İşte Oktay’ın açıklamaları:

“BAŞAKŞEHİR, VAR OLMA MAÇIYDI”
Beşiktaş – Başakşehir maçı Beşiktaş için var olma maçıydı. Kazanırsa morallenecek, önündeki maçlara daha güçlü ve umutlu bakacak, yenilirse yarışa havlu atacaktı. Beşiktaş böyle önemli bir maçta hem kazandı, hem de iyi futbol oynadı. Özellikle ilk 45 dakikada futbolun bütün doğrularını yerine getirdiler. Bu güzel futbolu maçın tamamına yansıttıkları zaman Beşiktaş lige damgasını vurur.

“ARTIK KİMSE ‘KADRO YETERSİZ’ DİYEMEZ”
Başakşehir maçı bize bir şeyi daha gösterdi. Sezon başından beri söylendiği gibi Beşiktaş kadrosunun ve transferlerinin yetersiz olmadıklarını görmüş olduk. Başakşehir gibi ligin belki de en iyi takımına bu futbolu oynayıp, bir de 3 golle mağlup eden bir takım için kimse “kadrosu yetersiz” diye konuşamaz. Bu bakımdan Beşiktaş’ın bundan sonrası için işi daha da zorlaştı. Çünkü herkes Beşiktaş’tan Başakşehir maçındaki hırslı, mücadeleci, takım halinde oynanan bu futbolu bekleyecek. Olması gereken de bu zaten.

“SERGEN YALÇIN’IN DA İŞİ ZORLAŞTI”
Başakşehir maçındaki bu görüntü ve galibiyet, yüzde yüz takımını iyi motive edip iyi bir taktik anlayışla güzel futbol oynatan Sergen Yalçın’ın başarısıdır. Ancak bundan sonra Sergen Yalçın’ın işi daha da zorlaştı. Önümüzdeki haftalarda bu güzel futbolu üzerine koyarak oynatması gerekecek. Beşiktaş artık bu oyun standardının da üzerine çıkmalı. Eğer iki ileri bir geri, hep yerimizde sayarsak Sergen Yalçın’ın işi zorlaşır.

“DERBİDE GALİBİYET NEDEN OLMASIN?”
Fenerbahçe maçına gelince, Beşiktaş tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi arzulu, istekli, mücadeleci futbolunu sahaya koymalı ve yine Başakşehir maçının ilk 45 dakikasındaki gibi bire bir markaj ve tam saha pres yapıp Fenerbahçe’nin pas kanallarını kapatarak oyun kurmasını engellemeli. Beşiktaş bu sayede rakibi uzun top oynamaya zorlar ve oyun kuramayan bir Fenerbahçe’yi tıpkı Başakşehir gibi etkisiz kalmaya mahkum eder. Beşiktaş futbol arzusunu da ortaya koyarsa  Atiba – Souza orta sahası önderliğinde Kadıköy’de neden iyi bir sonuç ortaya çıkmasın?

“BEŞİKTAŞ’IN EN BÜYÜK ZAAFI…”
Beşiktaş’ın en büyük zaafı oyunu ve skoru tutamamak. Her maçta 90 dakika boyunca hırslı, mücadeleci, güzel futbol oynayamayabilirsin. Ancak oyunun belli bölümlerinde iyi oynayıp belli bölümlerinde de oyunu kontrol ederek, daha dikkatli olup oyalama taktiği uygulayarak çok da açık vermeden hem oyun, hem de skor korunabilir. Bunun bir sürü taktiği vardır. Oyunu ağırdan almak, iyi kapanmak, top çevirmek, isabetli oyuncu değişiklikleri, kontra atağa iyi çıkabilmek bunlardan birkaçıdır. Yeter ki iyi motive ve organize olunsun.
Beşiktaş bu tespitlerimizi Fenerbahçe karşısında sahaya koyabilirse derbiden iyi bir sonuç alarak, en kötü ihtimalle yenilmeden döneceğimizi düşünüyorum.

Duhuliye.com