Demirtaş'ın tespitlerinden öne çıkanlar şöyle:

BAŞARILI BİR YABANCI OYUNCU TRANSFER DÖNEMİ

Kabul edelim ki Beşiktaş yabancı oyuncu konusunda çok başarılı bir transfer sezonu geçirdi. Masuaku'yla beraber Premier Lig'den Beşiktaş'a gelen 3 oyuncu olduğunu görüyoruz. Ve gelen bu oyuncular premier ligde güncel oynayan oyuncular.

Weghorst, Saiss ve Masuaku. Gedson'u da bu sezon transferine eklersek... Muleka zaten çok büyük bir potansiyel. Gedson da büyük bir potansiyel. Beşiktaş, genel olarak çok başarılı bir yabancı transfer dönemi geçiriyor. 

PLANLAMADA YERLERİNE OYUNCU BAKMAN LAZIMDI 

Ama yerli oyuncu transfer politikası da aynı ölçüde Beşiktaş'a eksi yazıyor. Hem Cenk Tosun dışında güçlü bir ekleme yok hem de elindeki rahatlıkla yazabileceğin iki oyuncu gitti. Rıdvan ve Emirhan. Bütün planlama bozuldu..

Ve yine şuraya geliyoruz: Rıdvan'ın ve Emirhan'ın gidişini biz dışardan yüzde yüz bilemeyebiliriz. Ne zaman ki Torino ortaya çıkıyor, maddedeki parayı yatırıyor bağların koptuğunu o zaman anlıyoruz biz. Ama yönetimin bunların mutlaka farkındadır.

Yani Rıdvan da bugün yarın gidecek. Emirhan'ın da serbest kalma bedelini zorladık arttıramadık. Belli ki bu oyuncular bugün yarın gidecek. Emirhan ve Rıdvan... O zaman senin planlamada onların yerine 11'e yazabileceğin, potansiyel Türk oyuncuları takıma eklemek zorundasın. Ve bu geçen sezondan beri belli. 

TRABZON EMİRHAN’IN PARASINA 2 YERLİ ALDI

Mesela, Trabzonspor çok başarılı transfer yaptı. Artık oraya gitti zaten... Ama mesela Eren Elmalı'yı senin alman lazım. Rıdvan gidecek belli. Belli yani gideceği... 11'e yazabileceğimiz Türk oyuncu kim var? Eren Elmalı var. Onu senin alman lazım. 

Ya da aynı şekilde Doğucan'ı... Belki Doğucan Emirhan’la bire bir aynı oyuncu değil. Çok farklı oyuncular. Birisi tempolu 6 numara, birisi 8 numara ama Doğucan Valerien Ismaël'in sistemine de uyan ve onun istediği oyun tarzına çok uygun bir 6 numara. Agresif, baskılı oyuna çok yatkın.

Tamam, Emirhan’ın yerine yabancı bir 8 numara alabilirsin. Ama mesela Josef'in yerine Doğucan'ı alıp o bölgeyi Türkleştirirsin. Ve yine aslında potansiyele yatırım yapmış olursun.

Trabzonspor Emirhan'ın zaten Trabzonspor, Emirhan'ın bonservis bedeline Eren ve Doğucan'ı birden aldı. Beşiktaş yapabilirdi bunu mesela. Bu planlamada da geç kaldık.