. Bu futbolcular, bonservis ücreti ödenmeden Beşiktaş'la anlaşmaya vardı ve herkesi şaşırttı.
Fanatik
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (35)
FB’de ilk 11’e giremeyen , yedek Cengiz Ünder’ide aldınız ya yazıklar olsun!
Cerny ve Cengiz'in ikisinin de sol ayaklı olmaları sıkıntı. Acık oyuncuları Dünya futbolunda ters kanatta oynuyor ve gole yakın oluyorlar artık. Dun Yamal'ın sag kanatta neler yaptığını gorduk. Cengiz'in kalitesine diyecek bir şey yok ama yerine keske sağ ayaklı bir kanat oyuncusu alınsaydı.
@Turgut Cerny iki ayakli. En begendigim özelligi o zaten. Hem sag ayakli Rachica da var.
@Ahmet başkanın seçim sloganının en büyük vaadi şeffaflık açıklık dürüstlüktü ahmet hangi birisi açıklandı da buda açıklanacak şimdi sen bunu sorguladın hakkın olan şeyi ögrenmek istedin diye bunların tasmalılarının trollerinin linçine ugrarsın sözde biz borsada işlem gören halka açık bir kurumuz
Eyy yönetim son dört yıldır aynı hatalar yapılıyor ve maalesef sizde aynı rotayı tercih ettiniz.Ilk yapmanız gerekeni en sonuna korsanız, olacağı buydu. Bundan sonra cıkar neden olmadığı ince ince anlatırsınız. Yazık bu taraftara.Sinir uçlarımızla bari oynamayın. Hayrını görün Cengizin inin onun ipi ile kuyuya belki sizin can simidiniz olur. Turşusunu kurun şimdiden.
Ya neden bu kadar negatifsiniz.. sonuç olarak türk kontenjanından alındı .. Sergenle patlama yapmasa bile yedek kulübesinde zenginleştirme olduk.. eski günlerine dönerse tartışılmaz.. ama eger dönmezse bile oyuna sonradan giricek bir oyuncu aldık.. yedeğe yalancı alamiyorsun kontenjanın yok..
@Bjk eski haline donemezse zaten sergenin fişini çekerler.2 milyon euro maaş alacak biri çünkü indirime de gitmedi beyfendi
Cengiz Cerny'nin yedeği olacak. Rashica da yeni gelecek(!) Sol kanat oyuncusunun yedeği. Tabi gelebilirse bu "en iyisini alacağım" diye lanse edilen arkadaş!!!
Bizim lügatımızda at oynatmak diye bir tabir vardır sen beygircibaşını başkan yaparsan oda ganyancıyı hoca yapar at oynatma tabiri tabir olmaktan çıkar gerçege dönüşür işte bugün bizim camiamızın yaşadığı durumun en net özeti
@Huysuz beygircibaşı ne demek Beşiktaş taraftarı iyi ve kötü günde takımın yanında olur. Bu söylemleri konuşan ve yazandan taraftar olmaz gitsin başka bir takımı tutsun. Beşiktaş taraftarı olmak size on gömlek büyük gelmiş anlaşılan.
Birçok taraftarın da yaptıgı gibi bu yönetim ve ekibi gidene kadar bende yokum ne kombine alırım ne maça giderim ne ürün alırım tarftarlıgımı tamamen dondurdum arattan daha kötüsü gelmez derken hemşehrisi Adalı daha beter çıktı bu yönetim gerçek taraftarları da takımdan uzaklaştırdı aziz yıldırımın dedigi gibi pavalı kpkleri tasmalıları trolleri ile mutlu mesut devam etsinler görelim ama şunu da unutmasınlar bu kulübün gerçek sahibi taraftarlardır ya batırdıklarını toparlarlar yada zamanı gelince ortaya çıkar geregini yapar meydanı atçıya ganyancıya at hırsızlarına ipçiye bırakmaz
Çağdaş Atan'ı alın. Sergen ve Çağdaş eskiden de beraberdi.
Avrupa maı var diye gs'nin maçının önceden açıklanmış gününü değiştiriler. Be hey dürzüler! Be hey imansızlar! Be hey alçaklar! Geçen yıl da aynı TFF vardı. Bizim bir maçımızın bırak gününü saatini bile bin bir gerekçeyle değiştirmediniz! Tescilli rüşvetçisiniz! Hainsiniz! Devran dönünce yargılanacaksınız! Adalı! Sen de çık iki çift laf et! Kendine laf söylenince çıkıp yapıyorsun açıklama! Beşiktaş'a neler ediyorlar ortada yoksun! Bu haksızlık bir. Milli Takım'da gs'ye gidenin ilk 11'e bize gelenin yedeğe düşmesi iki. Çık Allah aşkına bir şey söyle!
Sol kanat alınmayacak demek bu. Tamam mı gençler? Para yok çünkü. Serdal abiniz at peşinde. Cerny, Rashica, Cengiz varsa Cerny solda değerlendirilecek demektir.
Ya beyler Allah aşkına onu almayalım bunu almayalım adamlar yedek kulübesini güçlendiriyor cengiz yedek kanat ve sonradan oyuna girip etki yapabilir gokhan töre kerim frey tarzı oyuncu çevik hızlı şutları iyi iyuncu sahip çıkalım lütfen bakın başkan 20 oyuncu gönderdi inanın hem gönderip hem oyuncu alma işi gerçekten zor adamlar gece gündüz çalışıyorlar ilk sezonunda abraham ndidi orkun cerny gibi üst duzey oyuncu aldılar ben transfer bitimine kadar 2 3 iyi oyuncu alacaklarını adım gibi eminim qma bekleyin yaa sabredin bu takım 1 sene de düzeltmez bu seneyi de feda etmek zorundayız taşlar yerine oturunca göreceksiniz ya
Çağdaş atan başakşehir sporu bırakmış Hafta sonu nasıl olacak rakip
@gt6177 Abdullah Avcı ya da Nuri Şahin konuşuluyor onlarda
Milli takımımızın başarısızlığının enbüyük nedeni fenerbahçedir. Türkiyenin en büyük yıldızlarını yıllardır paraya boğup transfer ederler ondan sonrada oynatmayıp bitirirler. Hiç uzağa gitmeye de gerek yok irfancan bitti cengiz bitti ismail bitiyo. Neyseki merih demiralla arda güler kaçtı kurtuldu. Real madridde direk 11 oynuyo fenerde kalsa genç arda fredin szymankinin saçma sapan bi yabancının yedeğiydi futbolu unutmuştu irfancan gibi. Cengiz oynarsa barış alperden de yunus akgünden de çok daha iyidir mesele Sergen onu oynatabilirmi.
Başganım oradan bir de emor çek mis gibi olur tadından yenmez. Tam Sergen kafasında ne kadar çok topçu o kadar çok aktion.
@gt6177 umarım öyledir...Çünkü bugünü saymazsak transfer için 4 günümüz kaldı
Satın alma opsiyonu 4 ten fazlaysa kesinlikle istifa etsin bu yönetim !! Şuan fenerde 4. Kanat pozisyonunda yer alan adamı aldık oynatılmıyordu zaten adamlar kurtulduk gözüyle bakıyorlar umarım yüksek değildir ! Yönetim niye açıklamıyor rakamları halka açık değil miyiz karşı takımdan öğreniyoruz şartları sürekli !
Başkanım udokhai swenson rasitsada giderse tadından yenmez
Adalı başarılı olsun istiyorum istiyorum ki Beşiktaş başarılı olsun ama çok tutarsız geliyor söyledikleriyle yaptıkları pek uyuşmuyor. Konferansta en azından olsaydık Başakşehir, sivasın bile takım puanı bizden fazla Enkaz aldı tamamda yapacak bişey yok bile bile geldi. Bakalım artık ne gele gele hiç değilse çöplerden kurtulduk gönder gönder bitmiyor. Velhasıl bu sene diğer senelere göre daha iyi geçecek bi baba stoper sağbek 8 numara bide sol ön nokta atışı olmalı buralar
Bu cengiz transferi nerden bakarsan bak çok büyük risk yönetim nasıl böyle bir küfeyi yüklendi anlamak mümkün degil adam hem kronik sakat hem yıllardır formsuz ortada yok oynayamazsa çok büyük tepki olacak oynar birkaç gol ve asist yaparsa ki hücum oyuncusunun yapması gereken işler bu sefer dünya para verip almaya kalkacaklar oyuncu kalıcı transferi yapıldığı zaman yatışa geçecek neresinden tutsan elinde kalacak çok büyük risk alındı bence çok gereksizdi ortalarda olmayan bir oyuncu için camiayı karşına almanın mantıklı hiçbir yanı yoktu
@Çöl kartalı transfer şartlarını okumadın herhalde...Satın alma zorunluluğu yok...Kaldı ki on numara sezon geçirse bile 6 Mio. Euro bonservis bedliyle sezon sonu senin oluyor...Artı bu seneki maaşının yarısını da Fener ödüyecek..Bence gayet mantıklı bir pazarlık...Kesin sesinizi...Ve bu zamana kadar ANÇ ve Hasan Arat ajanının pisliklerini temizliyoruz...
@Çöl kartalı ücreti düşük güzel oynamaz ise alınmaz ve optionu da makul, bu transfer risksiz ve tutarsa baya ucuz olur bu sene için
Klip de yapın buna Black Eagle cemiyeti falan tam olsun. Ben bu yönetim gitmeden futbol ile ilgilenmemeye karar verdim.
Klip de yapın buna Black Eagle cemiyeti falan tam olsun. Ben bu yönetim gitmeden futbol ile ilgilenmemeye karar verdim.
fenerde kadroya giremeyen adam ,bizde kurtarıcı rolünde..ne günlere kaldık..
Bu Serdal denen zat Aralik ayinda secime gider. Hasan Arat’dan daha kötü başkan olmak da büyük başarı.
Fenerbahçe’ye muazzam bir transfer çakımı atan Serdal Adalı’yı tebrik etmeniz lazım. Hatta bu şahsın heykelini dikmeniz lazım büyük TJK taraftarı olarak.
İnşallah cengizin mayası tutar,BEŞIKTAŞIMIZ'A. Hayırlısı bakalım, Hiç yoktan iyidir diyelim.
@BEŞIKT'AŞK hiç yok zaten kendisi...Sergen Hoca büyük külfet aldı ama hadi hayırlısı...Cerny'nin yedeği olabilir ancak...
salih mert necip gibi emeklilik için gelir beşiktaşa..... gelir tempo yapar, koşar, sakatlanır... iddamızın tamamen bittiği nisan gibi 2-3 tane iyi maç çıkarır... yönetim tav olur ve 4 yıllık emeklilik sözleşmesini kapar.... beşiktaşta olmasa başakşehirde yürür....
Cengize 2 milyon euro verilecekmiş. Ben de Necip iyi oyuncu demiyorum ama parasına göre her daim hazır olmasından dolayı iyidir diyorum. Her haberin altında Necipe sallayanlar bakın bakalım cengiz efendi aldığı paranın hakkını verebilecek mi?
neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar ! neymar !
En ufak bir sakatlık ya da başarısızlık Ali Rıza 'ya yazar.
Nerden nereye düştük. Başkan kimsenin aklına gelmeyecek transferleri yaparım derken şaka yapmıyormuş
Sergen hocanın hatırına birşey demiyorum.
Gittigin yol yol degil Adalı taraftarla inatlaşan sinir uçlarıyla oynayan eski başkanlar stada bile giremiyor bu sana bir ibret olsun yorumlardan gördügüm kadarıyla bazı öküzbaşlı ankiloplar kendilerine verilen görev icabı cengiz yedek kulübesine alındı as kadroya degil diyor kardeşim bu ne akıl tutulması tam 100 milyona yedek kulübesine adam alıyoruz öylemi Allah aşkına biraz vijdanlı insan olun nefsinizi üç kuruşa satmayın Anadolu kulüpleri bile gidip maliyeti toplam 1 milyona çıkmayan 20 yaşında zımba gibi adamlar buluyor biz ganyancı yanına yancı istedi diye 2 milyon verecegiz sonuçta para Beşiktaşın kimse cebinden 5 kuruş vermiyor degilmi çıksa başkan deseki kardeşim iyi oyuncu alamıyoruz ya kulübü bırakmıyor ya ödeyemeyecegimiz paralar isteniyor soru işareti barındıran adamı da biz almayacağız gerekirse transfer yapmayız ama net oyuncu olmasa almayız dese ben dahil hiçbir taraftarın gıkı çıkmaz aksine alkışlardık başkanı ha birde Taylan mevzusu var o olay da fena patlayacak adama 6 7 milyon verildi rotasyona alındı deniyor Beşiktaşın paraları nerelere kimlere gidiyor belli degil o parayı davidaşviliye verseydik bir Ay önce çocuk gelmek için can atıyordu rakam da 7 idi