Beşiktaş'ın yeni sezonu resmi maçlarda gol yemeden üç galibiyetle açması camiada memnuniyet yaratırken, spor yorumcusu Emek Ege siyah-beyazlı ekibin kadrosunda hâlâ önemli eksikler bulunduğunu söyledi.
Transfer gündemini değerlendiren Ege, Beşiktaş'ın ilk etapta acil ihtiyaçlarını karşıladığını ancak ikinci transfer döneminde üç kritik bölgeye takviye yapılması gerektiğini ifade etti.
"Sağ kanat beklenmedik şekilde acil ihtiyaç haline geldi"
Vaclav Cerny'nin performansının beklentilerin altında kaldığını belirten Ege, sağ kanat transferinin öncelik kazandığını söyledi.
"Cerny'nin bu oyunun dışında kalacağını düşünmüyorduk. Ancak oynanan üç maçta sistemin dışında kaldığını gördük. Bu nedenle sağ kanat artık Beşiktaş için acil ihtiyaç haline geldi."
"Orkun'un dilinden anlayacak oyuncular lazım"
Orta sahaya da yaratıcı bir 8 numara gerektiğini vurgulayan Ege, takımın oyun kalitesini artıracak oyuncuların transfer edilmesi gerektiğini dile getirdi.
"Beşiktaş'ın kaliteyi yükseltmesi gerekiyor. Orkun Kökçü ile aynı futbol dilini konuşacak, kısa pas oyununa uyum sağlayacak oyunculara ihtiyaç var. 8 numara ve santrfor transferleriyle birlikte takımın seviyesi ciddi şekilde yükselecektir."
Vlahovic ilk tercih
Santrfor transferiyle ilgili de konuşan Emek Ege, Dusan Vlahovic'in Beşiktaş için en doğru isim olduğunu savundu.
Darwin Nunez'in Vincenzo Italiano'nun oyun anlayışına uygun bir profil olduğunu ancak bitiricilik konusunda Vlahovic'in gerisinde kaldığını söyleyen Ege, Romelu Lukaku'nun ise sağlık problemleri nedeniyle risk taşıdığını ifade etti.
"Şampiyonluk için transfer şart"
Beşiktaş'ın Galatasaray ve Fenerbahçe ile arasındaki kalite farkını kapatabilmesi için transferlerin devam etmesi gerektiğini belirten Ege, şunları söyledi:
"Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışına girebilmesi için iki transfer dönemini doğru değerlendirmesi gerekiyor. Teknik direktörün etkisi ve doğru transferlerle mevcut oyuncuların seviyesini yükseltmesi şart. Şu an Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yıldız kalitesine sahip değil. Bu fark ancak doğru oyun ve doğru transferlerle kapanabilir."
duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (22)
Şu lazım, bu lazım derken 4 Eylülde başkan lazım demeye gelir sonunda
vlahovic Mert kömür ve Antony istiyoruz savunma olmasada olur djalo agbadou Emirhan Yasin götürür orayı hatta Yasin i kira versek yerine Alanya spordan ümit Akdağ daha iyi olur
10 numara, sağkanat ve forvet olmazsa olmaz. Gerisi rotasyon için olur.
Ben 18 Ağustos'a kadar bir transfer yapacağımızı düşünmüyorum.
Bence sol stopere genç bir oyuncu alınabilir şuan hücum hattımız iyi değil +4 kontenjan hakkını sağ kanat için değilde stoper için kullanmak daha faydalı olur gibi çünkü sağ Kanada net bir adam lazım u23 profilinde net bir adam alma şansımız pek yok
Orkun 8 numara zaten Beşiktaşa 10 numara lazım, sağ kanat ve Santfor öncelikli olarak lazım. Chernye talip varsa hemen saniye veremeden gönderin. Aynı şekilde Rasica da gidebilir. İki tane sağ açık lazım Merti alacaktık o transferden ses seda yok, GS Batrakovla Can Uzun için uğraşıyor biz gidip İlhanı alıp star havası vermeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yapılan 3 transfer gayet iyi Nübel, Trossard ve Salih. Bunların dışında dişe gelir oyuncu transfer edilmedi zaten. Sol bek hala sıkıntılı, stoperler bana göre mevcutta gene en idare edecek bölge. Oh tek başına koca sezonda ne yapacak??? Orkun ayarında veya daha iyi vir 8 şart ayrıca N Didi gidecekse onun yerine de üst düzey oyuncu lazım. Daha çok transfer lazım ama bi daha elimizdekilerden kurtulamadık. Onana, Musrati Mario,, Amir Ricardo ....
beşiktaşın 8 numara ihtiyacı yok 10 numara ihtiyacı var. bu takımın 8 i orkun. o çocuktan 10 numara olmaz. 6 sında belli ki salih oynayacak ki ben ndidi giderse oraya bir transfer beklerim. yaratıcı iğne deliğinden top geçiren klas vuruşu olan bir on numara elzemdir öndeki eksik bu. santrafor olmazsa olmaz zaten. ama orkun ve salihi bir 10 ile tamamlamak zorundayız. herkes görüyor bunu nasıl hala 8 diyorlar ya. sağ tarafın yok senin 10 numaran yok yaratıcı oyuncun yok. gol atan adamın yok. bunları almazsan yine aynı hüsranı yaşayacaksın. olay basit. yine çok geç kaldık yine.
💯 doğru tespit,acele edin artık,sayın başkan…
Sen cherny ile olacağını düşünüyor idiysen bu işi yapma başka işlerle ugraş geçen sezondan beri sağ kanat bas bas bağırıyordu.
Pazar artığı alacaklar belli oldu. Eylüle kadar ilk dort haftada bu takim sekiz puan falan kaybeder. Bence basketbol seyredelim daha zevkli olacak.
Lig maçinda puan kayibinimi bekliyoruz transfer yapmak için!!??? Bu sezonda degisen bisey yok!!! Transferler herhalde yine son dakika gelecek. Yeni takimdir, hocadir derken kasimda yine havlu atariz!!!! Biktim her sezon ayni!!! Avrupa’dada çok kötüyüz bence! Her maç sansliydik!
Semih neden sağ kanatta denen mıyor. Tam semihin oynayacağı bölge. Orda daha faydalı olur
@Ali ÇÜNKÜ SOLAK DEĞİL FARKINDAYSAN KANATLARDA TERS AYAKLILAR OYNUYOR İTALYANO İÇE KAT EDİP KALEYE GİDİLSİN İSTİYOR. SEMİHİ SAĞ KANADA KOY ÇİZGİDEN İÇERİ GİREMEZ SEMİH ROTASYONDA BU POZİSYONDA OYNAR SAĞ KANAT BOŞ DİYE ORAYA KOYACAK ADAMI SOL STOPERDE YOK İSTERSEN BİRDE ORADA DENESİN OLMADIK İŞ TEĞİL TOŞAK ERTUĞRULU STOPER YAPMIŞTI
@Ali Kimse bir yerde denenmesin o bölgenin adamı bulunsun ki artık bir hedefe gidelim mevkilerde oyuncuları kaydırmanın manası yok, oyuncuyu da bitiriyorsunuz, artık takım içi kumar yok.
Hala buyuk oyuncu transferi diye konusanlar var. Ancak elinde bonsevisi olan, 23 alti 1 oyuncu, sponsor bulunursa yada oyuncu satilirsa oyuncu alinabilir. Galatanin transfer limiti bizim iki katimizdan daha fazla. Süper Lig'de kulüp başkanı veya yöneticisi, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu - Mevzuat ve Türk Ticaret Kanunu kuralları gereği kulübe cebinden borç olarak para veremez. Serdal Adalidan beklemeyin bunu.
Orkun takimin Declan Rice dir. Trassard sol, saga Saka gibi birisi lazim. ( 23 alti ). Defans degismeyecek gibi. ( eger satis olursa o baska)
Orkunun yanına değil yerine adam lazım. Orkun olsa olsa en çok yedek olur BJK gibi büyük bir takımda
@MrCapitano Ya bi sktrgit, biz de yorum yazılmış diye okuyoruz.
Transfer şart zaten. şu an fb nin sağ kanadı greenwood gs nin sağ kanadı sane ts nin sağ kanadı salah bizde cerny nasıl şampiyonluk yarışı içinde kalacaksın bu takımlara karşı? Şu an için 4 takım arasında en zayıf takım bjk! yedekleri en kalitesiz bjk! en alternatifsiz kadro yine bjk! ts bile kadro kalitesi konusunda son 2 senede bizden daha iyiye geçti.
@ahmet arsa1903 olayda cımbızlama yok. zaten dikkat edersen sap bek sol açık ve kaleci ile ilgili bir şey demedim. izlediğim 3 maçta da özellikle sağ açığın çalışmadığını aksadığını bir ben görmedim herhalde. aksayan 3 bölge forvet sağ açık ve stoper. hatta ayağı iyi pas yapan bir tane 8 numara bunlar takımın eksikleri.
@ahmet sağ açığı sayıyorsunuz sol açığı da sağ beki de kaleciyi de ben sayayım madem.... geçen yıl şampiyonlukdan eden ederson dünya kupasında koca ülkeyi eleyen uğurcan.... aslen sol açık olan sallai, geçen yıl yedek tutulan Arap kontratlı semedo.... kendi taraftarının her gün küfür ettiği Kerem ile satalım da kurtulalım diye taraftarın duacı olduğu barış alper... bizde de aynı mevkilerde nübel murillo trossard var... şu cımbızlama işini lütfen bırakın burası Türkiye ligi 11 mevkide süper olacak 10 tane de iyi yedek olacak diye birşey yok... Bir tane osimhen vlahoviç sörloth kalibresinde santrafora şampiyonuz onun dışında bu takımın abartı kötüleyecek bir yanı kalmadı...
Rashford, Vlahovic, Goretzka, al bunları , UEFA finale yürü... (iyi bir solbekte şart)
İnşallah Beşiktaş yönetimi orucu tutturup Bayramı unutturmaz bize Saygıdeğer Beşiktaş yönetimi görün bu sağ kanat eksiğini alın orsolineyi görün şu forvet ihtiyacını alın pavlidisi bu taraftar bu teknik direktör bu kadro bunu hakediyor hüsran yaşamak istemiyoruz hiçkimseye acımıyorsanız çocuklarımıza acıyın Beşiktaşlıyız demeyi mahcubiyet duymadan dalga geçilmeden söylesinler artık lütfen bir oyuncuya takılıp kalmayın bu takım bas bas bağırıyor sağ kanadımla forvetim yok diye göründe net oyunculara yönelin olmuyorsa bakayoko ile lakabakioya yönelin ama artık yakın şu meşaleyi
Sanki transfer yok gibi gecen sezon benzeri bi durum
Ya oglum anladık önüne gelen Başkana akıl veriyor Yönetim eldekilerden kurtulup yer açma peşinde.
adaliya gore transfere gerek yok kadro yeterliymis
Santrafor Vlahovic orta saha 6-8 Atiba gibi bir isim İngiliz Gallagher geliyor