04.11.2025 - 15:48

Takip Et:

‘’Beşiktaşlıların sinir uçlarıyla oynanan bir gün yaşadık…’’

Bora Beyzade, hem Orkun Kökçü’nün kırmızı kartını hem de Sergen Yalçın’ın saha kenarındaki tutumunu eleştirerek, “Bu hatalar Beşiktaş’a yakışmadı” dedi.

Derbinin Beşiktaş için “rüya gibi başlayıp kabus gibi bittiğini” belirten Beyzade, “Aslında kabusun bir perdesi kongrede başlamıştı. Akşam da derbiyle devam etti. Beşiktaş taraftarı o kötü görüntüleri unutmak için derbiye sığındı ama ne yazık ki bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı” ifadelerini kullandı.

“Orkun’un kırmızı kartı her şeyi değiştirdi”

Orkun Kökçü’nün oyundan atılmasının maçın dengesini tamamen bozduğunu vurgulayan Beyzade, “Beşiktaş, Orkun’un atıldığı ana kadar çok iyi oynadı. Önde baskıyla Fenerbahçe’ye nefes aldırmadı. Ancak o kırmızı kart hem oyunu hem psikolojik üstünlüğü tamamen rakibe verdi” diye konuştu.

Orkun’un performansına da değinen Beyzade, “Büyük beklentilerle geldi, ciddi bir bonservis ödendi. Ancak bugüne kadar ne gol ne asist anlamında takımı sırtlayabildi. Bu kırmızı kart Beşiktaş için bir milat olmalı. Artık sahadaki liderliğini göstermeli” dedi.

“Sergen Yalçın da sakin kalmalıydı”

Bora Beyzade, derbi esnasında saha dışına gönderilen teknik direktör Sergen Yalçın’a da eleştiriler yöneltti:

“Evet, gerginliği hissediliyordu ama bu kadar önemli bir maçta sakinliğini korumalıydı. Takım 2-0 öndeyken hocanın oyundan atılması kabul edilemez. Böyle durumlarda kulübenin güçlü durması gerekir. Yalçın’ın oyundan atılmasıyla Beşiktaş tüm dengesini kaybetti.”

Beyzade, Yalçın’ın geç yaptığı oyuncu değişikliğine de dikkat çekerek, “Orkun’un yerine orta saha takviyesi tam 10 dakika gecikti. Bu da takımın ritmini tamamen bozdu” ifadelerini kullandı.

“Asıl kopuş Lozan maçında yaşandı”

Beşiktaş’ın bu sezonki düşüşünün sadece derbiyle açıklanamayacağını belirten Beyzade, “Asıl kırılma noktası Lozan maçında, yani Konferans Ligi’nden elendiğimiz gün yaşandı. O gün sezon bitti. Dünkü derbi sadece bu gerçeğin tescili oldu” dedi.

“Beşiktaş artık önümüzdeki sezona hazırlanmalı”

Bora Beyzade, Beşiktaş yönetimi ve camiasına sakin kalma çağrısı yaptı:

“Bu saatten sonra ne teknik direktör ne başkan değişikliği bir fayda getirir. Beşiktaş’ın önümüzdeki sezonun iskeletini kurmaya başlaması gerekiyor. Kadro mühendisliği bu kulübün üç yıldır en büyük sorunu. Artık günü kurtaran değil, geleceği planlayan hamleler yapılmalı.”

Trabzonspor örneğini de veren Beyzade, “Trabzonspor’un doğru iskeletle nasıl sağlam bir yapı kurduğunu gördük. Beşiktaş da benzer bir yapılanmaya gitmeli. Sezonu sakin tamamlayıp Nisan-Mayıs’ta yeniden değerlendirme yapılmalı” diye konuştu.

Bora Beyzade, Beşiktaş’ın 2 Kasım 2025’i “tarihe geçecek bir kara gün” olarak hatırlayacağını belirterek, “Kongredeki gerginlik, akşamki mağlubiyet ve kırmızı kartlarla dolu bir derbi... Beşiktaşlıların sinir uçlarıyla oynanan bir gün yaşadık. Bu camianın artık yeniden toparlanma zamanıdır” sözleriyle programı noktaladı.

duhuliye.com

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

YORUMLAR (5)

CD kapısı
04.11.2025 - 18:41

0 asist,0 gol

Yanıtla Beğenme (0)
Kabzımal
04.11.2025 - 18:34

Udokhai ve Orkun. Takımında böyle seviyesiz oyuncular varsa TD de dayanmaz, başkan da.. Sn Adalı, Orkun'u çekip açıkça sor: Neden Sergen'in ayağını kaydırmaya çalışıyorsun diye Yoksa Sergen 30M Eur edecek oyuncu değil, ben olsam bu paraları verdirmezdim dedi de Orkun'un kulağına mı gitti??

Yanıtla Beğenme (3)
Tamırcı
04.11.2025 - 16:56

Eğer Beşiktaş taraftarı bu hain lik yapanları unutursa özellikle Orkun her şeyi hak ediyordur

Yanıtla Beğenme (3)
simba
04.11.2025 - 15:59

Arkadaslar ben artik yönetimi, teknik direktörü ve oyunculari savunmaktan yoruldum. Ne haliniz varsa görün. Madem istediginiz kaos, o zaman öyle olsun. Yine secime gidiyoruz gibi hava var. Bu kulübü emre kocadag mir kurtaracak, hüseyin yücel mi kurataracak. Adali gitse Fikret Orman gelmedigi sürece bi cacik olmaz bizden. Camia param parca sergenciler, senolcular bir tarafta. Fikret Ormani isteyenler cok ama istemeyenler de var. Oyunculara sallayanlar bir tarafta. TFF yine elinden geleni yapti ve bizi dograya dograya kaos a sürükledi.

Yanıtla Beğenme (1)
grafikersin
04.11.2025 - 15:58

Düşün Orkun un yakasından artık, bırakın çocuğu adam sürekli kendini kanıtlayacağım diye stres altında kalıyor... Bu takımı rakiplerinden ayıran en büyük özelliği beşiktaş ruhunun olması, rakipler bunu iyi bildiği için birlik olmamızı ve böyle beşiktaş ruhuyla mücadele eden futbolcularımızın olmasını istemiyorlar ve her yerden algı yaratıyolar, UNUTMAYALIM biz 13-14 tane ucuz oyuncularla şampiyon olan takımız, tüm maçlarını deplasmanda oynayıp stadsız şampiyon olan takımız yeterki biz biz olalım gerisi önemli değil...

Yanıtla Beğenme (0)