Urgancılar, tek adaylı bir seçim olacağının ve uzun vadede bunun Beşiktaş’a zarar vereceğini belirtti.

İşte Urgancılar’ın yaptığı açıklamalar:

-YİNE TEK ADAYLI BİR SEÇİM OLACAĞI VE…-

“Top çizgiyi öyle ya da böyle veya bugün geçmezse yarın geçer diyerek maçtan önce yazmakta yarar var. Mayıs 2019’da olağan seçimli genel kurul varsa ki şu andaki tüzüğe göre var, başkanın olağanüstü seçim kararı zamansız ve gereksizdir. Yönetim kurulunun yanlış kişilerden  oluşmasının veya performans düşüklüğünün sorumlusu o kurul üyelerini tek başına seçen ve yöneten başkandır. Kaldı ki başkanın ‘ben ben ben’ söylemleri kulübü kimin, nasıl yönettiğini ayan beyan göstermektedir. Yine tek adaylı bir seçim olacağı ve uzun vadede bunun BJK’e zarar vereceği aşikar. Ve bir süre sonra başkan sadece kendi insiyatifi, iradesi ile seçeceği yönetim kurulundan memnuniyetsizliğini farklı mecralarda yine dile getirecek. Yani olağanüstü seçimli genel kurulun nedeni yönetim kurulu performansı olamaz.”

-TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KONGRESİ, YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA YAPILAM İSTENMEKTEDİR-

“Gerçek neden kulübün finansal açıdan yönetilemeyecek duruma gelmiş olmasıdır. Bilançoyu bu duruma getiren anlayışın çıkışı olağanüstü seçimde araması bambaşka sorunların habercisidir. Daha önce de yazdım, umarım BJK’nin ülkemizin yaşadığı gibi 10 Ağustosları olmaz! Seçimler yapılır, yönetim kurulları da başkanlar da gelir geçer. Kalıcı olan taraftarıyla kongre üyeleriyle Beşiktaş ve Beşiktaşlılık mefhumudur. Bunlar için de her şeyden daha öncelikli ve önemli olanın BJK’nin tüzüğü olduğunu idrak etmeliyiz. 15 Eylül tarihli tüzük değişikliği kongresi yangından mal kaçırırcasına yapılmak istenmektedir. Böyle değilse 2013 Mayıs ayında yapılan tüzük değişikliği kongresi öncesindekine benzeyen ve tüm camiayı işe ortak etmeyi amaçlayan kapsamlı bir çalışma neden yapılmamıştır? Hadi böyle bir çalışma yapılmadı kim, ne hazırladıysa bunlar kamuoyu ile hala ve niye paylaşılmıyor? Kongre günü salonda BJK’i hangi risk ve emrivakilerin beklediğini düşünmek, kongre üyelerine bunları düşündürtmek BJK’i yönetenlere yakışıyor mu? Yapılması tasarlanan değişiklikler acilen kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Önergeler yoluyla emrivaki yapılmasından uzak durulmalıdır. Bu nedenle kongre herkesin güven ve itimadını kazanmış bir kongre başkanlık divanı tarafından yönetilmelidir.”

-BEŞİKTAŞ TÜZÜĞÜ, SADECE  BEŞİKTAŞ’IN YARINLARI İÇİN YAPILIR-

“Kongre başkanlık divanı tercihleri konusunda başkan ve yönetim kurulları ne yazık ki son beş yıldır kötü tercihlerde bulunmuşlardır. Mevcut tüzük kulübe verilecek finansal zararlar konusunda yönetim kurulu üyelerinin taşın altına ellerini sokmalarını, mali açıdan sorumlu olmalarını ve aşılacak bütçeler için genel kurul onayını gerekli kılmaktadır. Bu maddeler korunmalı, gerekirse bu konularda yönetimleri daha bağlayıcı ekler yapılmalıdır. Yönetim kurulunun görev ve sorumluluklarının içine kulübe ait malın, mülkün ipotek olarak verilmesi veya satılması gibi konular ilave edilmemeli, bu gibi konular yine kongrenin ukdesinde olmalıdır. Biliyorsunuz, tüzük değişiklik kongrelerinde değişecek her madde için 2/3 kuralı yani kongre katılımcılarının en az üçte ikisinin onayının alınması olmazsa olmazdır. Bu nedenle kongre üyelerine düşen görev geçmiş mali ve idari genel kurul performanslarının aksine maksimum düzeyde kongreye katılımdır. Başkan ve yönetim kurulu da olası tüzük değişikliklerini acilen kamuoyu ile paylaşmalıdır. BJK’e yakışan adil ve güvenilir bir kongre için yetkin bir başkanlık divanı oluşturulmasına katkıda bulunmak da öncelikle yine başkan ve yönetim kurulunun sorumluluğundadır. Uzaktan kumandalı üyelerden medet ummamakta da yarar vardır. Naçizane önerim hiç kimsenin böylesi bir vebalin altına girmemesidir... Unutmamakta yarar var, BJK tüzüğü asgari müşterekler ve birileri için değil maksimum yarar, fayda ve menfaatler doğrultusunda sadece ve sadece BJK’nin, Beşiktaş’ın yarınları için yapılır” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: HABER1903