Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın kapalı tribün ve kombine fiyatlarına ilişkin açıklamalarının ardından çArşı Grubu'ndan yanıt geldi.
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile Çarşı Grubu arasında kombine fiyatları sonrası başlayan gerilim artıyor.
Çarşı, bu sezon tribünlerde olmayacağını ve protesto edeceğini açıkladı.
“BASKIYI KENDİ TAKIMIMIZDA KURDUK”
Siyah-beyazlı kulübün başkanı, kapalı tribün kombine fiyatlarına yaptıkları zamla ilgili konuştu. Adalı, kapalı tribünün takımın performansına olumlu katkı vermediğini iddia ederek, şunları kaydetti:
“Kapalı tribün kombinelerini, ezeli rakiplerimizin fiyatlarının yarısına satışa çıkardık. Normalde kapalı tribün fiyatları 50-60 bin lira bandında olsa bugün bu gündem daha olmayacaktı. Kapalı tribünle ilgili neler söylüyorlar. Geçen sezon kapalı tribün herkesin erişebileceği çok uygun bir fiyattayken takıma nasıl bir etki yaptı? Geçen sezonki rayicin oldukça altındaki fiyatlandırmanın Beşiktaş'a, Beşiktaş tribünlerine bir katkısı oldu mu? Tribün olarak hangi maça etki ettik? Takımımıza ne kadar güç olabildik? Bunun özeleştirisinin kendileri tarafından yapılmasını istiyorum. Sezon boyunca rakiplerin üzerinde oluşturmamız gereken baskıyı ne yazık ki kendi takımımızda kurduk. Taraftarlarımızla hiçbir başkanın yapmadığı kadar toplantı yaptım. Onlara, 'İyi görünmüyoruz, sesimiz eskisi kadar çıkmıyor' dedim. 'Birleşin, tek ses tek vücut olun, takıma maç boyunca itici güç olun' dedim. Hepsine 'yok' dediler. 'Kapalı ruhu' dediğiniz şey mekandan bağımsızdır. ”
ÇARŞI'DAN YANIT: ENSENİZDE OLACAĞIZ
Adalı'nın sözlerinin ardından Çarşı grubu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
Herkes yerini, haddini bilsin! 1982’den beri tribünde tek bir otorite, tek bir kanun vardır: çArşı! Bu ülkede tribün kültürünün kitabını yazan, raconunu koyan biziz. Pankartın dilini, bestenin hasını, tribünün raconunu biz öğrettik; çizgisini biz çizeriz. Türkiye’nin değişmez, tartışılmaz tek otoritesi; Yüce Beşiktaş çArşı’sıdır.
1982 senesinden itibaren İnönü Stadyumu'nun kalbinde, kapalı tribünde verdiğimiz mücadeleyle, her zaman Türk sporunun temel taşı anlı şanlı Beşiktaş'ımıza desteğimizi veriyoruz. Gerek İnönü’de olsun, gerek deplasmanda olsun, gerek 2013-2016 yılları arasında stadyum inşaatının olduğu dönemlerde Beşiktaş'ın peşinde göçebe gibi stadyumdan stadyuma gezdik; ama hiçbir zaman çizgimizi bozmadık. Amaç bir, değer bir: Beşiktaş sancağını en ileri noktaya taşımak!
Sizler 44 yıllık emeği görmezden gelip bizleri kapalı tribünden uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz; fakat unuttuğunuz iki madde var: Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile İNÖNÜ STADYUMU BİZİM EVİMİZ, MABEDİMİZ! Ek olarak ise sizler, bu fiyat politikasıyla sezon içinde yapacağımız sosyal sorumluluk projelerini de doğrudan etkilediniz. Yapacağımız köy okulu yardımlarını, deprem bölgesi yardımlarını ve benzeri projeleri de baltaladınız; sert kayaya tosladınız!
Biz bu sezon kapalı tribüne girmiyoruz; ama Kuzey altı-üstü, Güney altı-üstü fark etmez bu stadın her köşesinde, ensenizde olacağız BİZ BEŞİKTAŞIZ!"
Kaynak NTV
YORUMLAR (61)
Elinden oyuncağı alınan çocuk gibi oldu çarşı
tarftarda sabır kalmamış yok neymiş çarşı ensenizde olcaz resmen zarar
tarftarda sabır kalmamış yok neymiş çarşı ensenizde olcaz resmen zarar
Çarşı ben kapalı da olursam takımı desteklerim. Kapalı da olmazsam dedteklemem diyor. Bu başkana saygısızlık, geri kalan taraftara da saygısızlık. Şımarıklık.
Başkan haklı, taraftarsa bedeva bileti yâda ucuzu kabul etmez Beşiktaş için iyisi neyse kabul eder.Carşı Beşiktaş karşı mı diyecez artık.
Çarşıyı severiz sayarız. Ancak yavaş yavaş kimliğini kaybettiğini düşünüyorum. Galiba nesil değiştiğinden. Ancak yıllar önce de Süleyman Seba'ya yapılan saygısızlığı unutmadık. Ne olursa olsun elbette Çarşı Beşiktaş'ın ruhudur. İlelebet tribünde olmalı ve Beşiktaşımıza destek olmalıdır. Ancak şunu herkes bilmelidir ki Beşiktaş her şeyin üstündedir. Beşiktaş yoksa çarşıda yoktur. Kimse vazgeçilmez değildir. Çarşı yaptığı açıklamayı derhal geri çekmeli , aklı selim düşünüp rakiplerin ekmeğine yağ sürmemelidir. Efsane Çarşı grubu Anadolu'da çocuklar şampiyonluk bekliyor. Bizden yana hep destek tam destek.
Başkan Gerçekten Beşiktaşa yakışır yıldız transferler yapıcaksan anlarım. 2.sınıf topçu alacaksan bu fiyata kimse gelmez tabi
Yeniçeri sorunu gibi Beşiktaş'ın da Çarşı sorunu olduğu aşikar. Kendilerine göre Adalet dağıtıyorlar; hocaları ve başkanları gönderiyorlar. Sırf bu sebepten dolayı başkanı destekliyorum.
Carsi siz kimsiniz lan ensedey mis baskan r yapma bu kendini bok sanan capulculara
Ben bu mesajdan şunu anladım. Çarşı grubu resmen BEŞİKTAŞ' ımızın yeniçerisi olmuş. Yani kendilerini BEŞİKTAŞ' ımızdan büyük görüyorlar.
Çarşı olmazsa kapalı çekirdek çitler yönetimin bunun önlemini alıp o tirinünü kombinesiz bilete çevirmesi ve tirübünü orgsnize etmesi gerek
Hiç kimse yada hiç bir grup Beşiktaş değildir,Beşiktaş sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde taraftarı olan Türkiye’nin en büyük kulübüdür,Ne Başkan,ne futbolcu,nede herhangi bir taraftar gurubu bu kulübün sahibi gibi hareket edemez,Çarşı gurubu geçmişte destek yönünden önemli bir guruptu ama bugün köstek olmak yönünde hızla ilerliyor
Tribünlerde “Seba gitsin, Ahmet dursun” diye tezahürat yapılırken, Onursal Başkanımıza saygısızlık ve vefasızlık yapılırken neredeydiniz.
80 bin lira bence normal. Bir memur maaşına bir yıl maç izliyorsun. Daha ne olsun Çarşılı kardeşim.
Stadımızın yapım süreciyle ilgili de utanmadan yalan konuşuyorlar! Adım gibi çok net hatırlıyorum o dönem tribünden çekilme kararı almışlardı! Ne zaman ki yeni stadımızın açılmasına günler kaldı ne hikmetse yeniden hortlayıp tribüne geri döndüler!!
Yok futbolu da siz icat ettiniz! Şu kibire, kendini bilmezliğe, tehditlere, küçük dağları ben yarattımlığa da bakın hele! Anlattığınız şeylerin dünyanın hiç bir yerinde bedava veya ucuza bilet olarak karşılığı yok! İngilterede hayatı boyunca 60 küsur yıl içeride dışarıda hiç bir maçı kaçırmamış taraftarın bile bir maça gelmedi diye kombinesi, klüp üyeliği iptal ediliyor. Siz hangi aidiyetten bahsediyorsunuz! Yönetim pasif, federasyona gücü yetmiyorsa size bedeva bilet mi verecek!!? Bu neyin akıl tutulması!!
Bu kulübe en çok zarar veren 2. Demiören Faciasını sen yaşatacaksın da bakalım hayırlısı.
adalının bir kelimesi bile yanlış değil, çarşıyla gurur duyardık eskiden şimdi utanç duyuyoruz resmen, bu bildiriyi yazan çarşı mensupları kimse satılmış tiplerdir bunlar beşiktaşta kaos çıkarmakla görevlendirilmişler, çarşının önce kendi içindeki hainlerden pisliklerden kurtulması gerekiyor, hakemler beşiktaşı katlediyor hemen ardından çarşının içindeki satılmış tipler kaos provasına başlıyor, ne tff yi eleştirdiklerini gördük ne mhkyı eleştirdiklerini gördük nede hakkımızı yiyen hakemlere karşı bir tutum sergilediklerini gördük, anca kendi futbolcusuna ıslık yönetime hocaya istifa gördük, resmen sistemin ayakçısı olmuşlar
Bu çarşı denen parazit berduş tayfasına karşı Adalı bin yanında bulunmak zorundayız. Bilet fiyatına cart Curt edeceğinize o alem denen Beşiktaş kamburundan isteyin beleş biletinizi.
30 bine kapalı tribün kombinesi istiyorsanız gökhan sazdağı cengiz ünder gibi anadolu topçusu bile olamayacak adamlara razı geleceksiniz ozaman. Öyle vlahoviç isteyip üstüne 30-40 binede kombine yok tüpçünün beleşçi çocuğu çarşı.
Kacamazsin serdal efendi istifa edeceksin
Beşiktaşımızın rakibi maalesef çarşı olmuş hepiniz Beşiktaş sayesinde adam oldunuz simdi atar yapıyorsunuz demekki Beşiktaş bir iki mağlubiyet almasını kollar gibisiniz yazıklar olsun size bende dededen toruna Beşiktaşlym bizde iyi Beşiktaşlılar olarak sizin ensenizdeyiz düşün artık kulübün yakasından gölge etmeyin yeter
Çare fikret orman adalı istifa yönetim istifa
Çarşı defol git bu takıma en büyük zararı siz vermektesiniz diğer fenerin Galatasaray konbineleri Beşiktaş ın 2 kat fiyatı işinize gelirse sadece siz yoksunuz kendinizi nimetten sayıyorsunuz beleşçi tayfa
Çarşıya laf eden apolitik ve duyarsızdır ya da züppedir
@Cemo yeni besil sülük çarşıyı adam hesabına alan renkli, beyinsiz gerizekalı bir toptur
Adaliyi destekleyenler satılmıştır net
Sezon başlamadan böyle soytarılıklar yapan kendisine Beşiktaşlı yım demesin oe yım desin !!! Sokaktaki ki güzelim köpekleri toplayacaklarına sizler gibi şerefsizleri toplasalar Beşiktaş a varlığınızdan bin kat daha fazla faydası olurdu !!! Toplatılan köpeklerin s ... tığı b . k bile etmezsiniz !!! Eskiden şu ülkede 2 şeyle gurur duyardım bir Atatürk 2 Beşiktaş ve Çarşı !!! Hem Atatürk ü hem Beşiktaş'ı hem de çarşıyı bitirdi Arap yosmaları !!! Şimdiki Çarşı denilen güruh da tam olarak aynı yere hizmet eden çomarlardır
Adalı kim Beşiktaşı yönetmek kim bunlara sabah 5 koyun versen akşam 2 koyunla geri dönerler 🤣🤣🤣
@Kasımpaşalı Adalı 40 yıldır holding yönetiyor lan soytarı !!! Senin sülaleni bile güder akun çomarı !!! sülaleni satın alır hepsini birbirne kırdırır ayık ol !! Allah'ın çomar koyunu Serdal Adalı ya akıl verecek beyin özürlü spastik kaybol lan
Ne kadar acı. Her kulübün fanatik taraftar grubu vardır. Beşiktaşımızın çarşı. Fakat 3 büyük kulüp içinde üçüncülüğü kabul etmişler, birinci biziz diyorlar. Oysa diğer kulüp kombinelerinle karşılaştırılınca yine yarı fiyat. Serdal başkan gelmeden önce 20 - 30 milyonluk futbolcu transferi yapabiliyormuydu kulüp?Şimdi rahatça yapıyor, şimdi herşey planlı,zamanla kulüp düzelecek. Taraftara yönetim istifa demek kolay. Bu sene basketbol gururlandırdı,ödülü 810 adet forma satışı,bu mu taraftarlık destek.
Meselenin ozu kombine fiyatlari, adali politikacilardan iyi ogrenmis konuyu carsiya cekip fiyat konusunu ikinci plana atti. Carsidan bagimsiz kalecisiz bir takima liverpool ayarinda kombine parasi istiyorsun.
Adalı anç ve aratın devamıdır korkak ve vizyonsuz Besiktasa şampiyonluk yasatamayan pasif biri istifa edip gitmesi herkezi mutlu edecektir
Çarşının kurucuları bedeller ödedi, bugünkü çoluk çocuk ne bedel ödedi de kapalıyı istiyor. Geçin Mustafa Şakıma eisin arkadasında izleyin maçları! Olması gerektiği yerde olması gerektiği gibi takımı destekliyor kale arkası siz ise hala laga luga yapıyorsunuz!
@birgaripkartal Madem bedel ödemeyi biliyor, o zaman kapalı için belirlenen kombine bedelini de ödesinler bir zahmet!!
Takımımızın zor günlerinde kendi çıkarları için durumu daha da zor hale getiren grubun adıdır çarşı... eski çarşıdan eser yok...
ç*rş* denen reziller. siz yerinizi haddinizi bilin. Siz kimsiniz ki BEŞİKTAŞ 'ımızdan daha büyük olabileceksiniz. Sizin olmadığınız her yer daha iyidir.
Eski hakemlerin maç sonu yorumlarına göre geçtiğimiz sezon hakem bozuntuları tarafından en az 17 puanımız gaspedildi, bu çarşı denen gurup kaç defa tff önnde basın açıklaması yapıp kulübün haklarını savundu ki ucuz ayrıcalıklı blet iştiyorlar, veya aylardır sözde taraftarlar tarafından yönetime, başkana, sağa sola saldırıyorlar kaç defa çarşı gurubu basın açıklaması veya toplantısıyla yönetimi savunduki ayrıcalıklı blet istyorlar, geçen sezon başarısız değldk ki bu taraftar bozuntuları saldırıyorlar, gaspedilen 17 puanımızı hesaba katmıyorlar,
Adalının başarısızlıkları örtme çabası elinde patladı beşiktaş taraftarı bunu yemedi şampiyonluk yok yıldız transferi yok tff ye kafa tutup alaşşağı yaoamadin gs ile farkı kapatamadin şampiyonlar ligine gidemedin senin bu kulübe verdiğin zarar ne olacak sayın adalı?
Serdal Adalı bu konuda dik durur ve artık çorap değiştirir gibi hoca değiştirmeyi bırakırsa en 5-6 yıl başkan olur hem de başarılarla hatırlanır!
Baktılar gerçek Beşiktaşlı açıklamaların altına güle güle yazıyor şimdi başladılar yardımsever ayaklarına ben hiç bir yardımda denk gelmedim bunlara aksine kufur de
Dünyanın her yerınde taraftar gruplarının yeri kale arkasıdır, yıllarca beleş biletle maç izlediniz ona sayın
Hadi oradan beleşçi tayfa sizi Beşiktaş'a külliyen zarar dışında kattığınız bi halt yok
Bu taraftarın Başkandan anladığı 1 milyar dolar cebine koyacak yapacağı transferlerle taraftarı bulutların üzerinde uçuracak para işini hiç gündeme getirmeyecek bilet forma vs herşeyin ücretini yarıya indirecek bir adam arıyorlar...
Taraftar Grupları Hep Beleş Peşinde Madem taraftarsınız Ozaman Bi Faydanız Olsun Herkes Gibi Bilet Alın Beleşçilik Etmeyin
Beşiktaş başarı istiyorsa kenetlenmek zorunda. Ülke mafya dolmuş. Tribün mafyası ,hakem mafyası ,federasyon mafyası, menajerlik mafyası. Yönetimin başka işi yok bir de bunlarka uğraşıyor. Yönetime yardımcı olmak zorundayız.
Bu saatten sonra yonetime tavsiyem. Taraftar temsilcisi olarak Pascal Noumayi staying. Cunku taraftar gruplari yonetim siyah derse beyaz beyaz derse siyah anliyacak.
Ezeli rakiplerinin yarısı fiyat yaptık diyor.. Ezeli rakiplerin transferleri ile senin çöp transferlerin birmi ona bakmıyor.. Tam malum siyasi parti sözcüsü gibi
@ADALI İSTİFA o malum parti dediğinin başkanıyla ters düştüğü için içeri atılan adam ha Serdal Adalı !!! Sen kendi çomarlığına bak lan sülük
Yönetim geri adım atma . Avrupa maçında henüz sezon başı olmasına rağmen Beşiktaş galip olduğu halde istifa diye protesto ettiler , Konya maçında Hakem ceza sahası dışındaki pozisyona penaltı veriyor vara bile gitmeye tenezzül etmiyor bunlar yönetimi , hocayı istifaya çağırıyor . Beşiktaşın bu duruma gelmesinde elbette yöentimsel hatalar var ama toparlanamamasının, istikrar sağlayamamasının baş sebebi bu çarşı (Doğu üst) gurubudur .
Kriz filan yok medyanın abartması gelmeyecekler o kadar it köpek çarşı kendisine faydası olmayan 3 5 ayyaş ergenden olusan grup