Başkan Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları da takviyelerin sezon sonuna kaldığına yorumlanıyor.
Beşiktaş’ta sezon sonu yaşanması muhtemel büyük değişimi duhuliye.com ekibi olarak sizler için derledik.

KARIUS’TA OPSİYON KULLANILMAYABİLİR

Liverpool’dan kiralandığı günden bu yana bir türlü taraftarların beğenisini kazanamayan Loris Karius sezon sonunda büyük ihtimalle Ada temsilcisine geri dönecek. Utku Yuvakuran ve Ersin Destanoğlu’nun da as kaleci olmasının zor gözüktüğü bu dönemde, sezon sonunda file bekçisi takviyesi yapılması bekleniyor.

PEDRO REBOCHO BİLİNMEZİ

Guingamp’tan sezon başında kiralanan Pedro Rebocho’nun geleceği için henüz karar verilmiş değil. Özellikle Fenerbahçe derbisinde yaptırdığı penaltı yüzünden taraftarlarla arası açılan Portekizli sol bekin durumu sezon sonunda netlik kazanacak. Rebocho’nun sözleşmesinde 20 resmi maçta oynarsa, 2 milyon 750 bin euroluk satın alma opsiyonu devreye girer maddesi de yer alıyor. Bu durumda Rebocho sezon sonuna kadar 6 maça daha çıkarsa, Beşiktaş Portekizli oyuncunun bonservisini almak zorunda kalabilir.

ELNENY ARSENAL’E DÖNECEK GİBİ

Mısırlı orta saha Mohamed Elneny ise Atiba Hutchinson ile uyum sagladi. Fakat kamuoyunun buyuk bir kesimi tarafindan halen yeterli bulunmuyor. Beşiktaş ile kiralık sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Elneny ile büyük ihtimalle sözleşmesini tamamladığı zaman vedalaşılacak. Elneny’nin satın alma opsiyonunun 18 milyon Euro olması, Beşiktaş’ta kalmasını imkansızlaştırıyor.

ATIBA HUTCHINSON KARAR VERECEK

Beşiktaş’a geldiği günden bu güne kadar takımın dinamosu olan Atiba Hutchinson’un da sözleşmesi sezon sonu tamamlanıyor. Yaşı 37’yi bulan deneyimli orta saha ile ilgili karar kendisiyle yapılacak görüşmeden sonra netlik kazanacak. Atiba futbolculuk kariyerini noktalasa bile büyük ihtimalle teknik heyette yer alacak.

DIABY İSTİKRARI YAKALAYAMADI

Sporting Lizbon’dan kiralanan Abdoulay Diaby bir türlü kendisini gösteremedi. Zaman zaman anlik iyi performanslar gösterse de bir türlü formunu sürdüremeyen Diaby için yönetim kalan haftalardaki performansına göre karar verecek.

GÖKHAN HENÜZ NETLEŞMEDİ

Fenerbahçe’den ayrılışı sonrası Beşiktaş’a transferiyle taraftarın sahiplendiği Gökhan Gönül de hırsıyla dikkat çekiyor. Tecrübeli sağ bekin kulüp içerisinde birleştirici bir rol alması nedeniyle yönetim, tecrübeli oyuncuyla sözleşme yenilemeye sıcak bakıyor. Gökhan da sözleşme yenileyerek Beşiktaş’ta en az 1 sezon daha devam edebilir.

CANER ERKİN’LE DEVAM GİBİ

Kara Kartal’da sezon sonu sözleşmeleri bitecek oyuncular arasında kontrat uzatması en kuvvetle muhtemel isim Caner Erkin. Taraftarların eleştirilerine rağmen skora yaptığı katkı ve mücadeleci tavrıyla dikkat çeken Caner, Beşiktaş ile yeni sözleşme yapabilir.

Beşiktaş’ta sezon sonunda sözleşmesi tamamlanacak oyuncuların sezon performansı ise şu şekilde:

Loris Karius: 22 maç
Caner Erkin: 22 maç - 3 gol - 8 asist
Gökhan Gönül: 15 maç - 1 gol - 2 asist
Pedro Rebocho: 16 maç
Mohamed Elneny: 19 maç - 1 asist
Abdoulay Diaby: 19 maç - 2 gol
Atiba Hutchinson: 15 maç - 3 gol - 4 asist

DUHULİYE.COM ANALİZ HABERİDİR!