Beşiktaş'ın ara transfer döneminde hücum hattını güçlendirmek istediği, Braga ile Haziran 2028'e kadar sözleşmesi bulunan Horta için kiralama seçeneğini değerlendirdiği belirtildi.
Beşiktaş’ta yeni yönetimin görev dağılımını tamamlamasının ardından gözler ara transfer dönemine çevrildi. Kadrodaki eksikleri gidermek için çalışmalarını hızlandıran Siyah-Beyazlılar’ın, Portekiz temsilcisi Braga’da forma giyen Ricardo Horta’yı gündemine aldığı öne sürüldü.
ÇOK YÖNLÜ HÜCUMCU
Yönetimin, 32 yaşındaki futbolcuyu ocak ayında kiralık olarak kadroya katmak istediği ve Braga ile görüşmeler yapmaya hazırlandığı belirtildi. Portekiz kulübüyle Haziran 2028’e kadar sözleşmesi bulunan Horta, yalnızca 10 numara pozisyonunda değil, hücumun farklı bölgelerinde de görev yapabiliyor.
MÜTHİŞ KATKI...
Bu özelliği, teknik heyetin elini güçlendirebilecek önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor. 2017’den bu yana Braga forması giyen deneyimli oyuncu, Portekiz ekibinde ortaya koyduğu skor katkısıyla dikkat çekti. 9 yıllık süreçte 162 gol atan Horta, 96 da asist yaparak toplam 258 gole doğrudan katkı sağladı. Bu sezon çıktığı 7 karşılaşmada ise 3 gol ve 1 asist kaydetti. Portekiz Milli Takımı’nda 13 maçta 4 kez ağları havalandıran yıldız oyuncu, 2026 Dünya Kupası kadrosunda yer almadı.
BRAGA'NIN TAVRI ÖNEMLİ
Piyasa değeri yaklaşık 9 milyon Euro olarak gösterilen Horta’nın kiralanması için Braga’nın tutumu belirleyici olacak. Kara Kartal’ın, hücumdaki üretkenliği artırmak amacıyla bu transfer seçeneğini ocak ayına kadar değerlendirmeyi sürdüreceği ifade edildi.
Kaynak Fanatik
YORUMLAR (0)