Uzun süredir gündemde olan Bankalar Birliği ile Süper Lig kulüplerinin görüşmesinde artık sona gelindi. Edinilen bilgiye göre Ziraat Bankası önce Trabzonspor’un borçlarını yapılandırmak üzere karar aldı.

Ziraat Bankası ve Beşiktaş, borçların yapılandırılması konusunda da mutabakata vardı. Ziraat bankası ön onayı verdi. Yapılan anlaşma çerçevesinde Beşiktaş’ın tüm borçları kapatılacak. Borçlar uzun vadeye yayılacak.

Ancak borçlar kapatılırken Beşiktaş’ın dikkat etmesi gereken çok önemli hususlar var.

Bunların ilki takımın bütçesi…

Beşiktaş futbol takımının toplam bütçesi yıllık 40 milyon euro’yu aşamayacak, bu bedel yalnızca futbolcuların maaş bütçesi olarak değil, Takımın sezon boyunca yapacağı tüm harcamaları kapsayan bir bütçe.

Geçtiğimiz yıl takımın bütçesi 100 milyon Euro civarındaydı.

Bütçe kısıtlamasının ardından yöneticiler transfer sezonunun Beşiktaş için çok sancılı geçeceğini öngörüyor.

İkinci konu da yapılandırmanın denetimi…

Beşiktaş’ın harcamaları tıpkı FFP kurallarında olduğu gibi denetlenecek. Hem Ziraat Bankası hem de bağımsız denetim kuruluşları Beşiktaş’ın harcamalarını ve bütçe kısıtlamasını sürekli kontrol altında tutacak. Beşiktaş bütçe açığı verirse Ziraat Bankası’nın yapılan anlaşmayı bozma hakkı doğacak.

Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Beşiktaşlı yöneticiler kendilerinin de bu şekilde bilgi aldıklarını ve kararın yarın açıklanmasını beklediklerini bildirdiler.

Erdal Cömert/duhuliye.com