Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon başında Villarreal’den transfer ettiği İspanyol oyuncu Victor Ruiz, geçtiğimiz sezonun bitmesine 2 maç kala pandemi dönemindeki alacaklarını alamadığını öne sürerek Beşiktaş’la olan sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etmiş ve sezon başında İspanya’nın köklü takımlarından Real Betis’le anlaşmıştı. Bu transferden herhangi bir bonservis bedeli kazanamayan Beşiktaş, konuyu mahkemeye taşıyacağını duyurmuştu.

Beşiktaş ve Victor Ruiz arasındaki uyuşmazlık henüz karara bağlanmamış olmasına rağmen, İspanyol kulübü Ruiz için geçici lisans çıkardı ve oyuncuyu bugün oynanan Valladolid maçının kadrosuna aldı. Maça yedek kulübesinde başlayan Ruiz oyuna sonradan girerek süre alamasa da maç kadrosuna alınmış olması Beşiktaş’ın benzer koşullarda gerçekleştirdiği Josef De Souza transferi için bir anlamda emsal teşkil ediyor.

Suudi Arabistan Kulübü Al Ahli ile sözleşmesini ödenmeyen alacaklarından dolayı tek taraflı fesheden Josef De Souza, bonservisi elindeyken Beşiktaş ile anlaşmış ve bu transfer için Beşiktaş, Arap kulübüne bonservis bedeli ödememişti. Al Ahli yetkilileri geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Beşiktaş ve Josef De Souza aleyhinde dava açacaklarını duyurmuş, Josef de eski kulübüne tepkili bir paylaşımla cevap vermişti.

Beşiktaş, yeni transferine tıpkı davacı olduğu Victor Ruiz örneğinde olduğu gibi, FIFA’daki dava çözümlenene kadar geçici lisans çıkartacak. FIFA’nın bu gibi durumlarda genellikle oyuncunun futbola devam etmesinden yana tavır koyduğu, emsal davaların oyuncu ve yeni takımı lehine sonuçlanarak futbolcunun futbol hayatına devam etmesine öncelik verildiği biliniyor. Victor Ruiz’in Real Betis kadrosunda yer bulmaya başlaması dava için Beşiktaş adına kötü haber olsa da, emsal teşkil eden bu durum Josef De Souza’da Beşiktaş’ın bir sorun yaşamayacağı ve oyuncunun 1+1 yıllığına Beşiktaş forması giyeceği anlamı taşıyor.

Duhuliye.com