Beşiktaş’ın ilk 6 haftalık performansının ardından hazırlanan analizde, siyah-beyazlıların özellikle rakip savunmaları açacak skorer bir sağ kanada ihtiyaç duyduğu belirtildi.
Beşiktaş, ocak ayında öncelikle hatta acil olarak şut tehdidi olan, kilit açıcı ve yön değiştirebilen skorer bir sağ kanat almalı. Ayrıca sert, ikili mücadele başarısı yüksek ve tempolu bir 8/6 numara alınması da Miretti'nin göstereceği performansa göre öne çıkabilir. Güvenlik için de çabuk ve arkaya adam kaçırmayan bir stoper ile sol bek alınması şart gibi duruyor.
Beşiktaş hiç de fena olmayan bir transfer dönemi geçirdi... Özellikle Nübel, Trossard, Vlahovic, Salih Özcan ve İlhan Fakılı "bunlardan olur" dedirtti. Ancak Ouattara, Poku, Miretti, Doğan ve Ümit Akdağ'dan henüz bir numara göremedik. İlk 6 hafta sonunda aldığı 2 yenilgiye rağmen yine de oynadığı futbolla beğeni toplayan Beşiktaş, milli arada bir kez daha ocak ayında en doğru transferleri yapmak için kafa patlatacak.
6 HAFTALIK İSTATİSTİK
Peki ilk 6 haftalık istatistiklere baktığımızda Beşiktaş'ın nasıl transferlere ihtiyacı olduğunu rakamlar bize nasıl açıklıyor?
Beşiktaş topla oynama oranında (%62.7) ve ceza sahasına girmede ligin üst seviyesinde. Ancak rakip yarı sahada kapanan savunmaları açacak, ceza sahası dışından şut tehdidi oluşturacak ve kanattan adrese teslim orta kesecek aksı zayıf kalıyor. Vlahovic ve Trossard ne kadar kaliteli olsa da rakip bloğu genişletecek ve ceza sahası dışı kilitleri açacak skorer, ters ayaklı bir sağ kanat eksikliği çekiliyor.
Takımın katettiği mesafe ve depar sayıları hücumda güç sağlasa da savunma geçişlerinde orta sahanın ağır kaldığını gösteriyor. Topla oynama %62 iken rakiplerin Beşiktaş'a az pozisyondan 3 gol hatası çıkartması; Salih Özcan'ın yanına geçişleri kesebilecek, tempolu, atletik ve fizik kalitesi yüksek bir orta saha ihtiyacını doğuruyor.
BEK ÖNCELİK OLMALI
Ön alanda basan ve topu %62.7 ile kontrol eden takımların stoper hattı arkada geniş alan bırakır. Zeminde ikili mücadele yüzdesinin %50'nin altında kalması ile Ouattara ve Ümit Akdağ'ın henüz tam adaptasyon sağlayamaması, stoper hattında çabukluk ve sertlik açığı doğuruyor. Savunma arkası kademelerine yetişebilecek hızlı bir stoper veya Ouattara'yı yedekleyecek savunmacı bir bek ocak ayında öncelik olmalı gibi duruyor.
Vlahovic tek başına hücum yükünü çekerken kulübeden girip maçı çözecek ya da çift forvete dönüldüğünde bitiriciliğiyle maçı koparacak net bir alternatif aranıyor. Ceza sahası içi 65 şutta 13 gol bulmak, Vlahovic dışındaki hücumcuların bitiricilik yüzdesinin düşük kaldığını kanıtlıyor.
Kaynak Fotospor
YORUMLAR (27)
Bu takim Sol BEK pozisyonu disinda sampiyonluk icin yeterli. Problem her macta önde baski yaparak oynamamiz ve uzaktan etkili sut ceken futbolcumuzun olmamasi. Bazi maclara 1-0 olsun bizim olsun mantigiyla cikacaksin. Rakibi psikolojik olarak uyutup golünü atip geleceksin. Lucescu böyle durumlarda bunu uygular yenilmeden en kötü 1 puan alir dönerdi. Her Mac saldirirsan bunu futbolcular psikolojik ve fiziksel olarak kaldiramaz. Bu seferde sakatliklar baslar. Her sey Besiktas icin. Ayrica Raschidsa bu Rotasyonda kullanilabilecek en iyi futbolcu profili. Onun enerjisinden son 20-30 dk kala faydalanilmasi gerekir. Taylan, Kartal ve Quattara sürekli oynayabilecekleri bir takima kiralanmali.
Vlahovici sokakta görsem acımam kalbini kırarım sahada yatıyor
Rıdvan ve outtara ve poku bunlardan bir cacık olmaz. On numara şart. Sağ açık şart. Sol stoper şart.
Gift orban 1.2 milyon euro maaş her maç gol tufanı, vlahovic en az 6 7 belki 8 milyon maaş her maç servis alamıyorum bahanesi
Sarmal başkanın dünyaları verdiği forvetimiz her maçı ayağına 3 4 kere top değerek tamamlarken elalemin iki kuruşa getirdiği adamlar fırtına estiriyor
Yani Outtara Rıdvan Yılmaz'ın önünde, öyle mi? Sizin yazdığınız yazıyı yiyim ben. Alanya'ya hakem yüzünden yenildik ama Amedspor'a kendi hatalarımız yüzünden. Eğer İtaliano, yorucu Marsilya maçından üç gün sonra, hırslı ve sert oynayan Amedspor'a karşı, takımı geride tutsa ve kontratak kovalasa, biz Diyarbakır'dan 3 puan veya en az 1 puanla dönerdik. Belki yazar ve yorumcuların çoğu Beşiktaş'ın futbolunu beğenmeyecek ve acımasızca eleştirecekti. Ama 1 puan deyip küçümsemeyin, diğerleri de Diyarbakır'a gelecek. 1 puan bile sezon sonu yeri gelir şampiyonluğu belirler.
Yılda 10 milyon maaş artı tonla imza parası verdiğim forvet servis alamıyorum diyecek ama birilerinin 1.5 euro maaşla oynattığı orbanlar ihenacholar çatır çatır gol atacak. Bu nasıl dünya agam
Daha immobile yeni bitti bi de başımıza vlahovici bela ettiniz. Kendinizi kandırmayın yeter 500 bin euro alan adam servis alamıyorum, pas alamıyorum demeden yeri geldiğinde ekmeğini taştan çıkarıp her maç gol yağdırıyorda benim 10 milyon maaş verdiğim adam da aynısını hatta fazlasını ya-pa-cak!!!!!
Durum felaket, Vlahoviv kağnı gibi gol falan atamıyor, Trossard Avrupa'da gezide, Nübel 30 metreden gol yiyor, Ottara ikinci lig topçusu, Poku tamamen çöp, yahu bunların hangisini temizleyeceğiz, bunlar nasıl kadro kurdular böyle 150 milyon da para verdik, istifa et Serdal başkan, yeter, istemiyoruz seni bu kulüpte.
Öncelikli yer stoper,stoper,stoper !!!
Kimse bana yok alışma süreci yok ısınma demesin elalemin iki kuruşa aldığı gift orban, kelechi ihenacho her maç gol şov yapıyorsa benim yirmi katı para verdiğim adam onlardan fazlasını atmalı.
Bize kendi golünü kendi yaratan golcü lazım. Vlahovici almadan önce izlemediniz mi, bu adamın servis gelmedikçe etkili olan tipte oyuncu olmadığını görmediniz mi
Katrilyonluk takım kurmuşsun alanyasporun 1 puan üstündesin.. bu rezalet ve planlı yönetimsel yapısal saçmalığı biliyorsun , ağzınla kuş tutsan bir yere kadar.. bir de sen üzerine yağ sürüyorsun sağ kanada bir oyuncu almışsın lend bundan 5 gömlek daha üstündü düşünün artık.. istediği kadar idman yesin yok alışma süreci zart zurt göz var izan var o çocuk tükenmiş hem de bu yaşta.. 6 nin alternatifi yok adam perişan oldu ayaklarının üzerinde duramıyor nitekim de öyle oldu, rakip hoca basın 6 ya demiş ordan da kırıldık zaten.. kenarda izliyorsun.. neyi izliyorsun ? arkası dönük adama hem de 3 kişi ile pres yerken hem de deplasmanda hem de yorgunluktan bitikken kısa pasla çıkmak oyun kurmak nedir ? nasıl bir saçmalıktır ? yukarda yazdığım gibi planlı bir haksızlığın içinde sen de böyle zekasız işlerde ısrar edersen milyar dolar harcasan ne fayda ? alanya gelir 1 puan arkada olur sonra ben nerde yanlış yaptım dersin.. bu yazımı trabzon maçından sonra da hatırlayın. orda da aynı ego ve saçma inatla geriden hem de merkeze arkası dönük adama oyun kurdursun aynı rezaleti izler burda ağlarsınız.
g5'in de iki puan altında Alanya. Bir şeymiş gibi duran bomboş bir yorum. Lig'in en iyi futbolunu oynuyor takım. Avrupa'da takır takır maç kazanıyor. Egoymuş da bilmem neymiş. Gerçekten bizim taraftarın bir bölümü max sergenella'yı hak ediyor. Italiano kim, siz kim.
Acı reçete açık, servis alamadığında sahada otobüs bekler gibi eli belinde bekleyen vlahovic arabistana gönderilip aboubakar gibi ekmeğini taştan çıkaran bir forvet gelecek
@Erdi Vlahovic'e eli belinde dedin ya asıl reçete senin böyle kafanı tutup göz kapaklarını geriye çekip sana göz kırptırmadan Vlahovic'in oynadığı maçları tekrar tekrar izletmek ki bir daha böyle saçma yorum yapmayasın. Ya renklisin ya da... anladın sen onu.
Oh u itelemek lazim nerde duracagini bilemiyor orban iyi firsatmis alinabilirmis helal olsun adamlara, nijeryali yedek forvet alinmali
Vlahovic are yu player? Allah belanı senin kalasovic
Gift orban vlahovic takas edilse şampiyon oluruz
Atanla tutan iyi olacak. Vlahovicin gol katkısı çok düşük kimse kusura bakmasın. Karşı kale önünde otobüs durağında gibi bekliyor, bir iki yalandan pres yapar gibi yapıyor gerisi yok. Getirin ordan kabak gibi açık savunma ya da al da at diyen bir pas vlahovic bey gol atacak
2 forvet var ikisi de aynı, pas alamadıklarında gol katkıları yok. Kendi kendine topu alıp kat edip kendi golünü yaratacak gift orban gibi bir forvetimiz olmadan gerisi boş
Beşiktaş şampiyon olduğu her sezonda servis alamasa bile kendi topunu alıp, kendi golüne giden tarzda golcülere sahip olmuştur. Bunu unutmayın. Böyle bir forvet alınmadıkça şampiyonluk hayal kardeşim. İstersen haaland'ı getir yine de olmaz. Çünkü anadolu da sana o servis bağlantılarını yaptırmıyorlar!!!
Dripling yapan, çalım atan, kendi topunu kendi alıp ekmeğini taştan çıkartan abubakar, gift orban, ihenacho tarzı forvet şart. Vlahovici bu yaşta getirmek mucize ama pas bağlantısını kestikleri anadolu deplasmanlarında böyle pivot bir forvetle kilidi açamazsın. Yıllardır inatla pivot alıyorlar. İmmobile, vlahovic bunlar süperstar ama esas ihtiyacımız olan tip forvet değil
En iyi transfer sarmalın istifası . Bakın uyarıyorum soyacak ve küfür edeceksiniz . Yapmayın , desteklemeyin haramiyi
Havlu sponsoru bekliyoruz sarmal . Tera ile birlikte iyi soydun milleti
Kasım havlusu almayı unutma sarmal başgan
Herkes Gift Orban'dan bahsediyor. Gift Orban Samet Aybaba'nın terimiyle kontratak oyuncusudur. Gift Orban'ı Beşiktaş'a al getir, kalabalık rakip savunma arasında kaybolur, taraftar böyle forvet mi olur, pozisyona bile giremiyor, Semih bundan iyi der. Orban'ın alameti farikası boş alan golcüsü olması. Attığı gollere bakın, hepsinde önü açık. Beşiktaş'a rakipleri maalesef böyle bir lüks vermiyor. Yani boşuna Orban diye kafa ütülemeyin.