Haldun Domaç, A Spor'da Mohamed Salah transferine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Domaç, Salah'ın menajeri Ramy Abbas'ın transfer sürecindeki tutumuna dikkat çekerken, Beşiktaş'ın bu transferi gerçekleştirememesi halinde camiada büyük bir hayal kırıklığı yaşanabileceğini söyledi.
"RAMY ABBAS'IN ELİNDE BAŞKA SPORCUSU DA YOK"
Salah transferindeki son durumu değerlendiren Haldun Domaç, Ramy Abbas'ın kariyer planlamasına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.
Domaç, "Şimdi Salah konusundaki durum şu. Çok net bir ifade kullanayım. Ramy Abbas'ın şöyle bir durumu var. Aslında elinde başka sporcusu da yok. Sadece Mohamed Salah var ve Mohamed Salah da son sözleşmesine imza atacak. Artık bundan sonra bir sözleşmesi olmayacak" dedi.
"BU BENİM EMEKLİLİK İKRAMİYEM"
Ramy Abbas'ın Salah transferinden yüksek bir kazanç elde etmek istediğini belirten Domaç, "Dolayısıyla Ramy Abbas şunu hesap ediyor: 'Bu benim emeklilik ikramiyem. Artık son vurgunum. Bu işten ciddi bir rakam almam lazım ki bu işten sonra veda edeyim ve emekli olayım' diyor" ifadelerini kullandı.
Domaç, Abbas'ın başka futbolcularla ilgilenmemesinin de menajerlik kariyerini sonlandırma ihtimaline işaret ettiğini söyledi.
RAKAMLAR DEĞİŞTİ
Salah transferindeki menajerlik ücretine ilişkin de konuşan Haldun Domaç, "Böyle bir ortamda rakam 7,5 milyon eurolara çıktı. Şimdi 5 milyon eurolara indi ama diğer taraftan sözleşme şartları bu sefer ağırlaşmaya başladı. Yani toplamda yeniden 19-20 milyon euroluk rakamlar oluşmaya başladı" dedi.
Bu rakamların Beşiktaş açısından ciddi bir mali yük oluşturabileceğini belirten Domaç, "Bu rakamlar gerçekten küçük rakamlar değil. Beşiktaş bu anlamda ciddi bir sıkıntı yaşayabilir" ifadelerini kullandı.
"SALAH TRANSFERİNİN BİR ŞEKİLDE BİTİRİLMESİ GEREKİYOR"
Beşiktaş'ın transferden vazgeçmesi halinde yaşanabilecek olası tabloya da değinen Domaç, şu ifadeleri kullandı:
"Beşiktaş, Mohamed Salah'ı alamazsa ya da bütçe açısından 'Ben bu bütçeyi vermeyeceğim' diyerek vazgeçerse ciddi manada sıkıntı oluşacaktır. Beşiktaş taraftarları arasındaki heyecan, yükselen tansiyon bir anda aşağı düşecek ve mesele farklı bir noktaya gelecek. 'Biz bunu da yapamadık' noktasına gelinecek. Mohamed Salah'la çıta çok yukarıya çıktı. Şimdi o çıtanın yukarıdan aşağıya inmesi can sıkıcı bir durum oluşturacaktır diye düşünüyorum."
Domaç, "Onun için söylüyorum: Mohamed Salah transferinin bir şekilde bitirilmesi gerekiyor. Beşiktaş adına söylüyorum" dedi.
"YÜZDE 51 BEŞİKTAŞ'IN LEHİNE"
Transfer ihtimaline ilişkin de değerlendirmede bulunan Domaç, "Başlangıçta yüzde 80'lere, 85'lere kadar çıkan transfer ihtimali bence şu anda hâlâ Beşiktaş'ın lehine; yüzde 51 seviyesinde. Ancak artık biraz daha temkinli konuşma zamanı" ifadelerini kullandı.
SALAH TRANSFERİNİN FİNANSAL KATKISI
Salah'ın transfer edilmesi halinde Beşiktaş'ın yalnızca sportif anlamda değil, ekonomik açıdan da önemli kazanımlar elde edebileceğini belirten Domaç, forma satışları, kombine ve bilet gelirleri ile sponsorluk anlaşmalarına dikkat çekti.
Domaç, "Mohamed Salah geldiğinde kaç forma satarsınız? Tribünlerde kaç tane ekstra kombine ve bilet satılır? Kaç maç için yurt dışından teklif alırsınız? Yurt dışından kaç kişi Mohamed Salah'ı görmek için gelir? Ayrıca sponsorluk gelirleri açısından nasıl bir kazanç elde edersiniz? Bunların hepsini yan yana koymak lazım. Bu işin futbol dışı tarafı" dedi.
"DÜNYA FUTBOLUNUN ZİRVESİNE ÇIKMIŞ BİR OYUNCU"
Mohamed Salah'ın kariyerine de değinen Domaç, Mısırlı yıldızın son 10 yıla damga vuran futbolculardan biri olduğunu söyledi.
Domaç, "Mohamed Salah, son belki 10 yıla damga vuran oyunculardan biri. Belki Messi ve Ronaldo seviyesinde değil ama Mohamed Salah çok önemli bir futbol figürü. Dünya futbolunun zirvesine çıkmış bir oyuncudan bahsediyoruz. Şampiyonluklar, Avrupa kupaları ve çok önemli başarılar elde etmiş bir isim" diye konuştu.
Salah'ın farklı bir futbol ülkesinin milli takımında forma giymesi halinde kariyerinin çok daha farklı değerlendirilebileceğini belirten Domaç, "Mısır Milli Takımı'nda değil de futbolun daha üst düzeyde olduğu bir ülkenin milli takımında oynasaydı, bugün çok daha farklı konuşurduk. Belki onu Messi'nin, Ronaldo'nun ve Mbappe'nin yanına koyacaktık" ifadelerini kullandı.
"DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDE 'BEŞİKTAŞ NERESİ?' DİYE ARAMA YAPIYORLAR"
Salah transferinin Beşiktaş'a küresel ölçekte ilgi getirdiğini belirten Domaç, "Dünyanın farklı yerlerinde insanlar 'Beşiktaş neresi?' diye arama yapıyormuş. Sonra haberin detayına baktım. Meğer 'Beşiktaş, Mohamed Salah'ı transfer ediyor' diye arama yapıyorlarmış" dedi.
Domaç, "Beşiktaş Avrupa'da tanınan bir takım ama Mohamed Salah'lı Beşiktaş, dünyada çok farklı bir gösterge oluşturacak. Hem Beşiktaş hem de ligimiz için aynı şey geçerli" ifadelerini kullandı.
"LİGİMİZDE FARKLI BİR KALİTE ORTAYA ÇIKACAK"
Türkiye'de transfer döneminde yaşanan hareketliliğin Süper Lig'in kalitesini artıracağını söyleyen Domaç, Beşiktaş'ın Trossard transferine ve Mason Greenwood'un gelişine dikkat çekti.
Domaç, "Bu sezon gerçekten ligimizde farklı bir kalite ortaya çıkacak. Mohamed Salah tabii ki çok üst düzey bir oyuncu. Ancak Trossard'ın Beşiktaş'a gelmiş olması ve Mason Greenwood'un transferi de ligin seviyesini yükseltiyor. Galatasaray'ın da önümüzdeki günlerde bir veya iki özel oyuncu getirmesi muhtemel" dedi.
Domaç son olarak, "Biz Avrupa'nın altıncı büyük ligi olduğumuzu söylüyoruz. Bu sezon, altıncı büyük lig olduğumuzu ortaya koyabilecek kanıtlar çıkacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026