'Beşiktaş yönetimi ilk görevi camiada barışı sağlamak olmalı!'

Milliyet Gazetesi yazarı Beşiktaş'ın Avusturya kamoını ve takımın son durumunu yorumladı.

İşte Serdar Sarıdağ'ın sözleri:

Yeni sezona tamamen yenilenmiş bir teknik heyetle başlayan Beşiktaş, biri Türkiye biri de Avusturya olmak üzere iki etaplı bir kamp programıyla lige hazırlandı.

BEŞİKTAŞ LİGE HAZIR DEĞİL

Avusturya kampı da bitmek üzere. Doğal olarak herkesin merak ettiği soru şu: 'Beşiktaş lige hazır mı?' Benim de cevabım şu: 'Hayır hazır değil.'


Elbette, "Abdullah Avcı bu işi bilmiyor ya da hoca takımı hazırlayamadı" demiyoruz. Fakat yetişemeyen kritik transferler ile Burak Yılmaz'ın tam olarak hazır olmaması gibi bir çok etken, bu dönemin eksileri olarak yazılabilir.
Bazı transferlerde gecikmenin nedeni ise malum mali şartlar. Biraz da şanssızlık diyebilir. Misal Vitor Hugo transferi o dönem bitmiş olsaydı, muhtemelen Beşiktaş savunma sorununu bir nebze olsun çözmüş olabilirdi. Ayrıca sol bekte ise yine başa dönüldü. Bilindiği gibi Umut Meraş transferi tekrar gündeme geldi. Oyuncu iyi ya da sıradan bunu geçelim.

ALTYAPIDAN NEDEN OYUNCU YETİŞMİYOR?

Eğer bu tarz oyuncuları Beşiktaş alt yapısında bulamıyorsanız alt yapıyı kapatın daha iyi. Alt yapıdan Drogba, Messi, Ronaldo çıksın demiyoruz lakin bir Umut Meraş çıkmıyorsa bunu sorgulamak lazım.
Beşiktaş'taki bir başka önemli konu ise Orhan Ak meselesi. Bunun yanında muhalefet ile mevcut yönetim arasındaki güven sorunu, yönetimin tribünlerle olan ilişkileri gibi sorunlar bir an önce çözülmeli.

Beşiktaş yönetiminin birinci görevi camiada iç barışı sağlamaktır. Bunu yapamadığınız sürece değil Umut Maraş; Messi'yi transfer etseniz bile işiniz çok zor.

Erdal Cömert - duhuliye.com