Mönchengladbach-Leverkusen maçında tribünlerde 15 bin taraftar vardı.  Borussia Mönchengladbach kulübünün bir süre öncesinde çalışmalara başladığı sanal taraftar projesi, bu karşılaşmayla görücüye çıktı. Gladbach taraftarlarının fotoğraflarının üzerine basıldığı karton levhalar tribünlere yerleştirildi, futbolcular bu görüntülerin önünde top koşturdu.

Stadyuma gelemeyen taraftarlarına, resimleriyle de olsa maçta hazır bulunma fırsatı veren Mönchengladbach'ın projesi, aynı zamanda sahadaki oyuncuları da boş tribünler önünde oynuyor duygusundan kurtararak motive etmeyi amaçlıyor. Maç biletleri 19 euro dan satışa çıkarıldı.

Tabii bu iş aynı zamanda kulüp için bir gelir kapısı da... Her bir taraftar 19 euro vererek kendi resmini tribüne yerleştirtebiliyor. Bu kampanya sayesinde sezonun geri kalanında maçları tribünden izleyemeyecek olması nedeniyle, sezonluk kombinesine para iadesi isteyecek bir çok taraftarın parasının, kulüpte kalması sağlandı.

Galatasaray fiyatını belirledi!

Seyircisiz olarak oynanacak karşılaşmalarda, statta atmosfer oluşturmak isteyen sarı-kırmızılı yönetim, 'karton taraftar' uygulamasını hayata geçirdi. Resmi internet sitesinden bir açıklama yapan Galatasaray kulübü, tribünde fotoğrafının yer almasını isteyen taraftarların 149 TL ödemesi gerektiğini duyurdu.

İstediği bir fotoğrafını seçerek gönderen taraftarın bu resmi, dijital ortamda ebatına uygun kesilerek karton levhaların üzerine yerleştirilmeye uygun hale getiriliyor. Taraftarlar resminin, hangi tribünün hangi bölümüne konulabileceğine yönelik de tercihte bulunabiliyor.

Beşiktaş’ta yardım kampanyasının rafa kaldırılması sonrası, böyle bir projenin seyircisiz oynanacak maçlarda hayata geçirme peşinde. Beşiktaş Futbol Aş başkan yardımcısı Cenk Sümer’in konuyla ilgili çalışmalar yaptığı öğrenildi. Yönetimin onayından geçmesi halinde, boş koltuklar için sanal taraftar uygulamasına geçilecek.

duhuliye.com ÖZEL HABER