Faik Gürses'in sözleri şöyle:

"KOEMAN'LA NASIL GEÇİNEMEDİ, HAYRET VERİCİ!"

"Miralem Pjanic, Avrupa çapında ve yarısı da dünya futboluna sirayet eden bir futbolcu. Koeman'la nasıl geçinemedi, hayret verici. Sadece oynamak için teknik direktörüne rest çekip, maaştan feragat edip Beşiktaş'a geldi. İlk maç ayağında 4-5 saniyeden fazla top tuttuğunu görmedim. Özellikle Batshuayi'ye attığı inanılmaz kavisli pas ne kadar iyi bir kumaş olduğunu ortaya koydu. Beşiktaş'a yararı olacak bir oyuncu. Beşiktaş'ın Atiba, Josef, Mehmet Topal ve Necip'in olduğu bölgede yönetim zengin bir oyuncu kadrosu kurdu."

"PJANIC'İN BEŞİKTAŞ'TA KALACAĞINA İNANIYORUM"

"3 kulvarda mücadele edecek Beşiktaş, daha son maçta 3 sakat verdi. Vida ve Teixeira'nın sakatlıkları, zengin kadro kurulmasının ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Pjanic'in Ghezzal ve Rosier gibi 'Ben buranın tadını aldım, kusura bakmayın. Barcelona'daki tüm alacaklarımdan feragat ediyorum' diyerek Beşiktaş'ta kalacağına inanıyorum. Beşiktaş'tan giden futbolcuların da kalan futbolcuların da hali meydanda. Pjanic'in daha ilk maçta yaptığı açıklama ve taraftara olan sözleri, oyuncunun İstanbul'a ne kadar çabuk adapte olduğunun ispatı. Taraftar, teknik kadro ve yönetim tamamen Beşiktaş'ın 1990-91'deki 'Kolej Takımı'nı oluşturan hava var."

"1 PUAN BİLE ÇOK ÖNEMLİ"

"Sergen Hoca bu maç için 'Test maçı' dedi. Ligde oynananlar test maçı olamaz. Şampiyonlar Ligi başka bir alem. O alemin içerisinde hele Dortmund gibi bir takımla eşleşiyorsanız, İstanbul'da değil, Kayseri'de de oynasanız Dortmund, Dortmund'dur. O bakımdan maç her sonuca açık. Beşiktaş'ın daha önce zengin kadrolarına rağmen burada devirdiği takımlar var. Ama Dortmund, Alman ekolünü dibine kadar özümsemiş bir takım. Diğer Alman takımları ile oynasanız da zorlu bir maç olur. Çünkü Alman futbolunun performansı ve fizik yapısı sizden üsttedir. Beşiktaş'ta daha 4. maçta fizik kalite olarak henüz hazır olmadığını gösterdi. Ama çarşamba günü çok zor bir maç olacak. Beşiktaş'ın şansının olduğunu düşünüyorum ama Dortmund'a karşı 1 puanın da çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Beşiktaş yenerse kaymaklı ekmek kadayıfı olur."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ