Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Tivibuspor'da Gençlerbirliği - Beşiktaş maçını değerlendiren Erman Özgür şunları söyledi:
Erman Özgür: "Yani şimdi hep şunu söyledik; Beşiktaş'ın aslında sezon başından beri en büyük problemi, bir oyun hafızasının olmamasıydı. Yani bir maçta gördüğümüz o parıltıyı, bir sonraki hafta göremiyorduk. Ama son 5-6 haftalık periyotta, özellikle Sergen hoca ile beraber, skorlardan bağımsız bir 'savunma güvenliği' prensibi oturduğunu görüyoruz.
Bugünkü Gençlerbirliği maçında da, özellikle ilk yarıda rakibin 10 kişi kalmasından sonra Beşiktaş'ın çok daha fazla üretken olması beklenebilirdi. Ancak Beşiktaş'ın bu sezonki genel karakteri; oyunu domine etmekten ziyade, rakibin hata yapmasını bekleyen ve savunmada disiplini elden bırakmayan bir yapıya büründü.
Orkun Kökçü örneğinde olduğu gibi; Beşiktaş'ın merkezdeki oyuncu kalitesi arttıkça, bu savunma güvenliği hücumla da birleşmeye başlayacaktır. Bugün 2-0'lık skor net gibi gözükse de, Beşiktaş'ın oyunun bazı bölümlerinde hala o 'bitiricilik' ve 'son pas' kalitesinde eksiklikler yaşadığını söylemek mümkün.
Yine de, zorlu bir deplasmanda, özellikle kupada tur atlamış bir Gençlerbirliği karşısında alınan bu galibiyet, Beşiktaş'ın ligin geri kalanı için özgüven tazelemesi açısından çok kıymetli. Özellikle savunma hattındaki o yerleşik düzen, Beşiktaş'ı önümüzdeki haftalarda daha tehlikeli bir takım yapabilir."
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (9)
Beşiktaş'ın özellikle hücumda kanat sorunu var. Her iki kanatta atletik, hızlı ve kolay adam eksiltebilen -yani kısaca topu eveleyip gevelemeyen oyuncusu olsa, hem orta saha oyuncularının hem santrforun, hem de inanmazsınız beklerim bile performansı artar.
Ya en büyük sorun belli kenarda (kanatta) meziyetli oyuncu yok bu kadar basit
Bugün gençlere haksız kırmızı çıktı Bize çıkmadı ama genel bakarsak bize bir iki onlara da üç kırmızı olurdu yada hiçbirine vermeyecekti dün gayseye verilen kart yuuznden bugün resmen eyyam yapıldı ayrıca bu yaşın kol hiçbir maçı cigrindan çıkarmadan yonetemiyor utandim agbaduyu atamadı mesala
@Balkesli abi kural dize taban değerse kırmız diyor. neresi haksız kırmızı kart bunun?
Bjknin en büyük eksiği 10 numarası yok Orkun olaitan ndidi sadece direnç saglar ama klas pas atacak adam eksiği 6s maçında çok bariz hissedildi sabaha kadar oynasak atamazdık o ciplere
en büyük sorunumuz klavye dal laması taraftarlardır, çok net. puan kaybederiz istifa, kazanırız oyun yok istifa, oyun oynayarak kazanırız şansa... bu yıl oyun falan beklemeyin artık skor odaklı geçecek,ama iyi oyun ama kötü, önemli olan alabildiğin kadar 3 puan almak
Ya olur yaa ... Zemin berbat , Ankara havası deplasman , geçen hafta berbat hakem yönetimi , moraller bozuk olur o kadar kötü oyun ... Kötü de oynasan kazanacaksın ... Her maçı harika oynayan takım yok ki zaten !! Deplasmanda her takım tutuk oynar biraz normal bu ! Ama Sergen hocam şu asllani yi her maç çıkartıyorsun orta saha yol geçen hanına dönüyor ... Anında pozisyonlar vermeye başlıyoruz .. asllani çıkınca ndidi de Orkun da zorlanıyor .. zaten haftada bir maç yapıyoruz bu adamlar 90 dakikayı kaldırabiliyor bırak oynasın yaa !! Ya da kartal ı al Salih neden hep ? Cengiz neden yani ... Bunlardan umudun olacağına 90 dakika oyuncu değiştirmeden oyna daha iyi en azından 90 dakika temposuna alışırlar
Beşiktaş'ın en büyük sorunu futbolla mecburiyetten ilgilenen bir teknik direktörü olması
Toure nin sakatlığı beşiktaşın oyununu bozdu, savunmayı bozan saha içi diriplinglerini ve ceza sahası etkinliğini Olaitanda göremedik, olaitan kanatta çok etkili olamadı. Olaitan çalışkan ve farklı karakterli bir futbolcu, orta sahada daha iyi bir oyun görüşü var.