Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"BU YÖNETİM DAHA SESİ GÜR BİR YÖNETİMMİŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR"

"Beşiktaş'ta seçim geride kaldı. Katılım noktası Beşiktaş'ta yıllardır süregelen bir durum. İbrada 600 civarında kişi vardı. Seçimde ise 4 bini aşkın kongre üyesi katıldı. Oy verme hakkı bulunan üye sayısı ise 16 bine yakındı. Beşiktaş'ın yönetici koltuğuna seçilen herkes değerlidir. O yüzden artık bu insanlar yeterli mi, değil mi noktasını geride bırakmak lazım. Fakat şöyle de bir gerçek var. Geçen sene Ahmet Nur Çebi nereden çok eleştirildiyse ben açıkçası ona binaen bir yönetim kurulu kurduğunu düşünüyorum. Yani biraz daha federasyonda, kurullarda daha güçlü, işin lobi kısmında, salon kısmında biraz daha güçlü bir yönetim kurduğunu düşünüyorum. Belki şu an bu söylediğim isimler bazında ya bu isimlerin neresi güçlü noktasında değerlendirilebilir. Ama sezon içerisinde net bir şekilde göreceğiz -ki ilk yapılan Cem Küçük ile ilgili yapılan açıklama da bunu aslında bize gösterdi. Yani Beşiktaş yönetimi bu sene biraz daha taraftarın istediği gibi sesi gür, biraz daha masaya yumruğunu vuran bir yönetimmiş gibi gözüküyor. Bunu tabii ki ilerleyen günlerde göreceğiz. O yüzden yönetimi böyle okumak lazım."

"WEGHORST'TA BEŞİKTAŞ, DİĞER TALİPLERE GÖRE ÖN PLANDA"

Öncelikle Beşiktaş, Weghorst'u alabilirse çok büyük iş yapmış olur. Beşiktaş'ta yeni bir Gomez etkisi yaratır. Aboubakar'dan sonra Beşiktaş o alanı hiç dolduramadı. Bu sene kötü gidiş de forvet hattının güçlü olmayışıyla alakalıydı. Hem Weghorts hem de Saiss hamleleri şunu gösteriyor. Beşiktaş yönetimi, popülist transferlerden ziyade hocanın istediği doğrultuda hareket ediyor. Bu önemli bir detay ama Weghorst için de şunu söyleyelim. 144 maçta 70 gol 22 asist yapmış bir adamdan bahsediyoruz. Bundesliga'dan Premier Lig'de gitti. Kesinlikle bir fırsat transferidir. Beşiktaş bitirme noktasında elini çabuk tutmalıdır. Çünkü oyuncunun PSV ve Getafe başta olmak üzere başta olmak üzere ciddi talipleri de var. Hatta menajerinin Fenerbahçe'yle görüştüğüne dair iddialar da var. Ama Beşiktaş biraz daha ön planda gözüküyor. Hem teklif ettiği rakamla hem de oyuncuyu ne kadar istediğiyle. Bu noktada Sörloth gündemi aylarca Beşiktaş'ı oyalamış gibi gözükse de bence piyangodan çıkmış bir Weghorst, Alexander Sörloth çarpı 2 etkisi yapar." 

"SAISS DE NOKTA TRANSFER"

"Saiss'i zaten biliyoruz. Vida'dan sonra hocanın Vertonghen isminin de gündeme gelmesi gibi o noktaya tecrübeli bir isim gerekiyordu. Orayı toplayacak, o gençleri toplayacak tecrübeli bir isim gerekiyordu. Bu noktada Vertonghen olmayınca Saiss'e yöneldiler. Baktığımızda o da imza aşamasında olan bir transfer ve bonservissiz olarak geliyor. Aynı şekilde biraz önce Weghosrt ile alakalı söylediklerim gibi Saiss de aslında noktaya transfer gibi gözüküyor."

"KAMPA KADAR TRANSFERLERİN YARISI BİTMEZSE ELEŞTİRİ YAĞMURU BAŞLAR"

"Şunu da ilave etmek lazım. Biliyorsun ramazan ayında yapılan iftarda sportif direktör Ceyhun Kazancı dedi ki 'Biz kampa oyuncularımızı yetiştireceğiz." Yani Haziran'ın sonundaki ilk etap kampında bu oyuncular sahaya çıkmazsa, en azından %50'si sahaya çıkmazsa o zaman çok ciddi bir eleştiri yağmuruna tutulur. Çünkü uzun süre sonra böyle bir fırsat varken bunu iyi değerlendirip gelen ve giden dengesini iyi kurup kampa oyunculara yetiştirmesi gerekirdi."

"SADECE CENK TOSUN FAYDA DEĞİL ZARAR GETİRİR"

"Cenk Tosun'la alakalı şunu söylemek lazım. Beşiktaş'ın forvet hedefi sadece Cenk ise ciddi bir sıkıntı. Ama Cenk Tosun'u ikinci forvet, yardımcı forvet ya da sol kanat, sağ kanat gibi hücum hattında değerlendirecekse Beşiktaş o zaman yapılabilir bir risk. Çünkü neden? Cenk Tosun artık yaş itibariyle, geçirdiği sakatlıklar itibariyle biraz daha tabiri caizse kaşe değerini yitirmiş, yatırımlık bir futbolcu olmaktan çıkmış. Artık son ya da sondan bir önceki sözleşmesini yapacak olan isim. Beşiktaş'ın öz evladı ne kadar kulağa hoş geliyorsa Beşiktaş'ın borcu da kulağı o kadar ürkütücü geliyor. Bu noktada Cenk Tosun'un istediği 2-3 milyon eurolardan feragat edip 1-1,5 bandına inmesi lazım ki Beşiktaş öz evladının dediği Cenk Tosun tekrar kadrosuna katsın.. Işte burada da zaten görüşmelerin tekrar hızlanmasının sebeplerinden bir tanesi de Cenk'in Beşiktaş yönetimine, "Ben Beşiktaş'ta oynamak istiyorum. Ben Beşiktaşlıyım. Beni isteyen başka takımlar da var. Ama gelin ben feragat edeyim. Siz feragat edin, orta noktada buluşalım' demesi transferi biraz daha alevlendirdi diyebiliriz. Ben açıkçası biraz önce de dediğim hedef bir santrforun yanına alınabilecek bir Cenk Tosun'un faydalı olacağını düşünüyorum. Ama sadece Cenk Tosun'un Beşiktaş'a yarar değil zarar sağlayacağı çok aşikar."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ