Merkez Hakem Kurulu'nun skandal atamaları devam ediyor. Bu sezon Beşiktaş maçlarında verdiği kararlar ile Siyah-Beyazlılar'ı çileden çıkaran Halis Özkahya'nın Beşiktaş'ın şampiyonluktaki en ciddi rakibi Fenerbahçe'nin Sivasspor ile oynayacağı maça atanması kafaları karıştırdı. İşte Özkahya'nın Sergen Yalçın'la yıllar önce yaşadığı olay ve bu sezonki 'kabarık' Beşiktaş karnesi: 

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Yeni Malatyaspor'u çalıştırdığı dönemde yine bir Kasımpaşa maçında hakem Halis Özkahya, Yalçın'a kırmızı kart göstermiş ve "Defol" ifadesini kullanması büyük tepki çekmişti.

Olay hafızalardaki tazeliğini korurken bu sezon Halis Özkahya 68 gün, yani yaklaşık 2 ay içinde oynanan 3 Beşiktaş maçına atandı. 

İlk olarak 13. haftadaki Ankaragücü mücadelesini yöneten Özkahya, 23. dakikada Larin'in kafayla attığı golü faul gerekçesiyle iptal etmişti. Üstelik Özkahya, top havadayken düdüğü çalarak VAR'ın pozisyonu incelemesini de devre dışı bırakmıştı.

KONYASPOR MAÇINDA PENALTIYI ATLADI

Halis Özkahya'nın Beşiktaş'a karşı tek skandal kararı bu değil. Beşiktaş'ın 25. haftada evinde Konyaspor ile oynadığı maçta da düdük çalan Halis Özkahya, 52. dakikada Welinton'un ceza sahası içerisinde çekilerek düşürülmesini görmezden geldi. Özkahya'nın yönettiği son maçta ise Beşiktaş, yine tartışmala kararlar olsa da Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.