Köşe yazarı Emre Tanrıver, Beşiktaş gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.
Emre Tanrıver:
Tribünlerden yükselen sessizlik, aslında her şeyi anlatıyordu: Bu mağlubiyet, sadece üç puan kaybı değil, bir hayal kırıklığının özeti.
Siyah-beyazlı camia için sezon boyunca yapılan “yeniden yapılanma”, “gençleşme” söylemleri bu skorla test edildi. Ama görünen o ki, ne sahadaki oyuncular ne de kulübedeki kararlar, Beşiktaş'ın ruhunu taşıyacak kıvama gelemedi. Rizespor'un coşkusu ve organize oyunu, Beşiktaş'ın dağınıklığını açıkça gözler önüne serdi.
Sosyal medyada taraftarların tepkisi, yalnızca sonuç odaklı değil. Taraftar artık “yenilmekten” değil, “karaktersiz yenilgilerden” yorulmuş durumda. Beşiktaş formasının ağırlığını taşıyamayan isimler, eleştirilerin hedefinde. Bir kulüp sadece yıldızlarla değil, aidiyetle ayakta kalır. Bu eksikliği her geçen hafta daha fazla hissediyoruz.
Artık mesele puan değil, onur. Beşiktaş’ın yeniden dirilmesi için önce aynaya bakması gerek. Bu takım, sadece sahada değil, karakterde de eksik. Ve belki de en acısı: Taraftar artık yenilgiyi değil, heyecansızlığı kabullenemiyor.
Yeni sezon için değil, yeni bir kimlik için düşünme zamanı. Çünkü Beşiktaş, sahadaki oyundan fazlasıdır. O bir duruştur. Ve bu duruş son haftalarda yitip gidiyor.
Gzt
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (6)
Dünyanın en iyi taraftarları arasındaydık. Son yıllarda kulübü yalancı vizyonsuz başkanlar yönetti. Taraftar uyuma artık tesisleri basmazsak bu düzen böyle devam eder
Yönetime ve hocaya kızmaya gerek yok… Bu takım ANÇ VE ARAT’ın eseri… Sürekli o gitsin bu gelsin demenin alemi de yok… Başkanlık seçimlerinde Yücel aday oldu o da kazanamayacağını bile bile durumu kurtarmak için aday oldu… Teknik direktör olarakta kimse bu takıma gelmek istemedi… Sergen dahil… Dolayısı ile şuan ki yönetim ve hocaya sahip çıkmalıyız… Gereksiz yere yıpratmamalıyız… Bu takım bunların eseri değil çünkü
Bu yazı doğru ama enseyi çok fazla kararttık. Sonuçlar kötü olunca ruh filan kalmaz, her hafta geriye gider, psikolojik olarak çökersin. Eğer BJK'nın forvet hattı doğru düzgün olsaydı BJK şampiyonluk yarışının direk içinde olurdu. Immobile, Hekimoğlu, Semih. Bu 3 lünün yerine adam gibi 3 oyuncu olsaydı BJK şampiyon bile olabilirdi. Rakamlara bakınca çok net belli her şey. Büyük takımları yenip küçükleri yenemememizin sebebi de bu zaten. Tamam, hepimiz çok büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz ama emekli bir golcü ve 2 tane tecrübesiz genç ile forvet hattını oluşturmak tamamen iş bilmezlik değil, BJK'ya ihanettir.
Once hoca gonderilmeli. Besiktas korkak oynamaz, bu ulkenin dinamiklerini bilen ve bu durumu yonetecek bir hoca gelsin. Sergense Sergen, baskasiysa baskasi. Tv programi yapmiyoruz, guler yuzluymus, tesislerde cayciyla ayni masaya oturuyormus, umurumuzda degil!
Seneye de bu takımdan bişey olmaz medyanın gazına gelmesin kimse
Taraftarın hissiyatını çok güzel anlatmış. Evet bu sezon. Beşiktaş forması giymeye layık olmayan bu futbolcular bizi hüsrana uğrattı. Gelen yönetimler için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Serdal Adalı danda pek umudum yok. İnşallah yanılırım.