Futbol

Beşiktaş'ta kadro sil baştan

10+4 yabancı kuralı doğrultusunda kadrosunu yeniden şekillendiren Beşiktaş'ta ayrılık süreci hız kazandı.

Beşiktaş’ta yeni sezon öncesi radikal kararlar peş peşe geliyor. 10+4 yabancı kontenjanı planlaması doğrultusunda kadro mühendisliğiyle planlarını baştan aşağı yenileyen siyah-beyazlı yönetim, kiralıktan dönen birçok oyuncuyla yolları ayırmaya hazırlanıyor.

3 İSİM KAMPA ALINMAYACAK
Teknik heyetin raporu doğrultusunda Musrati, Onana ve Joao Mario’nun sezon öncesi kamp kadrosuna dahil edilmemesi beklenirken, bu isimlerde ilk somut gelişme Joao Mario cephesinde yaşandı. Portekizli oyuncuya geride kalan sezon forma giydiği AEK’dan resmi teklif geldiği ve Beşiktaş’ın bonservisle ayrılığa sıcak baktığı öğrenildi.
Onana ve Musrati için ise henüz somut bir önerinin bulunmaması yönetimi beklemeye itti. Siyah-beyazlı kurmaylar, bu iki oyuncu için gelecek önerileri değerlendirmeye hazır durumda. Öte yandan kadroda düşünülmeyen diğer isimler arasında yer alan Rashica, Ndidi, Uduokhai ve Amir Hadziahmetovic’e çeşitli kulüplerin ilgisi olduğu ve görüşmelerin sürdüğü ifade ediliyor. Genç oyuncuların gelişimi de planlamanın önemli ayaklarından biri.

Bu doğrultuda Mustafa Hekimoğlu’nun düzenli forma şansı bulabileceği bir takıma kiralanması gündemde. Hem yabancı kontenjanını rahatlatmak hem de maaş yükünü azaltmak isteyen Beşiktaş, geniş çaplı bir yeniden yapılanma sürecine girdi. Tüm bu gelişmeler, Kartal’ın yeni sezonda bambaşka bir kimlikle sahaya çıkacağının en net göstergesi. Yönetim, daha dengeli, dinamik ve rekabetçi bir kadro kurarak taraftara umut veren bir takım yaratmayı hedefliyor.

Kaynak Milliyet 

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }