20 Ekim 2019 tarihinde yapılan seçimli genel kurulu kazanan Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin ilk icraatlarından biri Futbol A.Ş’yi kurmak olmuştu.

Erdal Torunoğulları’nın başkanlığını yaptığı Futbol A.Ş, ilk genel kurul toplantısında tam 2 yıl önce bugün, 9 Ocak 2020 tarihinde  01.06.2018 - 31.05.2019 arası için eski başkan Fikret Orman oy çokluğuyla ibra edilmemişti. Kast edilen dönemde Fikret Orman yönetiminde yer alan diğer idareciler ibra edilirken, Fikret Orman şahsi olarak ibra edilmemiş ve Beşiktaş Kulübü’ne Orman’ı şahsi olarak dava etme yolu açılmıştı.

Kulüp derneğinin de dönem zararı olan 305.711.408 TL'nin karşılanması için Orman'a karşı dava açma yoluna gideceği kaydedilmesine rağmen 2 sene boyunca kendisine dava açılmadı ve dava bugün itibariyle 2 senesini doldurarak zamanaşımına uğradı.

Fikret Orman’a bugüne kadar açılmış bir dava bulunmazken, genel kurul üyeleri resmi yollardan kulübe, Fikret Orman’ın dava edilip edilmediğini soracak. Fikret Orman’a dava açılmamışsa bu durumdan dava açma hakkı olup da açmayan mevcut yönetim sorumlu olacak ve 305 milyon TL’nin Beşiktaş’ın kasasına yeniden girebilmesi için bu kez mevcut yönetime dava açılabilecek.

305 milyon TL’yi aşan zararın dernek yönetim kurulu (%51 hisse sahibi) tek imza yetkilisi Fikret Orman’a rücu ettirebilme süresi bugün itibariyle sona erdi. Yönetim eğer Fikret Orman’a davayı açmamışsa 305.711.408 TL’Llik zarardan direkt olarak sorumlu olacak.

Şirket hissedarlarının Fikret Orman'a dava açılmamış olması halinde görevi ve güveni kötüye kullanma, görevi ihmali ve suistimal suçlamasıyla mevcut yönetim aleyhinde suç duyurusunda bulunacakları da gelen bilgiler arasında.

Duhuliye.com ÖZEL HABER