Ligin en pahalı defans hattına sahip Beşiktaş, 12 haftada 16 gol yedi. Bu rakam, sadece ezeli rakiplerinden değil, 17. sıradaki Erzurum’dan bile fazla.

Üst üste iki şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi’nde namağlup gruptan çıkma başarısı ve sonrasında yaşanan sert düşüş... Geçen sezon şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıran, bu yıl ise ligin henüz 3’te 1’i geride kalmasına rağmen zirvenin çok uzağında olan Siyah-Beyazlılar, aslında zannedildiği gibi esas sorunu forvette yaşamıyor...

En az lider ödüyor

Kartal, ligin en çok gol yiyen ekiplerinden biri. Üstelik Türkiye’nin en pahalı defans hattına sahip olmasına rağmen. Pepe’ye 4.5, Vida’ya 3 milyon Euro garanti ücret ödeyen yönetim, savunma hattının tamamına 16.5 milyon Euro veriyor. Bu rakam Fenerbahçe’de 13.9 milyon Euro, Galatasaray’da ise 9.9 milyon Euro. Ligin lideri Başakşehir ise savunmacılarına sadece 6 milyon 550 bin Euro ödüyor.

En golcü 3. takım

Beşiktaş, 12 haftalık süreçte kalesinde toplam 16 kez meşin yuvarlağı gördü. Bu rakam sadece Başakşehir (5), Galatasaray (14) ve Fener’den (15) değil, 17. sıradaki Erzurum’dan (14) bile fazla. Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden biri olan Beşiktaş, hücum istatistiklerine bakıldığında ise ilk 3’te. Beşiktaş, 12 haftada toplam 26 gol atan Kasımpaşa ve 22 gol atan Galatasaray’ın ardından 20 golle üçüncü sırada.

MİNİ YORUM (ALİ ECE)

Kilit oyuncu satılmaz!

Bir kere Beşiktaş neredeyse her duran toptan gol yemeye başladı. Bunun ana nedeni, duran toplarda takımı çok iyi organize eden kaleci Fabri ’nin İngiltere PL transfer enflasyonuna göre neredeyse yok pahasına satılması! 13 Temmuz 2017 ’de Fabri’nin 6 milyona satılacağını öğrendiğimde çok şaşırmıştım. “Bedavaya aldık, 6 milyona satıyoruz ” diye böbürlenmek olabilecek en saçma kadro mühendisliği fikriydi. Karius daha genç ve daha yetenekli bir kaleci olabilir ama Fabri Beşiktaş ’a cuk oturmuştu.

Çözüm önerisi

Çözüm; Fulham’dan bir şekilde kiralık ya da bonservisle Fabri’yi geri getirmek. Stoperlere gelirsek... Bir kere Roco asla Tosic’in yerini dolduramayacak, en iyi haliyle bile Beşiktaş ölçeğinde yetersiz bir stoper. Stoper tandemi uyum işidir. Beşiktaş ’tan örnek verelim: Vida’nın kariyeri Tosic ’ten daha parlak olabilir ama Pepe’yi tamamlayan stoper profili Tosic tipiydi. Aslında en ideali Pepe-Marcelo ikilisiydi. Marcelo, Lyon’a kaça satıldı, şimdi piyasa değeri o satış fiyatının en az iki katı. Kaleci, stoper gibi takımın omurgasındaki oyuncular bazen astronomik teklifler gelmedikçe ve yerleri garanti isimlerle doldurulmadıkça satılmaz. Beşiktaş’ın en büyük hatası bu oldu.

Haber Kaynağı: Fanatik