UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Çek ekibi Hradec Kralove’yi 1-0 mağlup ederek İstanbul’a avantajlı dönen Beşiktaş’taki gözle görülür değişim dikkat çekici bulundu.
Siyah-beyazlılar öncelikle takım olma yolunda önemli adım attı. Teknik Direktör Vincenzo Italiano’nun dokunuşları, yaşanan değişimin en önemli ispatı oldu. Son karşılaşmada oyuna sonradan giren Ndidi’nin asisti, yine yedek kulübesinden gelen Semih Kılıçsoy’un golü önemliydi.
NÜBEL DAMGASI
Ancak golün yanında defansın ayakta kalması ve kaleci Nübel’in kurtarışları da takım olma konusundaki en belirgin göstergeler arasında yer aldı. İtalyanların karakteristik özelliği olan savunma, Italiano ile birlikte Beşiktaş’ın ana teması oldu. Gol yemeden kazanılan üç resmi maçtaki takım ruhu, İtalyan teknik adam tarafından da vurgulandı.
Aynı şekilde Nübel’in konuşması da dikkat çekiciydi: “Futbol bir takım sporudur, birlikte oynarız. Futbolda en çok sevdiğim şey de bu.
Kazandığımızda veya gol attığımızda birlikte kutlarız. Yenilgide duyduğumuz hayal kırıklığını paylaşırız. En önemlisi takım olarak hareket etmektir. Kendimi iyi hissediyorum. Aynı şekilde devam etmek istiyorum.”
Kartal’ın yenileri arasında görünen Salih Özcan da defans önünde süpürücülük görevini mükemmel üstlendi. Yenilerin yanında eskiler de en az onlar kadar iştahlıydı. Kazanma alışkanlığı edinmeye başlayan siyah-beyazlılarda savunmada Emirhan ile Djalo iyi bir ikili oluşturdu. Aynı şekilde Orkun parlarken, yedek kulübesinden gelenler Rashica, Ndidi ve Semih de “iddialı” olduklarını göstermiş oldu.
Kaynak Milliyet
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026